Potęga podświadomości

- ezoteryka, senniki, horoskopy
- the power of your subconscious mind
- 2012-01-21
- 2012-01-21
- Ewa Westwalewicz-Mogilska
Nowe wydanie kultowej książki uzupełnione nigdy niepublikowanymi komentarzami autora.
Naucz się korzystać z potęgi podświadomości! Czy wiesz, że procesy psychiczne przebiegające poza naszą świadomością mogą być wykorzystywane w sposób celowy? Czy wiesz, że masz w sobie klucz do życia pełniejszego, do zdrowia, a nawet zamożności? Naucz się go używać, a Twoje życie zmieni się nie do poznania. Służą temu specjalne techniki - zbadane, sprawdzone i opisane w tej książce, poparte przykładami. Metody te odsłonią nowe obszary i możliwości twojego umysłu. Ta książka pomogła milionom ludzi osiągnąć upragnione cele jedynie dzięki zmianie sposobu myślenia.
Posłuchaj fragmentu
00:00 /00:00
Kup Potęga podświadomości w ulubionej księgarni
Oceny książki Potęga podświadomości
19081 użytkowników ma tytuł Potęga podświadomości na półkach głównych- Przeczytane 12 066
- Chcę przeczytać 6 080

OPINIE i DYSKUSJE o książce Potęga podświadomości
wybitnie wynudzająca i monotematyczna,
dnf jakoś 2 lata temu
wybitnie wynudzająca i monotematyczna,
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo todo tego szkodliwa, bo ludzie z poważnymi problemami zdrowotnymi mogą być ogłupiani w cudomyślenie
dnf jakoś 2 lata temu
Farmazony
Farmazony
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPotęga podświadomości to moim zdaniem książka typowo coachingowa w złym znaczeniu tego słowa. Według mnie książka jest bardzo powierzchowna i pozbawiona większej głębi. Autor skupia się na prostych przesłaniach o sile pozytywnego myślenia, ale nie rozwija tematu w sposób bardziej analityczny czy wiarygodny. Treść bywa płytka, momentami życzeniowa i powtarzalna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawe spostrzeżenie, czyli jeśli podczas porodu coś poszło nie tak to dziecko,które się dopiero rodziło/urodziło i nawet nie jest świadome swojego istnienia podświadomie mówiło sobie żeby poród poszedł nie tak i żeby przez to mieć problemy zdrowotne i choroby przewlekłe 😂 Chyba,że rodzice byli o tym przekonani że podczas porodu pójdzie coś nie tak i to dlatego ? Jeśli to wina rodziców przez ich złe myśli to znaczy że to są poprostu podli i źli ludzie,którzy nie powinni w takim razie obwiniać wszystkich dookoła tylko powinni widzieć swoją i tylko swoją winę w tym wszystkim jednak wszyscy wiemy jak to wygląda rodzice niewinni ale lekarze to już samo zło 🙂 Książka pokroju kodu podświadomości, która została wręcz wyśmiała, a tutaj ochy i achy mimo że te dwie książki są o tym samym.🙂
Ciekawe spostrzeżenie, czyli jeśli podczas porodu coś poszło nie tak to dziecko,które się dopiero rodziło/urodziło i nawet nie jest świadome swojego istnienia podświadomie mówiło sobie żeby poród poszedł nie tak i żeby przez to mieć problemy zdrowotne i choroby przewlekłe 😂 Chyba,że rodzice byli o tym przekonani że podczas porodu pójdzie coś nie tak i to dlatego ? Jeśli to...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toluty 2026/ Do Potęga podświadomości wróciłam po latach — wcześniej słuchałam audiobooka, ale postanowiłam odświeżyć ją jeszcze raz. I utwierdziłam się w przekonaniu, że do wartościowych, pozytywnych treści naprawdę warto wracać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPotęga podświadomości autorstwa Joseph Murphy to książka, którą każdy może odebrać inaczej. Jedni uznają ją za przełomową, inni za zbyt prostą — jednak trudno zaprzeczyć, że porządkuje myśli i nawyki. Pokazuje, jak ogromny wpływ na nasze życie ma to, co myślimy na co dzień — bo niezależnie od tego, czy myślimy dobrze czy źle, coś przyciągamy.
Pomaga zmienić nastawienie do siebie i świata. Uczy większej uważności na własne myśli i zachęca do zastępowania tych niszczących bardziej wspierającymi. Już sama zmiana myślenia na bardziej pozytywne sprawia, że żyje się lżej i spokojniej.
Nie bez powodu stała się światowym hitem — jej przekaz jest prosty, uniwersalny i ponadczasowy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPomaga zmienić nastawienie do...
Chciałabym wierzyć, że autor, mający wielu zwolenników, był dobrym, charyzmatycznym mówcą. Niestety, nie oceniając jego poglądów, książkę możnaby zamknąć w jednym zdaniu „Manifestuj swoje szczęście”. Przykłady sytuacji, o których wątpię, że wszystkie wydarzyły się naprawdę, tak banalne i równie banalnie przekazane, że brzmią mniej więcej jak historie trójkowego gimnazjalisty. Mnogość przykładów, nie zachęca, a wręcz zniechęca, żeby uwierzyć w ich wiarygodność. Spodziewałam się dużo więcej.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzyta się bardzo przyjemnie. W książce zawartą mądrość, która każdy zrozumie przez pryzmat własnych doświadczeń
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka ma moc - tylko trzeba dobrze ją wykorzystać
Książka ma moc - tylko trzeba dobrze ją wykorzystać
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiągle te same frazesy i powtórzenia, nie mające pokrycia żadnymi argumentami.
Niektóre stwierdzenia mogą być wręcz krzywdzące dla osób które mierzą się np. z prawdziwymi chorobami w których "pozytywne nastawienie" samo nie wystarczy. Wierzę w to że podświadomość istnieje i posiada pewien wpływ, natomiast przedstawione zostało to w absurdalny wręcz sposób. Czasem można się nawet zaśmiać.
Ciągle te same frazesy i powtórzenia, nie mające pokrycia żadnymi argumentami.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiektóre stwierdzenia mogą być wręcz krzywdzące dla osób które mierzą się np. z prawdziwymi chorobami w których "pozytywne nastawienie" samo nie wystarczy. Wierzę w to że podświadomość istnieje i posiada pewien wpływ, natomiast przedstawione zostało to w absurdalny wręcz sposób. Czasem można się...