Radykalne wybaczanie
Niemal każdy nosi jakąś ukrytą w sercu ranę, zadaną kiedyś przez kogoś lub przez coś. Od czasu do czasu otwiera się ona na nowo i znów zaczyn a krwawić, a my nie możemy zaznać w życiu spokoju. Poczucie krzywdy nie tylko zakłóca nasze szczęście, ale też stanowi przyczynę wielu poważnych chorób. A wystarczyłoby po prostu wybaczyć. Jednak nie w sposób tradycyjny, powierzchowny, lecz radykalnie, dogłębnie i w pełni zrozumienia. Nie jest to łatwe, a jednak możliwe. Autor tej książki uczy nas sztuki prawdziwego wybaczania, uczy dostrzegać doskonałość i logikę nawet w najbardziej zawikłanych i przerażających sytuacjach, bowiem to sam wszechświat stworzył je nam, byśmy czerpali z nich lekcje dla siebie. Książka zawiera kwestionariusz służący do przeprowadzenia samodzielnej analizy naszych życiowych niepokojów, aby odnaleźć zadrę raniącą nam duszę i doznać wyzwolenia. Nauczmy się więc wybaczać, ponieważ dzięki temu dokonamy niespodziewanych cudów w swoim życiu.
Kup Radykalne wybaczanie w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Radykalne wybaczanie
945 użytkowników ma tytuł Radykalne wybaczanie na półkach głównych- Chcę przeczytać 569
- Psychologia 8
- Rozwój 8
- Poradniki 6
- 2021 4

Opinie i dyskusje o książce Radykalne wybaczanie
Książka z dużym potencjałem na przemyślenia. Wszędzie mówią o wybaczeniu, ale wiadomo, nie wszędzie jest opisane jak to zrobić. Tu można zaczerpnąć inspiracji. Dodatkowo to co nas spotyka, nie zawsze jest takie jak nam się wydaje. Jak spotyka nas szczęście często umiemy to wyjaśnić lub nie analizujemy tego, gorzej gdy los się odwraca. Wówczas potrafimy się zatracić w tym.
Dla mnie książka ma ogromny potencjał na przemyślenia.
Samych zadań zawartych w książce jeszcze nie robiłam, wiec nie wiem jakie to ma dalsze skutki dla podświadomości. Jednak sama zmiana lata myślenia oraz perspektywy już wiele daje i w wielu sytuacjach przynosić ulgę lub zrozumienie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJednak z głupszych książek jaką przeczytałem. Autor stara się stworzyć jakiś nowy, samozwańczy dogmat o wybaczaniu który nie za bardzo ma związek z realiami naszego świata.
Jak wytłumaczyć młodej Azjatce że sama stworzyła sobie rzeczywistość w której jej biedni rodzice sprzedają ją do burdelu? Albo młodemu narkomanowi że jego dusza zapragnęła aby prostytuował się na dworcu w Berlinie za działkę narkotyku aby czegoś się nauczyć lub z czegoś wyleczyć?
Tezy stawiane przez autora są po prostu bzdurne ale niektóre prawdy zawarte w tej książce są wartościowe i prawdziwe.
Czy plan Boży jest zawsze idealny? Czy Bóg się nie myli? Powiedźcie to małym dzieciom umierającym na raka albo ich rodzicom.
Książka ta może pomóc zmienić życie co najwyżej osobą które znęcały się nad swoimi dziećmi ponieważ według słów autora takie osoby to anioły zesłane przez Boga które mają pomóc dziecku coś zrozumieć albo coś uleczyć w sobie a nie psychopatyczne bestie w ludzkim ciele jak się powszechnie zawsze uważało.
Książka ta jest co najmniej marna.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak wytłumaczyć młodej Azjatce że sama stworzyła sobie rzeczywistość w której jej biedni rodzice sprzedają ją do burdelu? Albo młodemu narkomanowi że jego dusza zapragnęła aby prostytuował się na dworcu...
Ciekawa metoda zmiany postrzegania życia. Dla mnie to cenna wskazówka, która bardzo fajnie łączy się z tematem totalnej biologii: dostrzegam w niej uproszczoną formę. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRadykalne Wybaczanie – Collin Tipping
Książka-przewodnik do metody Radykalnego Wybaczania.
