Póki pies nas nie rozłączy

Okładka książki Póki pies nas nie rozłączy autora Romuald Pawlak, 9788310119155
Okładka książki Póki pies nas nie rozłączy
Romuald Pawlak Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Seria: Babie Lato literatura piękna
Babie Lato
2011-01-26
2011-01-26
9788310119155

Kup Póki pies nas nie rozłączy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Póki pies nas nie rozłączy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Póki pies nas nie rozłączy

Książeczka czekała sobie na odpowiednią chandrę i w końcu trafiła! I rewelacyjnie spełniła swoje zadanie, czyli rozgoniła ją na cztery wiatry. Świetna opowieść, z poczuciem humoru i ze zwierzakiem jako jednym z bohaterów (a może z postaci drugoplanowych, jak kto woli). Opowieść jest prowadzona przez trzech przeplatających się narratorów (Michała, Renię i Egona),aczkolwiek te dwie ostatnie występują rzadziej i to raczej dobrze robi książce, bo ten pierwszy punkt widzenia jest najciekawszy i najpełniejszy. Dwa pozostałe moim zdaniem nie bardzo wyszły (kobiecy i zwierzakowo-psi punkt widzenia),więc można było z tego spokojnie zrezygnować. Za to pomysły Michała na przetrwanie w pracy jako dziennikarza lokalnej gazety, dorabiającego na boku utrzymywaniem nicka na portalu z koszykówką dla swojego szefa - rewelacja! Dla tego warto było wziąć tę książkę do ręki, szczególnie że profil Autora skręca z reguły w zupełnie inne rejony pisarstwa (SF).

Zwariowana komedia.

Zwariowana komedia.

Najbardziej w tej książce podobał mi się pies - Egon.
Jako miłośniczka zwierząt właśnie jemu przyznaję te 5 gwiazdek.
Książka jest poza tym mało ciekawa i jej fabula pozostawia wiele do życzenia.

Najbardziej w tej książce podobał mi się pies - Egon.
Jako miłośniczka zwierząt właśnie jemu przyznaję te 5 gwiazdek.
Książka jest poza tym mało ciekawa i jej fabula pozostawia wiele do życzenia.

409 użytkowników ma tytuł Póki pies nas nie rozłączy na półkach głównych
55 użytkowników ma tytuł Póki pies nas nie rozłączy na półkach dodatkowych

Okładka książki Ku gwiazdom. Antologia Polskiej Fantastyki Naukowej 2024 Agata Francik, Marek Kolenda, Tomasz Kołodziejczak, Maja Malinowska, Mikołaj Maria Manicki, Romuald Pawlak, Magdalena Świerczek-Gryboś, Henryk Tur, Istvan Vizvary, Michał Walasek, Mateusz Wyszyński, Marek Żelkowski
Okładka książki Rocznik fantastyczny 2024 Dagmara Adwentowska, Piotr Burzyński, Agata Francik, Błażej Kurowski, Artur Laisen, Marcin Bartosz Łukasiewicz, Natalia Maślej, Łukasz Migura, Antoni Nowakowski, Marcin Opolski, Mateusz Oszust, Romuald Pawlak, Mariusz Pieniążek, Łukasz Redelbach, Szymon Szymański, Dominika Węcławek
Okładka książki Odmęt. Antologia morska Silke Brandt, Mort Castle, Filip Duval, Bruce Golden, Michał P. Kadlec, Mariusz Kaszyński, Anna Kłodnicka, Rafał Łoboda, Agnieszka Osikowicz-Chwaja, Romuald Pawlak, Jacek Pelczar, Michał Pleskacz, Krzysztof Rewiuk, Agata Suchocka, Emilian Wojnowski, Martyna Wróbel
Romuald Pawlak
Romuald Pawlak
Według słów przyjaciółki, cytującej Umberto Eco, „zwierzę opowiadające”. Coś w tym jest, bowiem straszny z niego gaduła, także na papierze. Choć zaczynał od horrorów w śp. pamięci „Feniksie”, to historia stała się jego hobby, szczególnie średniowiecze od wieku XII oraz Epoka Wielkich Odkryć. Jak twierdzą znajomi i przyjaciele, posiada paskudne, chore i pachnące kryminałem poczucie humoru, nic więc dziwnego, że nawet próbując napisać tekst serio, zawsze wtrąci ironicznego smoka czy gadające drzewo… Obok fantastyki próbuje napisać normalną powieść historyczną. Lubi: zimne piwo w dobrym towarzystwie; Mozarta i Dead Can Dance; humor spod znaku Monty Pythona i Czarnej Żmii; Bułhakowa, Eco i Zofię Kossak, a z fantastyki Kaya oraz Le Guin; i tysiąc innych rzeczy, którymi nie warto nikogo zanudzać. Nie znosi: ludzi bez poczucia humoru; hipokryzji; bezinteresownej nienawiści; złośliwości, która chciałaby udawać ciętą ironię, a jest zwyczajnym chamstwem.

Cytaty z książki Póki pies nas nie rozłączy

Romuald Pawlak Póki pies nas nie rozłączy Zobacz więcej