Zakazana księga

Okładka książki Zakazana księga autora Andreas Goessling, 9788362252473
Okładka książki Zakazana księga
Andreas Goessling Wydawnictwo: Telbit Cykl: Opus (tom 1) fantasy, science fiction
Opus (tom 1)
OPUS – Das verbotene Buch
2011-10-01
2011-10-01
Dariusz Salamon

Kup Zakazana księga w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zakazana księga

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zakazana księga

Czytając opis byłam zachwycona. Średniowiecze, magia, łowcy książek, czego chcieć więcej? Niestety z książką męczyłam się grubo ponad miesiąc. Długie opisy, niezbyt ciekawa, a momentami wręcz absurdalnie tocząca się akcja, zdecydowanie nie tego oczekiwałam. Drugi tom będzie musiał sporo poczekać, żebym zdecydowała się po niego sięgnąć

Okładka nie podobała mi się ani trochę..
Okazało się jednak , że wnętrze jest całkiem inne!
Świetna historia, dużo akcji. Miłe zaskoczenie ;)

Okładka nie podobała mi się ani trochę..
Okazało się jednak , że wnętrze jest całkiem inne!
Świetna historia, dużo akcji. Miłe zaskoczenie ;)

Sławny Mag miał na sobie czarną pelerynę oraz zielony kapelusz z sokolimi piórami. Jego toga przypominała raczej uczonego, a kapelusz wędrowca, który połowę swego życia spędził pod gołym niebem.
....
Amos stał przed nim jak wryty i nie był już zdolny do niczego innego, poza wpatrywaniem się w jego oczy. Były jak czysty niebieski ogień i jednocześnie jak lustro, w którym same zdawały się ulegać zwielokrotnieniu. Im dłużej Amos gapił się w oczy Fausta, tym bardziej oślepiający i palący stawał się ich błękit, tym więcej płonących oczu patrzyło na niego równocześnie zewsząd. Z sufitu, ze wszystkich ścian, nawet z ziemi.
magia książek
Pierwsza część dwutomowej powieści, w której czasy późnego średniowiecza odżywają na nowo, a fantastyka w fascynujący sposób łączy się z historią...

292 użytkowników ma tytuł Zakazana księga na półkach głównych
65 użytkowników ma tytuł Zakazana księga na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Zakazana księga

Dodaj cytat z książki Zakazana księga