Urodzony, by przetrwać

2011-05-01
2011-05-01
978-83-7513-897-9
Przemysław Hejmej, Arkadiusz Belczyk, Krzysztof Cierniak

Kup Urodzony, by przetrwać w ulubionej księgarnii

Oceny książki Urodzony, by przetrwać

OPINIE i DYSKUSJE o książce Urodzony, by przetrwać

Dużo praktycznych treści, z pewnością w razie potrzeby do niej wrócę.

Dużo praktycznych treści, z pewnością w razie potrzeby do niej wrócę.

Przeczytana za dzieciaka, po fascynacji programem na Discovery. Teraz już odebrałbym bym ja całkiem inaczej stad 5

Swego czasu na Discovery mogliśmy oglądać "Szkołę przetrwania", program Bear'a Gryllsa, który pokazywał w nim jak, w różnych zakątkach świata, z dala od cywilizacji, poradzić sobie i zgodnie z tytułem programu: przetrwać. Jak to zwykle bywa, razem z rosnącą falą popularności zarówno programu, jak i samego Gryllsa, rosła też fala hejtu. Najzagorzalsi przeciwnicy najpewniej nie potrafiliby przetrwać na własnej kanapie, gdyby zabrakło prądu, a o samym Gryllsie wiedzą jeszcze mniej...ale przecież to nigdy nie przeszkadzało nikomu mieszać innych z błotem.
"Urodzony by przetrwać" to, pozwolę sobie na uogólnienie, wersja książkowa programu, zawierająca najważniejsze kwestie związane z przeżyciem w skrajnych warunkach i przetrwaniem do momentu nadejścia ratunku. Konkretne informacje od człowieka, który ma pełne prawo ich udzielać (polecam w tym miejscu zapoznać się choćby z krótką biografią Gryllsa).
Twarda oprawa, bardzo dobre zdjęcia i ogrom informacji - a wśród nich najważniejsza: cokolwiek by Cię nie spotkało myśl pozytywnie. Niby oklepany frazes, ale zupełnie inaczej dobiera się tę radę z ust kogoś, kto ulegając wypadkowi doznaje wielokrotnego złamania kręgosłupa, znajduje w sobie siłę, aby walczyć o powrót do zdrowia, by po dwóch latach zdobyć najwyższy szczyt Świata.
Książka świeta nie tylko jako poradnik survivalowy, ale także jako pozycja motywacyjna.
Polecam.

540 użytkowników ma tytuł Urodzony, by przetrwać na półkach głównych
194 użytkowników ma tytuł Urodzony, by przetrwać na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Urodzony, by przetrwać

Bear Grylls
Bear Grylls
Brytyjski podróżnik i alpinista. Popularyzator szkoły przetrwania i były żołnierz brytyjskich sił specjalnych. Naczelnik brytyjskiego ruchu skautowskiego . Znany przede wszystkim z programów telewizyjnych: "Szkoła przetrwania" oraz "Bear Grylls w miejskiej dżungli", emitowanych na kanale Discovery Channel.

Cytaty z książki Urodzony, by przetrwać

Dodaj cytat z książki Urodzony, by przetrwać