Mgła nad odrą. Strażnicy przesilenia

- e-book
- Mgła nad odrą. Strażnicy przesilenia
- 2025-08-12
- 2025-08-12
Wrocław spowity mgłą kryje więcej, niż się wydaje – brutalne zbrodnie, pradawną magię i mroczne sekrety. Klemens Vogt, były poeta, obecnie detektyw, wraz z łowczynią Seleną Varth i komisarzem Sowem rozpoczyna śledztwo, w którym granica między rzeczywistością a legendą zaciera się coraz bardziej. Kto stoi za Znakami Przeklętych? Dlaczego Rada Światła boi się kolejnej ofiary? „Mgła nad Odrą” to pełna tajemnicy powieść fantasy z unikalnym klimatem Wrocławia, gdzie każde spotkanie może być groźniejsze niż mgła unosząca się nad rzeką. Idealna dla fanów miejskiej fantastyki i nieoczywistych zagadek!
Kup Mgła nad odrą. Strażnicy przesilenia w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mgła nad odrą. Strażnicy przesilenia
Ebook „Mgła nad Odrą: Strażnicy Przesilenia” to fascynująca i wciągająca opowieść łącząca elementy kryminału, fantasy oraz tajemnic miejskich z Wrocławiem w tle. Autor z mistrzowską precyzją buduje atmosferę grozy i niepokoju, zacierając granice między rzeczywistością a magicznym światem ukrytym pod powierzchnią miasta.
Historia opowiada o detektywach i magach, którzy wspólnie walczą z niebezpiecznymi siłami i starożytnymi klątwami, próbując zapobiec katastrofie podczas przesilenia. Bohaterowie są dobrze zarysowani emocjonalnie, a ich relacje i wewnętrzne konflikty dodają głębi fabule, co sprawia, że czytelnik łatwo się z nimi identyfikuje i angażuje w ich losy.
Narracja płynna, pełna dynamicznych scen, magicznych rytuałów i zagadek historycznych, co czyni książkę interesującą zarówno dla fanów fantasy, jak i kryminału. Wplecenie autentycznych miejsc Wrocławia dodaje realizmu i lokalnego kolorytu, co jest dużym atutem dla czytelników znających to miasto.
„Mgła nad Odrą” zachwyca również bogactwem mitologicznych i magicznych symboli, które tworzą tło dla wielowątkowej akcji, trzymającej w napięciu do samego końca. Książka otwiera szeroką przestrzeń na dalsze tomy, co z pewnością zainteresuje czytelników pragnących kontynuacji przygód Strażników Przesilenia.
Podsumowując, to wartościowa i oryginalna pozycja w polskiej literaturze fantasy, łącząca mroczny klimat z fascynującą fabułą osadzoną w naprawdę istniejącym mieście. Polecam miłośnikom historii z magią, zagadkami i wartką akcją.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria opowiada o detektywach i magach, którzy...