Zmysłowa dziewczyna z miasta

Okładka książki Zmysłowa dziewczyna z miasta autora Chelle Bliss, Meredith Wild, 9788381173087
Okładka książki Zmysłowa dziewczyna z miasta
Meredith WildChelle Bliss Wydawnictwo: Edipresse Cykl: Zmysłowa dziewczyna (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Zmysłowa dziewczyna (tom 1)
Misadventures of a City Girl
2018-02-28
2018-02-28
Agnieszka Myśliwy

Kup Zmysłowa dziewczyna z miasta w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zmysłowa dziewczyna z miasta

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zmysłowa dziewczyna z miasta

Zmysłowa dziewczyna z miasta była dla mnie ostatnią książką tego roku w wyzwaniu 12 znajomych poleca 12 książek, więc miałam wobec niej spore oczekiwania. Zwłaszcza, że moja znajoma bardzo zachwalała tą książkę. Niestety bardzo szybko okazało się, że to raczej średnie zakończenie tego czytelniczego etapu.

To nie jest skomplikowana książka i nie ma tu nic odkrywczego. Fabuła jest prosta i przewidywalna. Na plus zdecydowanie bohaterowie. Polubiłam ich i podobało mi się to, że między nimi nie ma żadnych niedomówień. Niczego przed sobą nie ukrywają, mówią wprost o swoich potrzebach i emocjach, a to dla mnie ogromny plus. Lubię, kiedy w relacjach nie ma sztucznego przeciągania dramatów.

Autorki mają fajny styl pisania. Jest on bardzo obrazowy i sugestywny, wszystko łatwo sobie wyobrazić i czyta się to naprawdę lekko. Trzeba jednak pamiętać, że to erotyk, więc ilość scen seksu nie powinna nikogo dziwić. Tyle że tutaj jest ich naprawdę ogrom. Dosłownie co kilka stron. Problem w tym, że po pewnym czasie stają się strasznie powtarzalne. Miałam wrażenie, że autorki cały czas opisują to samo zbliżenie, tylko innymi słowami. Brakuje urozmaiceń i w pewnym momencie zaczyna to zwyczajnie męczyć.

Książka jest krótka, ma około 240 stron, więc akcja pędzi na łeb na szyję. Między bohaterami wszystko dzieje się błyskawicznie. I paradoksalnie właśnie przez to ja przez jakieś trzy czwarte książki nie widziałam między nimi żadnej chemii. Brakowało mi budowania relacji, napięcia, emocji. Mam wrażenie, że autorki wyszły z założenia, że skoro to erotyk, to emocjonalna strona nie jest potrzebna, a sam seks wystarczy. No niestety dla mnie to tak nie działa. Jest masa świetnie napisanych erotyków, które potrafią oddać ogrom emocji, a tutaj było po prostu płasko jak naleśnik.
Niestety całość okazała się dla mnie nudna i bardzo przewidywalna. Fabularnie nic mnie nie zaskoczyło, nic nie sprawiło, żebym naprawdę się wciągnęła. To erotyk maksymalnie spłaszczony, skupiony tylko na jednej rzeczy, bez głębi i bez emocji.

Podsumowując, Zmysłowa dziewczyna to książka, która może spodobać się osobom szukającym lekkiego, szybkiego erotyku bez większych oczekiwań. Dla mnie jednak było tu za mało relacji, za mało chemii i za dużo powtarzalności.

To nie jest skomplikowana książka i nie ma tu nic odkrywczego....

