Halloween

Kup Halloween w ulubionej księgarnii

Oceny książki Halloween

OPINIE i DYSKUSJE o książce Halloween

Komiks całkiem spoko, ale mam wrażenie, że wraz z kolejnymi tomami te historyjki są coraz mniej ciekawe i krótsze.

Do bólu poprawny tom. Nie ma tu ani wybitnych komiksów, ani jakichś fatalnych, w zasadzie wszystkie są średnie i pewnie już jutro je zapomnę. Po takiej tematyce spodziewałem się więcej, a jest "tylko" ok. Ciekawostką może być komiksowa adaptacja krótkometrażowego filmu Przestraszone duchy z 1937 roku.

Jako wieloletni fan zarówno Giganta jak i Halloween, zawsze sięgam po te wydania specjalne i chyba jeszcze nigdy się nie zawiodłam. Komiksy w tym tomie są zabawne, pełne dreszczyku emocji i tajemnicy. Zawsze z sentymentem patrzy mi się na ilustracje poznając co raz to nowe przygody Kaczora Donalda i jego rodziny oraz przyjaciół. Wszystkie z komiksów w tym tomie mają w sobie halloweenowy klimat i okraszone są jak zwykle humorem. Myślę, że to idealna lektura zarówno dla młodszych czytelników jak i dla tych starszych, którzy tak jak ja podchodzą do Giganta z ogromnym sentymentem.

41 użytkowników ma tytuł Halloween na półkach głównych
24 użytkowników ma tytuł Halloween na półkach dodatkowych

Okładka książki Szybcy i śmieszni Flemming Andersen, Giorgio Cavazzano, François Corteggiani, Enrico Faccini, Andrea Ferraris, Andrea Freccero, Giorgio Pezzin, Claudio Sciarrone
Okładka książki Kalendarz Adwentowy Maya Åstrup, Giampaolo Barosso, Bob Bartholomew, Giovan Battista Carpi, José Ramón Bernado, Daniel Branca, Enrique Cerdán Fuentes, José Colomer Fonts, Bruno Concina, François Corteggiani, Cèsar Ferioli Pelaez, Andrea Freccero, Antoni Gil-Bao, Janet Gilbert, Jens Hansegård, Mau Heymans, Paul Hoogma, Carsten Jacobsen, Frank Jonker, Jim Kenner, Kari Korhonen, Carol McGreal, Pat McGreal, Arild Midthun, Gaute Moe, Knut Nærum, Terje Nordberg, Carmen Pérez, Stefan Petrucha, Stefan Printz-Påhlson, Miquel Pujol, Victor Arriagada (Vicar) Rios, Marco Rota, Gorm Transgaard, Noel Van Horn, William Van Horn, Silvia Ziche
Okładka książki Dookoła świata: Ameryka Północna Sergio Asteriti, Giorgio Cavazzano, François Corteggiani, Massimo De Vita, Corrado Mastantuono, Paolo Mottura, Lorenzo Pastrovicchio
Okładka książki Przypadek ojcem wynalazku Francesco Artibani, Casty, Giorgio Cavazzano, François Corteggiani, Enrico Faccini, Massimo Fecchi, Andrea Freccero, Stefano Intini, Paolo Mottura, Silvia Ziche
Okładka książki Sport to zdrowie Flemming Andersen, Francesco Artibani, Giorgio Cavazzano, François Corteggiani, Andrea Ferraris, Andrea Freccero, Francesco Guerrini, Terry LaBan
Okładka książki Jaja jak berety! Sergio Asteriti, Rodolfo Cimino, François Corteggiani, Andrea Freccero
Okładka książki Przebojowi Bracia Be Maurizio Amendola, Federico Buratti, Lorenzo Camerini, Alfredo Castelli, Casty, Giorgio Cavazzano, Jacopo Cirillo, François Corteggiani, Giulio D'Antona, Giuseppe Dalla Santa, Libero Ermetti, Miguel Fernandez Martinez, Giorgio Figus, Francesco Guerrini, Carlo Limido, Paolo Mottura, Elizabeth Rowe, Riccardo Secchi
François Corteggiani
François Corteggiani
Francuski twórca i rysownik komiksowy.

Okładka książki Dom strachów Sergio Asteriti, Tito Faraci, Massimo Fecchi, Marco Gervasio, Paolo Mottura, Romano Scarpa, Peter Snejbjerg
Okładka książki Wszystkiego najlepszego, Donald! Stefano Ambrosio, Francesco Artibani, Antoni Bancells Pujadas, Marco Bosco, Giorgio Cavazzano, Giulio Chierchini, Paolo De Lorenzi, Enrico Faccini, Andrea Freccero, Lino Gorlero, Vitale Mangiatordi, Alessia Martusciello, Carol McGreal, Pat McGreal, Fabio Michelini, Carlo Panaro, Dave Rawson, Tommaso Ronda, Alberto Savini, Riccardo Secchi, Emilio Urbano, Pasquale Venanzio, Roberta Zanotta
Okładka książki Dworskie życie Maurizio Amendola, Giampaolo Barosso, Alessandro Bencivenni, Marco Bosco, Massimo De Vita, Michela Frare, Andrea Freccero, José Antonio González, Marco Meloni, Roberto Moscato, Sisto Nigro, Giuseppe Perego, Nicolino Picone, Niels Roland, Rudy Salvagnini, Silvia Ziche
Okładka książki Święta na wesoło Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald
Święta na wesoło Walt Disney, Redakcja magazynu Kaczor Donald
Okładka książki Letnie klimaty Maurizio Amendola, Sergio Asteriti, Alessandro Bencivenni, Marco Bosco, Sergio Cabella, Casty, Giorgio Figus, Federico Franzò, Ottavio Panaro, Nino Russo, Rudy Salvagnini, Giampaolo Soldati
Okładka książki Kto to zrobił? Giorgio Cavazzano, Andrea Freccero, Lara Molinari
Kto to zrobił? Giorgio Cavazzano, Andrea Freccero, Lara Molinari
Okładka książki Wespół w zespół Walt Disney, praca zbiorowa