Zasady badań pedagogicznych. Strategie ilościowe i jakościowe

Okładka książki Zasady badań pedagogicznych. Strategie ilościowe i jakościowe autora Teresa Bauman, Tadeusz Pilch, 8388149695
Okładka książki Zasady badań pedagogicznych. Strategie ilościowe i jakościowe
Tadeusz PilchTeresa Bauman Wydawnictwo: Żak popularnonaukowa
popularnonaukowa
2002-11-01
2002-11-01
83-88149-69-5

Kup Zasady badań pedagogicznych. Strategie ilościowe i jakościowe w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zasady badań pedagogicznych. Strategie ilościowe i jakościowe

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zasady badań pedagogicznych. Strategie ilościowe i jakościowe

Jedna z dwóch prac obok "Metodologii nauk" Jerzego Apanowicza, którą "katuje" kolejne pokolenie studentów i doktorantów, które przygotowuje prace z wymaganą metodologią. W sumie Pilch wydaje mi się najlepiej zrozumiały, tym niemniej nie będę oceniał tej publikacji pod kątem merytorycznym, bo się na tym nie znam.

W porównaniu do innych pozycji dotyczących prowadzenia badań pedagogicznych wydaje się być najlepszą. Napisana w sposób przystępny i jasny. W przypadku pisania pracy dyplomowej jak i podczas samych studiów niezastąpiona.

Bardzo przydatna książka podczas pisania pracy dyplomowej. Napisana przystępnym, niezawiłym językiem. W sam raz dla zarówno początkującego jak i wprawionego badacza ;)

101 użytkowników ma tytuł Zasady badań pedagogicznych. Strategie ilościowe i jakościowe na półkach głównych
30 użytkowników ma tytuł Zasady badań pedagogicznych. Strategie ilościowe i jakościowe na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zasady badań pedagogicznych. Strategie ilościowe i jakościowe

Okładka książki Pedagogika społeczna Irena Lepalczyk, Tadeusz Pilch
Pedagogika społeczna Irena Lepalczyk, Tadeusz Pilch
Okładka książki Uniwersytety ludowe w Polsce i za granicą Agnieszka Bron-Wojciechowska, Andrzej Cieślak, Bronisław Gołębiowski, Aleksandra Jeszke, Danuta Knapik, Mieczysław Lasa, Tadeusz Pilch, Kari Schei, Waldemar Winkiel, Kazimierz Wojciechowski

Cytaty z książki Zasady badań pedagogicznych. Strategie ilościowe i jakościowe

Tadeusz Pilch Zasady badań pedagogicznych. Strategie ilościowe i jakościowe Zobacz więcej

Ciekawostki historyczne