Majka wkracza do akcji

- 2011-03-09
- 2011-03-09
- 9788310119870
- Inez Aleksandra Okulska
Majka to najszczęśliwsza dziewczyna na świecie! Hm, czy aby na pewno? No cóż, starszy brat jest od niej ładniejszy, młodsza siostra bystrzejsza, a najlepsza przyjaciółka, Justyna, ma już piersi, podczas gdy Majka może tylko o nich pomarzyć… Ale nie to jest najgorsze: pamiętnik Majki zniknął w tajemniczych okolicznościach! Ten sam, w którym wymądrzała się na temat wszystkich znajomych! Nawet Justyny…
Kup Majka wkracza do akcji w ulubionej księgarni
Oceny książki Majka wkracza do akcji
64 użytkowników ma tytuł Majka wkracza do akcji na półkach głównych- Przeczytane 48
- Z dzieciństwa 1
- Przeczytane za małolata 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Majka wkracza do akcji
Taka sobie.
Taka sobie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWedług mnie ta książka nie jest najlepsza, ale i tak rewelacyjna :)
Według mnie ta książka nie jest najlepsza, ale i tak rewelacyjna :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPożyczyłam tę książeczkę z biblioteki mojej córeczki, bo skoro jej kupiłam to też chcę sprawdzić co zawiera, a przy okazji idealnie pasuje do mojego wyzwania czytelniczego.
„Majka wkracza do akcji” to pierwsza część z cyklu „MAJKA” Pani Suzanne Fulscher, skierowana raczej do młodszych nastolatek. Tytułowa bohaterka pisze pamiętnik, w którym umieszcza swoje najskrytsze myśli i sekrety. Ten właśnie pamiętnik sprawi, że Majka będzie najpierw zrozpaczona, potem załamana i zawstydzone a w efekcie tego wszystkiego pocałuje pierwszy raz chłopaka i wyruszy na akcję ratunkową swojej przyjaciółki. Ponad to musi dzielić pokój z młodszą i zdolniejszą siostrą a starszy brat mimo, że przystojny to nie przydaję się do niczego. No i jak by tego było mało to Justyna, jedna z przyjaciółek niespodziewanie otrzymuje zaproszenie na sesję zdjęciową do prywatnego mieszkania i od zupełnie obcego dorosłego mężczyzny.
Muszę przyznać szczerze, że na początku odrobinkę się nudziłam i czytałam dalej tylko dlatego, że córeczka mnie o to poprosiła. Na szczęście w miarę wzrastania przeczytanych stron, rosła też moja ciekawość, a w pewnym momencie pojawiła się nawet nutka sensacji. Otóż, gdy Majka zupełnie niespodziewanie otrzymuje od przyjaciółki sms’a z przerażającą treścią „POMOCY”, oczywiście bez namysłu wyrusza z akcją ratowniczą a czytelnik nabiera niesamowitej ciekawości co też się wydarzy.
Reasumując to bardzo fajna lektura dla młodszych nastolatek, która jednocześnie bawi i poucza. Napisana bardzo lekkim językiem, który sprawia że czyta się szybko i z przyjemnością. Ponad to zawiera oczywiście, jak to w literaturze dla dzieci i młodzieży morał lub też przesłanie, które przy okazji miłej lektury pozwala na wyciąganie odpowiednich wniosków.
Zatem polecam tę sympatyczną książeczkę o szalenie miłej Mai każdej dziewczynce i jej mamie lub tacie też.
Zaczytana Joana
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Majka wkracza do akcji” to pierwsza część z cyklu „MAJKA” Pani Suzanne Fulscher, skierowana raczej do młodszych nastolatek. Tytułowa bohaterka pisze pamiętnik, w którym umieszcza swoje najskrytsze...
Ciekawa książka opowiada o Majce i jej przygodach. Kłopoty zaczynają się gdy w tajemniczych okolicznościach znika pamiętnik Mai. Razem z przyjaciółkami: Justyną, Julką oraz Aliną próbują rozwiązać zagadkę. Gdy okazuje się, że złodziejem jest wredny kolega z klasy, Maja jest przerażona. Jeśli Kacper powie Justynie, co o niej tam pisała? Dziewczynka nie może do tego dopuścić. Maja staje przed bardzo trudnym zadaniem. Czy podejmie się tego trudnego wyzwania? Czy jedna stchórzy? Do tego wszystkiego pojawia się tajemniczy pan, który podaje się za fotografa i zaprasza przyjaciółkę Mai do " swojego studia". Justyna nie chcę rozmawiać z Mają dlatego że...
Przeczytajcie tę książkę bo jest tego warta!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam tą zabawną książkę. Bardzo fajnie się czyta.
Uwielbiam tą zabawną książkę. Bardzo fajnie się czyta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tosuper:) nie mogę się doczekać kiedy przeczytam dalsze części!!! :)
super:) nie mogę się doczekać kiedy przeczytam dalsze części!!! :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam serię ,,Majka". W każdej książce w tej serii znajdę coś innego. Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper książka. Myślę że pouczająca dla nastolatek. Daje dużo do myślenia i uświadamia ze nie można postępować pochopnie. Już nie mogę się doczekać kiedy kupie sobie następną część... Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPamiętam, że ta książka bardzo mi się podobała.
Pamiętam, że ta książka bardzo mi się podobała.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChyba jedna z moich ulubionych książek,polecam ;)
Chyba jedna z moich ulubionych książek,polecam ;)