Drugie życie Bree Tanner

- 2010-06-01
- 2010-01-01
- 2010-06-05
- Dobromiła Jankowska
"Drugie życie Bree Tanner" to najnowsza powieść Stephenie Meyer na motywach trzeciej części sagi Zmierzch - "Zaćmienia". Opisuje losy Bree Tanner, ważnej postaci z "Zaćmienia", która staje się wampirem. Akcja książki rozgrywa się w świecie wampirów, tak mrocznym i złowrogim, jak nigdy dotąd. "Drugie życie Bree Tanner" to połączenie tajemnicy, suspensu i romantycznej intrygi. Jest to pierwsza nowa powieść Stephenie Meyer od dwóch lat, od dnia ogłoszenia publikacji bestseller Amazonu.
Kup Drugie życie Bree Tanner w ulubionej księgarni
Oceny książki Drugie życie Bree Tanner
15606 użytkowników ma tytuł Drugie życie Bree Tanner na półkach głównych- Przeczytane 13 253
- Chcę przeczytać 2 265
- 2011 59

OPINIE i DYSKUSJE o książce Drugie życie Bree Tanner
nudna troche, nie potrzebna, nic nie zmieniajaca w fabule
nudna troche, nie potrzebna, nic nie zmieniajaca w fabule
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoruszająca historia młodej dziewczyny zagubionej w świecie pełnym kłamstwa niedopowiedzenia i niejasności gdzie każdy musi dbać sam o siebie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzy to komuś potrzebne ? Hmm, ciężko stwierdzić. Wydaje mi się, że książka została napisana dla kasy, może i jest jakimś dopełnieniem Zaćmienia ale czy potrzebnym? Mamy tutaj pokazanie pewnych wątków z sagi z innej perspektywy, w tym wypadku młodo nowonarodzonej wampirzycy Bree. Jeśli ktoś jest fanem, to zachęcam do przeczytania, ale jeśli tego nie zrobicie, to nie stracicie zbyt wiele.
Czy to komuś potrzebne ? Hmm, ciężko stwierdzić. Wydaje mi się, że książka została napisana dla kasy, może i jest jakimś dopełnieniem Zaćmienia ale czy potrzebnym? Mamy tutaj pokazanie pewnych wątków z sagi z innej perspektywy, w tym wypadku młodo nowonarodzonej wampirzycy Bree. Jeśli ktoś jest fanem, to zachęcam do przeczytania, ale jeśli tego nie zrobicie, to nie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka absolutnie niepotrzebna, żeby nie powidzieć wprost: szkodliwa dla całości. Taka czarna owieczka, okropnie odstaje od trzonu sagi. W przedmowie autorka rozpisuje się, jak to się jej historia Bree sama rozwinęła, ale w co? W ciąg przewidywalnych wydarzeń i pospolitych refleksji? Tę pozycję wyobrażałam sobie jako pogłębione studium charakterologiczne (w końcu miała być rozbudową wątku, dopełnieniem historii),a to jest chyba najpłytszy i najbardziej powierzchowny wizerunek, na jaki trafiłam w literaturze w całym życiu. I mówię o głównej bohaterce. Pozostałe kreacje skreślono raptem kilkoma niedbałymi kreskami. Niby niecałe 200 stron, a wystarczy, żeby się solidnie znudzić. Ale drewno.
Książka absolutnie niepotrzebna, żeby nie powidzieć wprost: szkodliwa dla całości. Taka czarna owieczka, okropnie odstaje od trzonu sagi. W przedmowie autorka rozpisuje się, jak to się jej historia Bree sama rozwinęła, ale w co? W ciąg przewidywalnych wydarzeń i pospolitych refleksji? Tę pozycję wyobrażałam sobie jako pogłębione studium charakterologiczne (w końcu miała...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to8/10 świetna książka dopełniająca wydarzenia opisane w "Zaćmieniu" tylko, że z innej perspektywy. Z perspektywy Bree Tanner, jednej z nowo narodzonych utworzonych przez Victorię aby zemścić się na rodzinie Cullenów. Możemy poznać jej emocje, jej przemyślenia, jej dylematy i sytuację od jej strony. Uważam, że opowieść warta przeczytania i fani sagi powinni ją przeczytać. Szybko się ją czyta co jest kolejnym plusem. Polecam!
8/10 świetna książka dopełniająca wydarzenia opisane w "Zaćmieniu" tylko, że z innej perspektywy. Z perspektywy Bree Tanner, jednej z nowo narodzonych utworzonych przez Victorię aby zemścić się na rodzinie Cullenów. Możemy poznać jej emocje, jej przemyślenia, jej dylematy i sytuację od jej strony. Uważam, że opowieść warta przeczytania i fani sagi powinni ją przeczytać....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toA komu to potrzebne?
#28
A komu to potrzebne?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to#28
Przyjemnie się czytało, może nawet z lekkim zaciekawieniem. Podobała mi się. Po prostu podobała. Takie fajne dopowiedzenie do jednej z części sagi. :))
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWow. Jestem w ciężkim szoku. Kurczę. Ta krótka historia o Bree wciągnęła mnie tysiąc razy bardziej niż cała saga. Postać Bree, Diega i Freda oraz ich relacje bardzo przypadły mi do gustu. Historia była nawet ciekawie poprowadzona. Miała nawet ciekawe zwroty akcji... no no. Jestem pod wrażeniem że pani Meyer coś takiego napisała. No, jak się chce to można coś ciekawszgo napisać.
Daję 5 gwiazdek bo owszem wybija się na tle sagi, ale ma swoje problemy (np. liczne literówki) o których nie będę pisać - cieszmy się tym, że dobrze się to czytało. I mimo, że nie jest to wybitne dzieło, to tę część mogę z czystym sumieniem polecić.
Wow. Jestem w ciężkim szoku. Kurczę. Ta krótka historia o Bree wciągnęła mnie tysiąc razy bardziej niż cała saga. Postać Bree, Diega i Freda oraz ich relacje bardzo przypadły mi do gustu. Historia była nawet ciekawie poprowadzona. Miała nawet ciekawe zwroty akcji... no no. Jestem pod wrażeniem że pani Meyer coś takiego napisała. No, jak się chce to można coś ciekawszgo...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKocham sagę zmierzch! Wszystkim polecam!
Kocham sagę zmierzch! Wszystkim polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajny poboczny wątek od Zmierzchu
Bardzo fajny poboczny wątek od Zmierzchu