Pierwsze podejście do książki miałam w 2018 roku – odłożyłam ją po 15 stronach. Wróciłam do niej w 2022 roku i dopiero zrozumiałam, co autor miał na myśli i o co w tym wszystkim chodzi.
Plusem książki niewątpliwie jest to, ze autor przedstawia w niej dość dużo przykładów, jak metoda wpływa na życie. Jakie zmiany może przynieść zastosowanie metody, powtarzanie jej.
Opis metody jest naprawdę rozbudowany jednak narzędzia do metody – potraktowane po macoszemu. Jest wspomniane, że jest coś takiego jak metoda 13 kroków (jak przy pracy terapeutycznej AA),arkusz RW (i to akurat jest dość szczegółowo opisane krok po kroku),metoda 4 kroków, metoda 7 kroków. I tyle. Nie ma wzmianki, na czym one polegają.
Zachwytu nad metodą jest co nie miara. I to jest właśnie minusem tej książki (jak i wielu innych książek „metodycznych”). Ta metoda jest jedyna, prawdziwa, najlepsza. Tipping wynalazł lek na całe zło, na raka (tak,, dobrze czytacie – na raka)… No nie Drodzy Państwo.
Uważam, ze jest to doskonałe uzupełnienie Ustawień, Totalnej Biologii i Kodu Emocji, z którymi również pracuję i które ze sobą łączę. Ale metoda sama w sobie, jak dla mnie, jest zbyt zero-jedynkowa.
Polecam przeczytać, bo w niektórych przypadkach może być to metoda otwierająca i uwalniająca.
Radykalne Wybaczanie – Collin Tipping
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka-przewodnik do metody Radykalnego Wybaczania.
#1464 - „Radykalne wybaczanie” - Colin C. Tipping - Wydawnictwo Medium
#134/2024
"Zmiana sposobu postrzegania, konieczna do wybaczania, nie może się dokonać, jeśli w ciele emocjonalnym pozostają gniew i uraza. Najpierw trzeba zlikwidować tę blokadę."
Książka ma 288 stron. Swoją premierę w tym wydaniu miała dnia 01.01.2005 roku.
Jest to poradnik, który pomoże ci w wewnętrznym przebudzeniu.
Dzięki autorowi zrozumiesz, że wybaczenie jest ważne dla uzdrowienie siebie, oraz po to, by nasze rany nie odnawiały się ponowinie.
Uważam, że jest to książka, którą warto przeczyytać. <3 <3 <3
#1464 - „Radykalne wybaczanie” - Colin C. Tipping - Wydawnictwo Medium
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to#134/2024
Książka ma 288 stron. Swoją premierę w tym wydaniu miała dnia 01.01.2005 roku.
Jest to poradnik, który pomoże ci w...
Jak dla mnie /Bardzo słaba !! Całą książkę można by zapisać w paru zdaniach. Szkoda czasu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka nie dla każdego, ale jeśli już ktoś dojrzeje, to książka życie zmieni
Książka nie dla każdego, ale jeśli już ktoś dojrzeje, to książka życie zmieni
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZdecydowanie radykalne.. ale warto.
Zdecydowanie radykalne.. ale warto.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest coś w tej książce to fakt. Przejęcie takiej perspektywy widzenia tego co nas spotyka w życiu jest bardzo uwalniające. Książka pomaga też oprócz zmiany perspektywy, zaakceptować, zrozumieć i wybaczyć, może nawet radykalnie. Cieszę, że dostałam tę książkę w prezencie. Polecam, chociażby po to, by przekonać się lub zobaczyć co kto z niej weźmie dla siebie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla mnie jest to jedna z tych książek, które zmieniają życie. Przypomniała mi o wielu ważnych rzeczach i pomogła znów patrzeć na świat oczami pełnym miłości.
Myślę, że tego typu książki po prostu trafiają tam, gdzie powinny w idealnym momencie. Dla mnie zdecydowane 10/10. Właśnie tego oczekuję od książki, ale podkreślam, że to bardzo subiektywne - z uwagi na prosty fakt, że odbieramy świat „po swojemu” - patrząc z perspektywy własnych doświadczeń i przekonań. Mimo to najlepiej będzie się o tym przekonać samemu - czytając. :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślę, że tego typu książki po prostu trafiają tam, gdzie powinny w idealnym momencie. Dla mnie zdecydowane 10/10. Właśnie tego oczekuję od książki, ale podkreślam, że to bardzo subiektywne - z uwagi na prosty fakt,...