Dylan Dog: Gdy nadchodzi pełnia

- Le Notti della Luna Piena
- 2002-01-01
- 2002-01-01
- Jacek Drewnowski
Dylan Dog jest nazywany "detektywem mroku", gdyż zajmuje się sprawami, które zwykło się nazywać paranormalnymi - często walczy z potworami, duchami czy wilkołakami. Seria o jego przygodach sprzedaje się we Włoszech i USA w wielosettysięcznych nakładach, zaś sama postać Dylana jest uznawana za kultową wśród włoskich miłośników komiksu. Cykl ten został wymyślony w 1986 r. przez scenarzystę Tiziano Sclaviego, dziś natomiast tworzeniem scenariuszy i rysunków zajmuje się wielu pisarzy i grafików.
Kup Dylan Dog: Gdy nadchodzi pełnia w ulubionej księgarni
Oceny książki Dylan Dog: Gdy nadchodzi pełnia
66 użytkowników ma tytuł Dylan Dog: Gdy nadchodzi pełnia na półkach głównych- Przeczytane 60
- Komiksy 12
- Komiks 5
- 2002 1
- !komiksy 2024 1
- Ha, mam! :) 1
- Komiky Europejskie 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dylan Dog: Gdy nadchodzi pełnia
Przyjemna, choć niezbyt angażująca historia o tajemniczych ludziach przybywających z lasu. Dylan trafia do małego niemieckiego miasteczka Wolfburg, którego ludność jest nękana przez tajemnicze postaci. Na domiar złego w okolicznych lasach roi się od wilków, a dziewczyny z żeńskiej szkoły z internatem po prostu znikają. Z jednej strony historia dobra, a z drugiej pędząca na złamanie karku. Dobrze, że nie brakuje tu żarcików Groucho.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeden ze słabszych Dylanów, ale nadal jest to całkiem niezła rozrywka w klimatach grozy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiemiecki pensjonat dla dziewczyn z upiorną prowadzącą, czarownice, wilki, kadry z odpadającymi od twarzy kawałkami skóry... Dylan Dog to był gość, a nie jakieś tam spajdermeny.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam Dylana Doga! Kolekcjonuję oryginalne włoskie wydania jego komiksów. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOsobiście jestem wielką miłośniczką dylan doga. Bo ma w sobie to co lubię. ! Grozę i potwory xD. Inne komisky są nudne bo opowiadają albo o kryminalnych zagadkach alb o super bohaterach. A tu mamy "łowce koszmarów" . Po za tym naprawe fajni bohaterzy i momentami zabawni Ten numer komiksu też świetny . Uwielbiam historie i rysunki. Poza tym proszę nie ogląda adaptacji filmowej bo osobiście uważam że jest do . Du. Py. ! W ogóle nie odzwierciedla bohaterów ani historii.
Osobiście jestem wielką miłośniczką dylan doga. Bo ma w sobie to co lubię. ! Grozę i potwory xD. Inne komisky są nudne bo opowiadają albo o kryminalnych zagadkach alb o super bohaterach. A tu mamy "łowce koszmarów" . Po za tym naprawe fajni bohaterzy i momentami zabawni Ten numer komiksu też świetny . Uwielbiam historie i rysunki. Poza tym proszę nie ogląda adaptacji...