Transakcja

Okładka książki Transakcja autora Clifford D. Simak, 8370755194
Okładka książki Transakcja
Clifford D. Simak Wydawnictwo: Phantom Press Seria: Fantasy & SF fantasy, science fiction
Fantasy & SF
The Walked Like Men
1993-01-01
1993-01-01
Teresa Niegowska

Kup Transakcja w ulubionej księgarnii

Oceny książki Transakcja

OPINIE i DYSKUSJE o książce Transakcja

Kosmiczne kule do kręgli próbują - dosłownie - wykupić Ziemię. Spróbuje im przeszkodzić bystry, choć nadużywający alkoholu, redaktor lokalnej gazety, wspomagany przez swoją rezolutną dziewczynę i gadającego psa... również kosmicznego. Brzmi absurdalnie i jest absurdalne, ale czyta się dobrze.

Według mnie to przykład typowej dla Simaka twórczości - amerykańska prowincja (ew. jak kto woli - nieduże miasto),najazd kosmitów, nieprzygotowany do międzygalaktycznego spotkania obywatel. Ciekawym pomysłem jest powód, dla którego UFO przybyło na Ziemię. Warto przeczytać, mimo że nie są to może wyżyny science fiction.

85 użytkowników ma tytuł Transakcja na półkach głównych
41 użytkowników ma tytuł Transakcja na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Transakcja

Okładka książki If. Worlds of Science Fiction. Vol. 1 Philip José Farmer, Daniel F. Galouye, Raymond F. Jones, R.A. Lafferty, C. C. MacApp, Rog Phillips, Frederik Pohl, Lester del Rey, James H. Schmitz, Clifford D. Simak, Kurt Vonnegut, Robert Moore Williams, Alfred Elton van Vogt
Okładka książki Galaxy Science Fiction vol 1 Poul Anderson, Alex Apostolides, Manly Banister, Jesse Franklin Bone, Mark Clifton, Patrick Fahy, Cyril M. Kornbluth, Joy Leache, Walter Miller, A.H. Phelps Jr, Frederik Pohl, Robert Silverberg, Clifford D. Simak, Bryce Walton
Okładka książki The Science Fiction Hall of Fame, Vol. 2-B Isaac Asimov, James Blish, Ben Bova, Algis Budrys, Theodore Rose Cogswell, Edward Morgan Forster, Frederik Pohl, James H. Schmitz, T. L. Sherred, Wilmar House Shiras, Clifford D. Simak, Jack Vance

Cytaty z książki Transakcja

Dodaj cytat z książki Transakcja