Zuzanka z pistacjowego domu

Okładka książki Zuzanka z pistacjowego domu autora Barbara Gawryluk, 9788361224983
Okładka książki Zuzanka z pistacjowego domu
Barbara Gawryluk Wydawnictwo: Wydawnictwo Literatura literatura dziecięca
literatura dziecięca
2009-01-01
2009-01-01
978-83-61224-98-3
Inne

Kup Zuzanka z pistacjowego domu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zuzanka z pistacjowego domu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zuzanka z pistacjowego domu

Tak, tak i jeszcze raz tak. Książka opisuje przygody Zuzanki i osób z jej najbliższego otoczenia. Przedstawione historie opisują współczesne problemy pokazując jak funkcjonuję rodzina po rozwodzie rodziców oraz z jakimi problemami borykają się dzieci innego pochodzenia. Wszystkie historie dobrze się kończą i są przedstawione w ciekawy i wciągający sposób. Książka śmieszna zarówno dla rodzica jak i 7-latki. Czytana już kilka razy.

Ta książka jest o dziewczynce o imieniu Zuza. Mieszka w pistacjowym domu i ma koleżanki Renię i Kasię. I jest tam jeszcze Kajtek, adoptowany wietnamski chłopiec. Podobały mi się przygody Zuzi. Często się przy nich śmiałam, bo są dowcipne. A na koniec spełnia się jej największe marzenie.
Polecam

Polecam

Książeczka nawiązuje do wielu problemów z którymi współcześnie borykają się dzieci. Zapracowani rodzice, rozwód, rasism. Opwiada o wielu dziecięcych potrzebach i dylematach, a wszystko to oczami ośmioletniej Zuzi.

61 użytkowników ma tytuł Zuzanka z pistacjowego domu na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Zuzanka z pistacjowego domu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zuzanka z pistacjowego domu

Okładka książki Jak rozmawiać z psem? Barbara Gawryluk, Katarzyna Harmata, Aleksandra Woldańska-Płocińska
Okładka książki Kraków. Przewodnik dla dużych i małych Barbara Gawryluk, Przemysław Liput, Łucja Malec-Kornajew

Okładka książki Opowiadania o zwierzętach. Polscy pisarze dzieciom Katarzyna Bajerowicz, Grażyna Bąkiewicz, Liliana Bardijewska, Paweł Beręsewicz, Marcin Brykczyński, Ewa Chotomska, Barbara Ciwoniuk, Agnieszka Frączek, Barbara Gawryluk, Andrzej Marek Grabowski, Joanna Jagiełło, Roksana Jędrzejewska-Wróbel, Kalina Jerzykowska, Mikołaj Kamler, Barbara Kosmowska, Magdalena Kozieł-Nowak, Irena Landau, Olga Masiuk, Joanna Olech, Anna Onichimowska, Beata Ostrowicka, Joanna Papuzińska, Renata Piątkowska, Barbara Stenka, Tomasz Trojanowski, Paweł Wakuła, Wojciech Wróbel
Okładka książki Kaktus, wierny przyjaciel Barbara Gawryluk, Aneta Krella-Moch
Kaktus, wierny przyjaciel Barbara Gawryluk, Aneta Krella-Moch
Okładka książki Dzień czekolady Emilia Dziubak, Anna Onichimowska
Dzień czekolady Emilia Dziubak, Anna Onichimowska

Cytaty z książki Zuzanka z pistacjowego domu

Dodaj cytat z książki Zuzanka z pistacjowego domu