O przyjaźni bez tajemnic

- literatura dziecięca
- 2025-01-01
- 2025-01-01
- 9788383882086
Masz czasem wrażenie, że relacje to wielka niewiadoma? Nie wiesz, jak zdobyć przyjaciół, boisz się, że coś cię omija. a czasem tak bardzo próbujesz się dopasować, że zapominasz, kim naprawdę jesteś? Spokojnie - to normalne. Relacje nie są proste, nieraz są skomplikowane, wymagają czasu i dbania o nie. Czasem emocje potrafią w nich namieszać, zwłaszcza gdy zaczynasz coraz więcej zauważać, czuć i rozumieć. Dzięki tej książce dowiesz się, o co chodzi w relacjach, jak nawiązywać nowe znajomości, jak być dobrą przyjaciółką, jak mówić „nie” bez wyrzutów sumienia i jak nie dać się wciągnąć w coś, co nie jest dla ciebie. Nauczysz się dbać o siebie - swoje emocje, granice i potrzeby - żeby dopiero potem budować dobre relacje z innymi. Odkryjesz, jak radzić sobie z kłótniami, zhejtem i z uczuciem, że coś cię omija. Przeżyj podróż przez świat przyjaźni i relacji.
Kup O przyjaźni bez tajemnic w ulubionej księgarni
Oceny książki O przyjaźni bez tajemnic
12 użytkowników ma tytuł O przyjaźni bez tajemnic na półkach głównych- Przeczytane 8

OPINIE i DYSKUSJE o książce O przyjaźni bez tajemnic
Fajnie, że powstała taka książka! Wiek nastoletni każdy wie jaki jest - a ta publikacja pomoże poukładać sobie wiele w głowie 🤭
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWielkie łał, kolokwialnie pisząc. Panią Maliszewską znam za sprawą książki ,,O czym kłamią myśli". Bardzo mi się podobała wówczas. Teraz z czystej ciekawości sięgnąłem po książkę, która jest pisana z myślą o najmłodszych i śmiem rzec: wartościowa książka. Przeczytana jednym tchem. Pani Iza zdradza jak budować szczere relacje z drugim człowiekiem, które nazywamy przyjaźnią. Jak uwierzyć w swoją wartość, że liczy się, to jacy jesteśmy naprawdę. Nie każdy musi nas lubić. Ważne, by mieć takie grono ludzi, dla których zawsze będziesz kimś. Będą akceptować twoje wady i zalety.
Cieszę się, że jest poruszona kwestia niebezpiecznych zjawisk związanych z wirtualnym światem. Serduszka, obserwacje ich ilość nie powinna być wyznacznikiem naszej wartości. Liczy się to, kim jesteśmy, a nie ilość wielbicieli na social mediach.
,,Powinnaś budować swoje poczucie wartości tym, jaka jesteś, a nie na iluzji, którą tworzy internet".
Jest dużo dobrych rad, które warto zastosować, aby uchronić dziecko przed niebezpiecznymi wpływami innych. Zawsze znajdzie się w życiu ktoś, kto będzie czerpał przyjemność z uprzyjemniania innym życia, a pani psycholog zdradza, jak się przed takimi aparatami bronić. Są miejsca na notatki, można zapisywać własne wnioski.
Moją uwagę szczególnie zwróciło:
FUKO, czyli zasada, która pomaga uporządkować i wyrazić myśli.
Zdaje sobie sprawę, że nam dorosłym też tego brakuje, więc jestem zdania, że książka nadaje się do studiowania nie tylko dla małych, ale i dla dużych dzieci.
Wielkie łał, kolokwialnie pisząc. Panią Maliszewską znam za sprawą książki ,,O czym kłamią myśli". Bardzo mi się podobała wówczas. Teraz z czystej ciekawości sięgnąłem po książkę, która jest pisana z myślą o najmłodszych i śmiem rzec: wartościowa książka. Przeczytana jednym tchem. Pani Iza zdradza jak budować szczere relacje z drugim człowiekiem, które nazywamy przyjaźnią....