Tytuł: "Zmysłowa dziewczyna z miasta"
Autor: Meredith Wild, Chelle Bliss
Data premiery: 10.09.2025r.
Wydawnictwo: @purple_book_wydawnictwo

Macie czasami tak, że przeczytacie jakąś książkę i nie wiecie co o niej napisać?
Ja właśnie mam tak z powyższym tytułem...
O ile opis brzmi super... zapowiada się dobry romans z naciskiem na DOBRY...tak w praktyce...🤦‍♀️
Średnio co kilka stron były sceny €rotyczne! Gdybym wiedziała... Nie brałam bym jej do recenzji.
Totalnie nie moja bajka.
Ok, ktoś może mi zarzucić, że tytuł "zmyslowa" może coś sugerować... ale on w połączeniu z opisem naprawdę na nic takiego nie wskazywał..
A szkoda ;(
Poza tym... bohaterowie.
Madison jest świeżo po rozwodzie i postanawia spędzić miesiąc z dala od domu. Wyjeżdza.
Na miejscu oddala się od pensjonatu... tam znajduje jezioro...A później na skale... jest sama i postanawia... miło spędzić "czas ze sobą" (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi 🤭). A w tym czasie podglądał ją człowiek z lasu... Luke...
No i wyobraźcie sobie, że ona następnego dnia z samego rana odnaduje go w jego chatce i mówi mu, że ona go pragnie. Od tego momentu są same gorące sceny 🙈
No cóż..
Czasami zdarzają się lektury, które do nas nie trafiają.
Tak było ze mną...
Ale zdarza się!
Oczywiście jeżeli ktoś z Was lubi tyle gorących scen to jak najbardziej polecam! Będziecie zadowoleni 🥰

Tytuł: "Zmysłowa dziewczyna z miasta"
Autor: Meredith Wild, Chelle Bliss
Data premiery: 10.09.2025r.
Wydawnictwo: @purple_book_wydawnictwo

Ja właśnie mam tak z powyższym tytułem...
Średnio...

Jesienny chłód i brak słońca wyzwalają różne emocje i myśli. By je ukoić, by zatrzymać się w codziennym biegu, sięgnęłam po „zmysłową dziewczynę”. Zatapiając się w lekturze, w której miałam nadzieję znaleźć zmysłowy romans, bardzo szybko zorientowałam się, że mało w tej powieści zmysłowości. To zdecydowanie mocna, obdarta ze zmysłowości historia o miłości. Erotyk, przepełniony ordynarnym językiem, seksapilem, testosteronem, nagością. Jednocześnie ma w sobie drugie dno, dno, które pokazuje bezbronność, budowanie zaufania, samoświadomości. Między wierszami przekazuje ważne wartości.
To nietypowy romans. Trudno jest go włożyć do szufladki erotyków, ponieważ po obdarciu z całej cielesności, okazuje się, że pod tą pokrywą znajdziemy mnóstwo kruchości, ckliwości, prawdziwej miłości.
Czy mnie ukoiła? Nie. Zdecydowanie :P zbyt dużo tu ognia, by ukoić 😎 jak dla mnie, trochę zbyt dużo tu ordynarnego języka. Zdecydowanie bardziej podobają mi się delikatniejsze i romantyczne momenty w życiu bohaterów. Całość jednak stanowi bardzo dobrą lekturę. Otwiera oczy na walkę o prawdziwą miłość. Taką, o którą warto walczyć.

741 użytkowników ma tytuł Zmysłowa dziewczyna z miasta na półkach głównych
114 użytkowników ma tytuł Zmysłowa dziewczyna z miasta na półkach dodatkowych

Chelle Bliss
Chelle Bliss
creative. Writing allows me an outlet for all of my naughty thoughts that my day job doesn't allow. Facebook: https://www.facebook.com/authorchelle... Twitter: @ChelleBliss1 Official Website: www.chellebliss.com Pinterest: http://www.pinterest.com/chellebliss10/ Email: authorchellebliss@gmail.com Authorgraph: http://www.authorgraph.com/authors/Ch... Amazon Page: http://www.amazon.com/Chelle-Bliss/e/...

Cytaty z książki Zmysłowa dziewczyna z miasta

Chelle Bliss Zmysłowa dziewczyna z miasta Zobacz więcej