Letters from Hades; [Beautiful Hell]

Okładka książki Letters from Hades; [Beautiful Hell] autora Jeffrey Thomas, 9781957121512
Okładka książki Letters from Hades; [Beautiful Hell]
Jeffrey Thomas Wydawnictwo: Weird House Press Cykl: Hades (Jeffrey Thomas) (tom 1) fantasy, science fiction
Hades (Jeffrey Thomas) (tom 1)
2023-08-21

OPINIE i DYSKUSJE o książce Letters from Hades; [Beautiful Hell]

Tagi i tematy do książki Letters from Hades; [Beautiful Hell]

Jeffrey Thomas
Jeffrey Thomas
Jeffrey Thomas (ur.1957) to płodny autor książek z gatunku science-fiction i horroru, znany przede wszystkim ze stworzenia Punktown - koszmarnego, futurystycznego miasta - i opisania jego historii w powieści "Deadstock" (Solaris Books) oraz zbiorze "Punktown" (Ministry of Whimsy Press),z którego w 14. edycji St. Martin's The Year's Best Fantasy and Horror została opublikowana jedna z historii. Jego utwory były publikowane również w Daw's The Year's Best Horror Stories XXII, The Year's Best Fantastic Fiction and Quick Chills II: The Best Horror Fiction from the Specialty Press. Jego nazwisko wielokrotnie pojawiało się podczas The Year's Best Fantasy and Horror, a w 2000 roku dwie książki: „Terra Incognita” (Delirium Books) i „Punktown”, pojawiły się na liście wstępnej Nagrody Brama Stokera w kategorii „Najlepszy Zbiór”. Thomas był także finalistą tej nagrody w kategorii „Najlepsza Powieść Debiutancka” za „Monstrocity”, a inną powieścią, „Deadstock”, wywalczył finał Nagrody Johna W. Campbella. Inne książki Thomasa to: “Listy z Hadesu. Punktown” i "Godhead Dying Downwards" (Earthling Publications). Ciekawostką jest, że ilustracja na okładce niemieckiej edycji "Punktown" została wykonana przez H.R. Gigera Jeffrey Thomas żyje w stanie Massachusetts. Ma brata, Scotta, który jest równie utalentowanym pisarzem krótkich form literackich, zebranych w pozycjach takich jak „Cobwebs and Whispers” (Delirium Bokks) and „Westermead” (Raw Dog Screaming Press).

Cytaty z książki Letters from Hades; [Beautiful Hell]

Dodaj cytat z książki Letters from Hades; [Beautiful Hell]