Biały wódz Indian

- 1991-01-01
- 1991-01-01
- 8322206933
- Teodor Szabłowski
Biały wódz Indian przedstawia burzliwe losy młodego , biednego farmera, Carlosa, który wraz z matką i siostrą przybywa z północy Stanów na tereny pogranicza meksykańskiego i tutaj osiedla się na stałe. Wartka akcja obfitująca w dramatyczne wydarzenia, elementy meksykańskiej obyczajowości, wątek romantycznej miłości, czynią z tej powieści lekturę zajmującą i pouczającą.
Kup Biały wódz Indian w ulubionej księgarni
Oceny książki Biały wódz Indian
67 użytkowników ma tytuł Biały wódz Indian na półkach głównych- Przeczytane 36
- Ebook 3
- E-book niekomerc. PDF, rtf, doc. txt 1
- Przygodowe - Do przeczytania 1
- The shelf 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Biały wódz Indian
Bardzo dobra powieść z gatunku westernu oddająca wyraźnie klimat dzikiego zachodu a w tym przypadku pogranicza meksykańskiego. Młody człowiek Carlos wygrywa dzięki swoim umiejętnością jeździeckim zakład z bogatym meksykańskim pułkownikiem, ten nie mogąc znieść publicznego w jego mniemaniu poniżenia postanawia się zemścić na Carlosie. Powieść w swojej genezie zawiera intrygę , podstęp, zemstę i zwycięstwo. Książka może być zarówno dedykowana młodzieży jak również dorosłym, układ jej jest uniwersalny a akcja powieści przebiega dość intensywnie i skupia na sobie uwagę. To moja druga przeprawa przez dzieło Mayne Reina, mam nadzieję, że nie ostatnia. XlX wieczna powieść jest bardzo interesująca.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOt przyjemna i krótka opowiastka zawierająca wszystko to, co kojarzymy z Dzikim Zachodem. Mamy tu Indian, konie, strzelaniny, śmierć i piękne kobiety. Dla rozrywki, podczas nudy - czemu nie!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa książka polecam ;)
Ciekawa książka polecam ;)