Wampiry z Morganville: Nocna aleja

Okładka książki Wampiry z Morganville: Nocna aleja autora Rachel Caine, 9788324134465
Okładka książki Wampiry z Morganville: Nocna aleja
Rachel Caine Wydawnictwo: Amber Cykl: Wampiry z Morganville (tom 3) fantasy, science fiction
Wampiry z Morganville (tom 3)
Midnight Alley
2009-08-12
2009-08-12
Edyta Jaczewska

Kup Wampiry z Morganville: Nocna aleja w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wampiry z Morganville: Nocna aleja

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wampiry z Morganville: Nocna aleja

Bardzo wciąga. Przyjemnie napisana, intrygująca fabuła, z pewnością biorę się za ciąg dalszy!

Seria coraz bardziej się rozkręca. Amelie i Claire podpisały kontrakt. Studentka jest na usługach najstarszej wampirzycy. Okazuje się, że ta ma konkretny cel, do którego chce wykorzystać dziewczynę. Wampiry śmiertelnie chorują, a lekarstwa wciąż nie ma. Claire musi wkroczyć w nocną aleję, najniebezpieczniejszą w całym Morganville, na której końcu czeka On...Czy Myrnin zabije Claire? Czy Claire uratuje wampiry? To tylko niektóre z pytań, na które odpowiedzi znajdziecie w 3 części serii. Ogólnie polecam, bo w porównaniu do części pierwszej zaczyna się tu fajnie akcja toczyć.

Młodzieżowa urban fantasy. Clare ma misję do wykonania, zleconą przez jej Opiekunkę Amelię. A w jej otoczeniu nie ma spokoju, pojawiają się trupy i coś niebezpiecznego się szykuje. Czy uda im się przetrwać, jeśli mieszkańcy Domu Glassów, mimo animozji, połączą siły?
Typowa powieść młodzieżowa, o wciągającej akcji i pogmatwanej intrydze, o pierwszych uczuciach, nastoletnich problemach.

2451 użytkowników ma tytuł Wampiry z Morganville: Nocna aleja na półkach głównych
504 użytkowników ma tytuł Wampiry z Morganville: Nocna aleja na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wampiry z Morganville: Nocna aleja

Rachel Caine
Rachel Caine
Rachel Caine - to pseudonim pisarski Roxanne Longstreet Conrad, amerykańskiej pisarki science fiction, fantasy i powieści grozy. Publikuje również jako Julie Fortune. Rachel Caine rozpoczęła karierę pisarską w 1991 roku. Jest byłym zawodowym muzykiem. Grała m.in. z takimi sławami jak Henry Mancini, Peter Nero, i John Williams. Większość jej książek powstała w kawiarni w pobliżu domu, gdzie się jej najlepiej pisze. 1 listopada 2020 r.Rachel Caine zmarła. Autorka od lat zmagała się z chorobą nowotworową, a we wrześniu br. jej stan się pogorszył. 16 września na oficjalnym fan page’u autorki na Facebooku pojawiła się informacja: Drodzy przyjaciele... W zeszłym tygodniu wydarzyło się coś, co oznaczało wielką, dramatyczną zmianę w moim życiu: nie udało mi się ukończyć ostatniej sesji badania. Po prostu nie czułam się na tyle dobrze, żeby ją rozpocząć. Niestety pozostawiło mi to tylko dwie możliwości: zrobić kolejną rundę wyjątkowo brutalnej chemii (na którą byłam naprawdę za słaba i dla której szanse na wynik pozytywny były mniejsze niż 10%)... lub przejść do opieki hospicyjnej. Pisarka przez lata walczyła z rzadkim i agresywnym rakiem – mięsakiem tkanek miękkich. Odeszła w wieku 58 lat w swoim domu w Teksasie, gdzie przebywała przez ostatnie miesiące. Do końca jej dni u jej boku trwał R. Cat Conrada, z którym Caine dzieliła życie od niemal 30 lat.

Okładka książki Wakacje z piekła Libba Bray, Cassandra Clare, Claudia Gray, Maureen Johnson, Sarah Mlynowski
Okładka książki Randki z piekła Kelley Armstrong, Lori Handeland, Kim Harrison, Lynsay Sands
Randki z piekła Kelley Armstrong, Lori Handeland, Kim Harrison, Lynsay Sands

Cytaty z książki Wampiry z Morganville: Nocna aleja