Świąteczny prezent

- literatura obyczajowa, romans
- e-book
- 2024-12-01
- 2024-12-01
Olivia, samotna i zmęczona krytyką bliskich, oraz Jared, mężczyzna uciekający przed bolesną przeszłością, spotykają się w nietypowych okolicznościach – za sprawą małego szczeniaka, który potrzebuje opieki. Na tle zimowej scenerii i świątecznej atmosfery ich losy splatają się, a relacja, która początkowo wydaje się trudna, stopniowo przeradza się w coś wyjątkowego.
To opowieść o odwadze, zaufaniu i odbudowywaniu życia po trudnych doświadczeniach. Czasem wystarczy jedna decyzja, by dać sobie i innym szansę na lepsze jutro.
Świąteczny prezent to krótkie opowiadanie!
Kup Świąteczny prezent w ulubionej księgarni
Oceny książki Świąteczny prezent
- E-book 2
- Audiobook- odsłuchane 1
- Tematycznie - Literatura polska 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Świąteczny prezent
Bardzo krótka, takie opowiadanie. Trywialne, język prosty jak dla dzieci, choć tematyka z kolei dla dorosłych, wszystko przewidywalne. Bez emocji, bez napięć, dla mnie bez sensu. Ale może zwolennikom krótkich opowieści ze świętami w tle to się spodoba.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toW życiu Oliwi ostatnio się nie układa. Główna bohaterka tkwi w toksycznym związku, a na matkę też nie ma co liczyć. Pewnego dnia na jej drodze pojawia się mała Kuleczka - porzucony szczeniaczek. Dla dziewczyny to dar od losu, a także impuls do zakończenia niezdrowego związku.
Pewne wydarzenia sprawiają, że los spłata jej drogę z pewnym zranionym mężczyzna Jaredem. Wspólna troska o szczeniaka spłata i ich los…
Kolejne fajne, krótkie opowiadanie. Mimo małej ilości stron poruszone jest wiele istotnych tematów jak tkwienie w toksycznych związkach, próba poradzenia sobie po zawodzie miłosnym. Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPewne wydarzenia sprawiają, że los spłata jej drogę z pewnym zranionym mężczyzna Jaredem. Wspólna...
Krótkie opowiadanie świąteczne. Szybko odsłuchałam ostatniego dnia roku. Wprawiło mnie w dobry nastrój i utwierdziło że nie tylko źli ludzie chodzą po świecie.
#Wyzwanie2024
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to#Wyzwanie2024
Gbur i psiak.
Bez szału ale i bez tragedii.
Dość szybko przeczytane i już praktycznie zapomniane ale jako przyjemny przerywnik na audio idealne.
Gbur i psiak.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBez szału ale i bez tragedii.
Alexi Lexi Świąteczny prezent
Olivia, główna bohaterka, mierzy się z zakończeniem toksycznego związku i odkrywa w sobie siłę, by zawalczyć o lepsze życie – dla siebie i dla znalezionego zwierzaka. Jared, z kolei, to postać na życiowym zakręcie, próbująca na nowo zaufać po bolesnym zawodzie miłosnym. Los splata ich drogi, a wspólna troska o psa staje się mostem, który prowadzi do czegoś więcej.
Autorka, mimo krótkiej formy, porusza wiele uniwersalnych tematów – od wytrwałości, przez potrzebę bliskości, aż po rodzinne napięcia, które czasem najłatwiej złagodzić na zdjęciach, a nie w codziennym życiu. "Świąteczny prezent" to historia, która przypomina, że nawet w trudnych momentach można odnaleźć piękno i nadzieję – trzeba tylko mieć odwagę zrobić pierwszy krok.
#ŚwiąteczneOpowiadanie #AlexiLexi #ŚwiątecznyPrezent #KsiążkiŚwiąteczne #PiesZmieniaŻycie #MiłośćIDrugieSzanse #CzytamBoLubię #YoungAdult #KsiążkoweRekomendacje #ŚwiątecznyKlimat
Alexi Lexi Świąteczny prezent
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAlexi Lexi w swoim opowiadaniu "Świąteczny prezent" łączy uroki świątecznego klimatu z emocjonującą historią pełną trudnych wyborów i drugich szans. Kluczowym elementem fabuły jest pies znaleziony przez Olivię na śmietniku – to właśnie to niezwykłe spotkanie staje się początkiem lawiny wydarzeń, które odmieniają życie bohaterów.
Olivia,...
:) przyjemne opowiadanie