Oplątani Mazurami

2011-01-01

Kup Oplątani Mazurami w ulubionej księgarnii

Oceny książki Oplątani Mazurami

OPINIE i DYSKUSJE o książce Oplątani Mazurami

Jest to moje pierwsze spotkanie z autorką i jestem zadowolona z naszego sam na sam, opowiadania mimo że sentymentalne przemówiły do mojej osobowości i racjonalności .Z pewnością sięgnę po następną książkę pani Enerlich .

Coś innego, nowego, oryginalnego, pełnego nostalgii, ale i nadziei. Tak można opisać zbiór opowiadań Katarzyny Enerlich. Pozycja krótka, idealna na jeden wieczór. Skierowana do mieszkańców okolic Mrągowa lub osób, którym bliska jest historia Mazur. Przeszłość i dawne zwyczaje wprowadzone do czasów współczesnych. Warto się na chwilę zatrzymać przy tej lekturze. Czuję niedosyt.

Na półkach: , , , ,

„Oplątani Mazurami” to bardzo przyjemna, pełna ciepła lektura, idealna na wakacje. Pozwala spojrzeć na życie z innej, wolniejszej perspektywy, na którą większość z nas może pozwolić sobie jedynie w czasie urlopu. To bardzo przyjemna wyprawa w świat, jakiego już nie ma, a którego echa można znaleźć do dzisiaj. To w końcu szereg postaci, których losy, nierzadko dramatyczne, przeplatają się z silnym uczuciem splatającym w sobie miłość do drugiej osoby i przywiązanie do mazurskiej ziemi.

413 użytkowników ma tytuł Oplątani Mazurami na półkach głównych
95 użytkowników ma tytuł Oplątani Mazurami na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Oplątani Mazurami

Okładka książki Kolory życia: opowieści niosące nadzieję Katarzyna Enerlich, Liliana Fabisińska, Mag­da­ Knedler, Agnieszka Krawczyk, Agnieszka Lingas-Łoniewska, Natasza Socha, Magda Stachula, Małgorzata Warda
Katarzyna Enerlich
Katarzyna Enerlich
W dzieciństwie zaplanowała, że zostanie dziennikarką, a potem napisze książkę. To pierwsze udało się znacznie wcześniej, bo zadebiutowała w wieku 12 lat artykułem o swoim rodzinnym Mrągowie, opublikowanym na łamach Płomyka. Wtedy również otrzymała pierwsze autorskie honorarium. Drugie marzenie, to o własnej książce, właśnie realizuje. Pracowała w mediach lokalnych i regionalnych, w szkole, domu kultury, punkcie informacji turystycznej, była opiekunką osób starszych, sprzedawała swoje obrazy w toruńskim antykwariacie, chodziła na warsztaty z akwaforty, kurs informatyczny oraz kosmetyczny. Obecnie pracuje w promocji miasta.

Cytaty z książki Oplątani Mazurami

Katarzyna Enerlich Oplątani Mazurami Zobacz więcej