Książka za milion! euro
- 2009-01-01
- 978-83-61050-45-2
- Tomasz Jaśkiewicz
- sukces pieniądze
Wierzycie w przypadki? Myślicie, że to zbieg okoliczności, iż kilkaset rodzin na świecie posiada więcej bogactw niż pozostała część ludzkości? Sądzicie, że to przypadek, że ci ludzie spotykają się z sobą bez wiedzy innych? Co wiedzą o pieniądzach, czego my nie wiemy?
Każdy zna pojęcie „recepta na sukces”. Czy rzeczywiście jest taki przepis? Tak!!! Istnieje kilka czynników, które można wykorzystać, jeśli się je zna. Wiemy, że zasiana zimą kukurydza nie wzejdzie, a kiwi nie rośnie w Finlandii. Ziemniaki lub szparagi zebrane za wcześnie są do niczego, zebrane za późno - będą zepsute. Wszystko ma swój „właściwy moment” i „właściwe miejsce”, które należy znać.
To samo dotyczy pieniędzy. Kwestie finansowe też należy załatwiać w odpowiednim czasie, by efekty były satysfakcjonujące. Są określone momenty, kiedy należy podjąć decyzję w kwestiach zawodowych, stać się samodzielnym, odejść z firmy lub podzielić się wynalazkiem z innymi, by osiągnąć wielki sukces. I każdy człowiek wielokrotnie dostaje na to szansę. Jednak większość z nas ją traci, gdyż nie umie jej rozpoznać, nie jest w stanie zinterpretować znaków, nie zna mechanizmów kierujących życiem.
Nigdy o tym nie słyszeliście? Oczywiście, że nie! Jak myślicie, dlaczego różne tajne stowarzyszenia spotykają się potajemnie i przestrzegają surowych zasad milczenia? Dla zabawy? Jest kilka tajemnic, które znają tylko wybrani, które ukrywa się przed zwykłymi ludźmi - to one są kluczem do sukcesu.
I te tajemnice nadal będą przed Wami skrywane, chyba że otworzycie tę książkę.
Ranking najbogatszych ludzi na świecie nieustannie się zmienia i ciągle przeważają w nim osoby, które doszły do wszystkiego same, a nie dziedziczyły, więc podstawowe założenie tego czegoś mamy obalone. Dziękuję, dobranoc.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ góry pragnę zaznaczyć, że moja opinia nie będzie obiektywna. Nie będzie, ponieważ uwielbiam Jana van Helsinga. Czytałam jego dwie książki, które zostały wydane w naszym kraju, ta jest trzecią. I pamiętam, że już od pierwszych stron pierwszej książki pokochałam tego autora. Dodatkowo miałam sposobność rozmawiać z nim drogą e-mailową, co jeszcze bardziej pogłębiło moje uwielbienie. Po prostu facet zalicza się do listy osób, które mnie inspirują, które dają mi wiarę. Jednak ostrzegam – książki Jana van Helsinga nie są dla każdego…
Całość: http://sheti-shetani.blogspot.com/2012/03/ksiazka-za-milion-euro-jan-van-helsing.html
Z góry pragnę zaznaczyć, że moja opinia nie będzie obiektywna. Nie będzie, ponieważ uwielbiam Jana van Helsinga. Czytałam jego dwie książki, które zostały wydane w naszym kraju, ta jest trzecią. I pamiętam, że już od pierwszych stron pierwszej książki pokochałam tego autora. Dodatkowo miałam sposobność rozmawiać z nim drogą e-mailową, co jeszcze bardziej pogłębiło moje...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawa pozycja
Bardzo ciekawa pozycja
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWielki tytuł a słaba treść, nawet nie wiem o czym ta książka była.
Wielki tytuł a słaba treść, nawet nie wiem o czym ta książka była.