Wieczna miłość

Okładka książki Wieczna miłość autora J.R. Ward, 9788371838248
Okładka książki Wieczna miłość
J.R. Ward Wydawnictwo: Videograf II Cykl: Bractwo Czarnego Sztyletu (tom 3) horror
horror
Bractwo Czarnego Sztyletu (tom 3)
A Novel of the Black Dagger Brotherhood. Lover Awakened
2010-07-27
2010-07-27
Zuzanna Załęska

Kup Wieczna miłość w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wieczna miłość

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wieczna miłość

Z każdym kolejnym tomem mam wrażenie, że wchodzimy w coraz mroczniejsze tajniki psychiki.
Mamy tutaj historię Zsadista. Od podszewki. Co było bardzo ciężkie. Musiałam czasem odłożyć książkę, bo już czułam przesycenie tymi emocjami, które wywoływały we mnie jego powroty do przeszłości. Zło, którego doświadczył było okrutne i nigdy nie zrozumiem takiego traktowania drugiej osoby.
Do tego historia Belli. Przerażonej, zaginionej na kilka tygodni i przetrzymywanej wbrew woli przez martwiaka, który dostał na jej punkcie obsesji.
Obie zagubione, skrzywdzone dusze. Tak inne od wszystkich, takie zamknięte w sobie, a jednak potrafiące gdzieś drobnymi kroczkami dotrzeć do siebie nawzajem.
Uwielbiam tą serię. Mimo, że ma w sobie tyle mroku. Tyle straszliwych rzeczy, to ja jestem kupiona. Tymi emocjami, tymi krwawymi bitwami między grupami wampirów i martwiaków. Tą odwieczną walką. Wszyscy bracia się tutaj wspierają, na zawsze i mimo wszystko. Nie ma między nimi na długo sporów, to jest piękne. Ich zaufanie, braterstwo, oddanie.
Relacja Belli i Z była ciężka, poważnie bardzo ciężka. W pewnym momencie, myślałam, że już jest stabilnie. Aż doszło do momentu, że chciała mnie ta historia wykończyć. Już psychicznie bałam się o bohaterów o ich los i zakończenie.
Myślałam, że przerwę, wyrzucę ją w przestworza, ale z drugiej strony zaciskając ręce czytałam dalej licząc, że jednak będzie jakieś szczęśliwe zakończenie tego wszystkiego. Oby to szczęśliwe zakończenie dotyczyło wszystkich, co na to zasługują.
Byłam przerażona tym wszystkim, co dostałam. Już w drugiej części było mocno emocjonalnie, ale im dalej tym bardziej łamie. Już się boję co mnie czeka w kolejnej części, ale i nie mogę się doczekać. Potrzebuję więcej!

„Kiedy wszyscy znaleźli się w strefie cienia i pochłonęła ich ciemność, Zsadist uniósł wysoko czarny sztylet, obnażył kły i zaatakował”.

Zsadist jest nieobliczalnym wojownikiem, który nie miał łatwej przeszłości. Do tej pory męczą go koszmary i nawiedzają straszne wizje. W jego życiu pojawia się jednak pewna samica, która zawładnęła jego myślami i za wszelką cenę próbuję ją odnaleźć. Bella po uprowadzeniu straciła już nadzieję na ratunek, do tego porywacz ubzdurał sobie, że jest jego żoną.

Czy istnieje szansa na ratunek? Jakie zagrożenia czyhają na naszych bohaterów?

To już trzeci tom Bractwa Czarnego Sztyletu, w którym bliżej przyjrzymy się postaci Zhadista. Każda część opowiada o innych wojowniku i nie trzeba znać poprzednich historii, aczkolwiek dobrze być zorientowanym w całości.

Pojawiają się tu postacie z wcześniejszych tomów, więc warto by było również poznać ich przeszłość dla samego siebie. Szybko Wam pójdzie nadrabianie, gdyż od tych książek nie można się oderwać.

Jak już zaczęłam czytać, to przepadłam. Wampiry i to w takim wykonaniu bardzo mi się podobają. Jest krwawo, mrocznie i tajemniczo. Bohaterzy skrywają swoje własne sekrety, które potęgują ciekawość i czytelnik chciałby wiedzieć wszystko od razu.

„Poruszał się jak zwierzę w najlepszym znaczeniu tego słowa — był uosobieniem siły i zręczności”.

Rozdziały z perspektywy różnych bohaterów pozwalają nam dotrzeć w różne miejsca. Lubię, jak autor nie ogranicza się do punktu widzenia jednej postaci.

Z niecierpliwością czekam na kolejne tomy z tej serii. Ciekawe, jakiego bohatera poznamy lepiej tym razem. Już nie mogę się doczekać.

🤍 Q: Jaka seria o wampirach jest Waszą ulubioną?

Yyy, czego dawno już nie było na tym profilu i koniecznie trzeba to nadrobić?
No oczywiście, że dobrego romansu o wampirach- jestem pewna, że właśnie o tym pomyśleliście i... chyba czytacie mi w myślach.

🤍 "Bractwo Czarnego Sztyletu" to seria, która już od pierwszego tomu bardzo mi się spodobała, więc dzielnie idę do przodu i po kolei zapoznaję się z kolejnymi częściami.

🤍 "Kochanek przebudzony", czyli trzeci tom w kolejności, szczerze mnie zaintrygował i mimo, że przeczytałam go już dobre parę dni temu, to dalej nie wiem co powinnam o nim myśleć.
Bohaterem, na którym tym razem skupia się autorka, jest Zsadist. Poprzednie tomy ukazują nam go jako tego najbardziej wybuchowego i brutalnego ze wszystkich członków zakonu, i zdecydowanie nadal się to zgadza.

🤍 Gdy wszyscy widzą w nim potwora, ona dostrzega to, czego nie śmiał zauważyć nikt inny.
Zsadist- najbardziej brutalny wojownik bractwa i Bella- elegancka arystokratka, która zobaczyła w nim coś więcej niż tylko potwora. Gdy dziewczyna zostaje porwana przez martwiaków, tylko on i reszta zakonu są w stanie ją uratować. Mężczyzna nie cofnie się przed niczym, gdy w grę wchodzi życie kobiety, która w jednej chwili wniosła do jego życia o wiele więcej, niż ktokolwiek wcześniej.

🤍 Ten tom zdecydowanie wyróżnia się spośród tych wszystkich, które wcześniej czytałam. Tragedia głównego bohatera i jego dramatyczna przeszłość naprawdę mnie tutaj zszokowały. Trzeba przyznać, że autorka naprawdę dobrze wykreowała tą postać, a jej rozwój na przestrzeni całej książki, jest tutaj po prostu wyjątkowy. Mam wrażenie, jakby ten właśnie tom, pod względem swojej głębi i całokształtu historii Zsadista, był tym jak dotąd najlepiej przemyślanym. To wszystko sprawia, że nie tylko chodzi o sam romans, ale coś więcej, i to właśnie mi się tutaj najbardziej podoba.

🤍 Koniecznie dajcie znać, czy Wy też już zapoznaliście się z tą serią. Jestem ciekawa Waszych opinii na temat tej właśnie części ♡

[współpraca barterowa]

🤍 Q: Jaka seria o wampirach jest Waszą ulubioną?

Yyy, czego dawno już nie było na tym profilu i koniecznie trzeba to nadrobić?

2250 użytkowników ma tytuł Wieczna miłość na półkach głównych
530 użytkowników ma tytuł Wieczna miłość na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wieczna miłość

Cytaty z książki Wieczna miłość