Szelest porannych gwiazd

Okładka książki Szelest porannych gwiazd autora Vadim Zeland, 9788392523642
Okładka książki Szelest porannych gwiazd
Vadim Zeland Wydawnictwo: Hartigrama Cykl: Transerfing rzeczywistości (tom 2) poradniki
poradniki
Transerfing rzeczywistości (tom 2)
Šelest utrennih zvezd
2009-01-01
2009-01-01
Marcin Pracki

Kup Szelest porannych gwiazd w ulubionej księgarnii

Oceny książki Szelest porannych gwiazd

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szelest porannych gwiazd

Część 2 jest rozwinięciem części 1szej. Ten sam styl, ten sam temat i to samo odkrycie. Autor opisuje pewne zachowania, które są pomocne i dają nadzieję na lepsze życie. Sprawa jednak nie jest taka prosta ponieważ wdrożenie tego do życia jest...chyba niemożliwe. Trzeba mieć nadprzeciętne zdolności, żeby nie napisać magiczne. Pod koniec każdego rozdziału ponownie są podsumowania, a najważniejsze punkty są wyszczególnione. Zwolennikom autora polecam bardzo ponieważ każda kolejna część pomaga wgryźć się dalej w temat. Sceptykom odradzam ponieważ i tak nic z tego nie zrozumieją bez części 1szej.

"Szelest porannych gwiazd" to drugi tom serii "Transerfing rzeczywistości" autorstwa Vadima Zelanda. Książka prezentuje temat osiągania harmonii między duszą i umysłem. Autor bazuje na założeniu, że w historii ludzkości dusza oddzieliła się od umysłu, to z kolei wpłynęło na właściwie niemożliwość osiągnięcia przez nas wewnętrznej równowagi.
Jednak moim zdaniem, najważniejszym zagadnieniem poruszanym na kartach tego tomu jest poszukiwanie życiowego celu. Zeland w fenomenalny i bardzo intuicyjny w zastosowaniu sposób opisuje krok po kroku jak ten indywidualny cel odnaleźć, jak sprawdzić czy cel jest rzeczywiście nasz oraz jak potwierdzić, że to cel życiowy, a nie tylko jeden z przystanków na drodze do niego.
W "Szeleście..." możemy też przeczytać o odkrywaniu prawdziwych pragnień duszy i na tej podstawie optymalizacji kształtowania własnego losu.
Polecam wszystkim, którzy stoją w ślepym zaułku, czując że mają wszystko ale to wszystko to nie to, że drabina została przystawiona do nie tej ściany - dla mnie rewelacja w drodze do poszukiwania sensu.

Jednak moim zdaniem,...

Świetna książka. Napisana w wybitny sposób. Autor jest genialny i sięgnę na pewno po jego kolejne tomy.

607 użytkowników ma tytuł Szelest porannych gwiazd na półkach głównych
100 użytkowników ma tytuł Szelest porannych gwiazd na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Szelest porannych gwiazd

Cytaty z książki Szelest porannych gwiazd