Wielki Plusk atakuje

Okładka książki Wielki Plusk atakuje autora Giorgio Cavazzano, Walt Disney, Tito Faraci, Andrea Freccero, Rune Meikle, Silvia Ziche, 9788328151970
Okładka książki Wielki Plusk atakuje
Walt DisneyGiorgio Cavazzano Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Agenci i detektywi (tom 7) Seria: Gigant poleca EXTRA komiksy
komiksy
Agenci i detektywi (tom 7)
Gigant poleca EXTRA
2024-09-06
2024-09-06
9788328151970
Jacek Drewnowski

Kup Wielki Plusk atakuje w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wielki Plusk atakuje

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wielki Plusk atakuje

Niestety tom ten psuje zajmujący większość objętości komiks o Wielkim Plusku. Miałem dość już po kilkunastu stronach, a ciągnęło się przez prawie 200. :(
Na szczęście dalej jest lepiej. Najlepsza jest historia Ostatnie dni w roku. Bo czy zastanawialiście się kiedyś, czemu grudzień ma 32 dni, więcej niż wszystkie inne miesiące? Ciekawe są też Kroniki Anderville.

Wielki Plusk mnie zmęczył psychicznie... nie dam mniej tylko dzięki Superkwękowi:P, a także dzięki Anderville oraz Sknerusowi szukającemu samego siebie:)

7 tom z serii "Agenci i detektywi" to zbiór 10 komiksów (w tym jednego składającego się z 14 części) opowiadających o przygodach mieszkańców Kaczogrodu i Myszogrodu. Główny komiks o Wielkim Plusku jest bardzo intrygujący. Składa się z zeznań mieszkańców Kaczogrodu, którzy byli świadkami kradzieży pieniędzy ze skarbca Sknerusa McKwacza. Każdy z bohaterów opowiada swoją wersję zdarzeń, co jest niezmiernie ciekawe i zabawne. Wodze swojej fantazji puścili m.in. Goguś, Babcia Kaczka, Magika de Czar, Bracia Be, Diodak czy Kwakerfeller. Co jest ciekawe, do samego końca nie wiemy kim tak naprawdę jest Wielki Plusk a rozwiązanie tajemnicy przynosi czytelnikowi nie lada gratkę.
Bohaterami inny komiksów są między innymi Superkwęk, Myszka Miki, Czarny Piotruś, Bracia Be czy Sknerus McKwacz.
A w nich Brat Be znajduje nietypowy pojazd na wieczorny skok, Sknerus wyruszy w przeszłość w poszukiwaniu siebie a Glina i Mauer z pomocą Mikiego spróbują przetrwać bardzo długi grudzień.
Jak zwykle dobry humor i masa przygód gwarantowana.

CIEKAWOSTKA: dwa z opublikowanych w tym tomie komiksów pojawiły się już we wcześniejszych wydaniach z serii GIGANT Poleca. Mowa tu o komiksie "Między nami Mikołajami", który ukazał się w 113 tomie serii GIGANT Poleca ("Między nami Mikołajami") oraz o historii "Liczy się masa", która wcześniej pojawiła się w 126 tomie GIGANT Poleca, noszącym tytuł "Zima trzyma". Komiks ten nosił tam tytuł "Gruby i grubszy".

21 użytkowników ma tytuł Wielki Plusk atakuje na półkach głównych
15 użytkowników ma tytuł Wielki Plusk atakuje na półkach dodatkowych

Okładka książki Kaczor Donald. Przygody mimo woli. Walt Disney, praca zbiorowa
Kaczor Donald. Przygody mimo woli. Walt Disney, praca zbiorowa
Okładka książki Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Okładka książki Elektryczna 313 Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald, praca zbiorowa
Elektryczna 313 Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald, praca zbiorowa
Okładka książki Jaja w tarapatach Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald
Jaja w tarapatach Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald
Okładka książki Śladami dinozaurów Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald
Śladami dinozaurów Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald

Okładka książki Halloween Stefano Ambrosio, Massimiliano Calo, Giorgio Cavazzano, Davide Cesarello, Rodolfo Cimino, François Corteggiani, Giulio D'Antona, Enrico Faccini, Andrea Freccero, Marco Gervasio, Stefano Intini, Abramo Leghziel, Marco Mazzarello, Roberta Migheli, Marco Nucci, Pierpaolo Rovero, Nino Russo, Claudio Sciarrone, Giampaolo Soldati, Massimiliano Valentini, Pietro Zemelo
Okładka książki Trudne życie bogacza Maya Åstrup, Tito Faraci, Andrea Freccero, Stefano Intini, Lucio Leoni
Okładka książki Dworskie życie Maurizio Amendola, Giampaolo Barosso, Alessandro Bencivenni, Marco Bosco, Massimo De Vita, Michela Frare, Andrea Freccero, José Antonio González, Marco Meloni, Roberto Moscato, Sisto Nigro, Giuseppe Perego, Nicolino Picone, Niels Roland, Rudy Salvagnini, Silvia Ziche
Okładka książki Ahoj, Sandokwaku! Emmanuele Baccinelli, Andrea Freccero, Marco Gervasio, Stefano Intini, Lucio Leoni, Marco Nucci, Alessandro Sisti
Okładka książki Galaxy IV Marçal Abella Bresco, Stefano Ambrosio, Francesco Artibani, Giovan Battista Carpi, Carlo Chendi, Paolo De Lorenzi, Bruno Enna, Arthur Faria Jr., Andrea Freccero, Ettore Gula, Marco Mazzarello, Fabio Michelini, Paolo Mottura, Lorenzo Pastrovicchio, Alessandro Perina
Okładka książki Cyberigrzyska Sandro Del Conte, Tito Faraci, Andrea Freccero, Francesco Guerrini, Alessandro Mainardi, Fabio Michelini, Carlo Panaro, Alessandro Pastrovicchio, Stefan Petrucha, Blasco Pisapia, Giampaolo Soldati
Okładka książki Świąteczny chaos Casty, Giorgio Cavazzano, Bruno Concina, Paolo De Lorenzi, Tito Faraci, Luciano Gatto, Marco Meloni, Marco Nucci, Marco Rota, Stefano Rota, Nino Russo, Riccardo Secchi, Vito Stabile

Cytaty z książki Wielki Plusk atakuje

Walt Disney Wielki Plusk atakuje Zobacz więcej