Seria „Wszystkie smaki życia” przepełniona jest emocjami a kreacje bohaterów niezwykle prawdziwe. Agnieszka Olejnik z wielką wprawą podejmuje niełatwe tematy, takie jak zdrada, homoseksualizm czy krucha miłość. Historie zawarte w tych książkach zmuszają do przemyśleń, odważnych decyzji i podejmowania ryzyka zmian.
Apetyt na więcej jest trzecią i ostatnią częścią serii. Czytelnicy poznają zakończenie historii bohaterów znanych ze Szczęścia na wagę i Miłości z nutą imbiru – wraz z Klaudią trafiają do Walii, z Barbarą odwiedzają południe Europy, kibicują Ewie, Andrzejowi i sympatycznemu Jimowi, a także mniej sympatycznej Żanecie. Komu uda się znaleźć szczęście – i czym ono właściwie jest?
Kup Wszystkie smaki życia / Szczęście na wagę /Miłość z nutą imbiru / Apetyt na więcej Pakiet w ulubionej księgarni
Oceny książki Wszystkie smaki życia / Szczęście na wagę /Miłość z nutą imbiru / Apetyt na więcej Pakiet
8 użytkowników ma tytuł Wszystkie smaki życia / Szczęście na wagę /Miłość z nutą imbiru / Apetyt na więcej Pakiet na półkach głównych- Chcę przeczytać 4
Cytaty z książki Wszystkie smaki życia / Szczęście na wagę /Miłość z nutą imbiru / Apetyt na więcej Pakiet
Dodaj cytat z książki Wszystkie smaki życia / Szczęście na wagę /Miłość z nutą imbiru / Apetyt na więcej Pakiet
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wszystkie smaki życia / Szczęście na wagę /Miłość z nutą imbiru / Apetyt na więcej Pakiet
Biorąc do ręki książki z cyklu „Wszystkie smaki życia” Agnieszki Olejnik można przypuszczać, że mamy przed sobą kolejny poradnik kulinarny. Do pewnego stopnia jest to prawda, ale autorka porusza wiele innych chwilami bardzo trudnych zagadnień. Ewa to czterdziestokilkuletnia nauczycielka szkoły podstawowej. Przez jej życie przetoczyło się wiele burz z rozwodem włącznie. Brak samoakceptacji z powodu nadwagi też nie pozwala Ewie zacząć żyć spokojnie. Jej kontakty z dorastającą córką Kingą dalekie są od poprawnych. To wszystko powoduje , że zaczyna ona szukać sposobów na unormowanie tego wszystkiego . Jedną z dróg okazuje się zmiana diety i sposobów odżywiania. Po wielu „podejściach „ udaje jej się nakłonić do podobnych działań córkę i to jest nowe otwarcie w ich życiu i przede wszystkim w ich wzajemnych stosunkach. Po uzyskaniu porozumienia matka i córka stanowią wspólny front w walce z pojawiającymi się problemami natury uczuciowej i psychicznej. Istotnym dla powagi tej książki jest też moim zdaniem poruszenie kwestii odmienności orientacji seksualnej i podejścia do tego tematu bezpośrednio zainteresowanych .Agnieszka Olejnik w bardzo udany sposób przeprowadza nas przez meandry ludzkiej psychiki i udowadnia, że czasami trzeba opuścić szklaną bańkę własnego komfortu , żeby móc odkrywać nowe aspekty życia, które w konsekwencji okazują się być bardzo dla bohaterów korzystne . W tym nowym życiu bohaterki odnajdują nowe miłości i zajęcia, które dają im wiele satysfakcji i spełnienia. Bardzo ważnym elementem tych przemian staje się kwestia co i jak jemy. Na kartach powieści znajdujemy konkretne przepisy, które niewątpliwie mogą nam wszystkim ułatwić podjęcie decyzji co do zmian w naszym życiu o ile chcielibyśmy takich dokonać, albo skłoniłyby nas do tego okoliczności. Trzy tomy powieści „Wszystkie smaki życia” polecam tym wszystkim, których interesują człowiek, uczucia i dieta prowadząca do nowego życia