Pies w mieście (2024)

- poradniki
- 2024-01-01
- 2024-01-01
NIGDY NIE JEST ZA PÓŹNO, BY NAUCZYĆ PSA DOBRYCH NAWYKÓW
Życie z psem w mieście może przypominać pokonywanie toru przeszkód! Robisz slalom między rowerzystami, dziećmi na hulajnogach, psami, które „chcą się tylko przywitać”, i rozrzuconymi na trawnikach resztkami jedzenia. Wszystko to w szaleńczym pędzie za czworonogiem, który nieustannie ciągnie na smyczy i ekscytuje się na widok innych zwierząt i przechodniów. A po powrocie do domu wyje, gdy tylko zostawiasz go samego…
Nie musi tak być!
Doświadczone trenerki, Magdalena Horodyska i Katarzyna Migdał, prowadzące szkołę dla psów i blog „Co pies na to?”, w unikalnym poradniku dla miejskich psiarzy prosto i konkretnie uczą, jak wyrobić dobre nawyki u siebie i psa oraz stworzyć zgrany zespół ze swoim czworonogiem.
Czy wiesz, że…
• na każdy spacer warto zabrać ze sobą smakołyki i szarpak, żeby nagradzać psa za dobre zachowanie?
• klatka kennelowa może stać się ulubionym miejscem odpoczynku twojego czworonoga?
• czasem wystarczy prosty trik, by twój pies pokonał strach i w końcu wszedł do windy?
• spacer to lepszy pomysł niż wizyta na psim wybiegu?
Praktyczne wskazówki i ćwiczenia pomogły wielu opiekunom zrozumieć psie potrzeby, wyznaczyć granice, a także czerpać większą przyjemność ze wspólnych spacerów i zabaw.
Dzięki tej książce ty i twój pies odnajdziecie własne tempo w miejskim pędzie!
Kup Pies w mieście (2024) w ulubionej księgarni
Oceny książki Pies w mieście (2024)
5 użytkowników ma tytuł Pies w mieście (2024) na półkach głównych- Chcę przeczytać 2
- Popularnonaukowe 1
- Samodzielne 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pies w mieście (2024)