Kajtek, Koko i inni

Okładka książki Kajtek, Koko i inni autora Janusz Christa, 9788323790884
Okładka książki Kajtek, Koko i inni
Janusz Christa Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Kajtek i Koko (Klasyka Polskiego Komiksu) (tom 3) Seria: Klasyka Polskiego Komiksu komiksy
komiksy
Kajtek i Koko (Klasyka Polskiego Komiksu) (tom 3)
Klasyka Polskiego Komiksu
2004-01-01
2004-01-01

Kup Kajtek, Koko i inni w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kajtek, Koko i inni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kajtek, Koko i inni

Jest to wyjątkowa pozycja a to ze względu na pokazanie nam czytelnikom, że Christa to nie tylko "Kajtek i Koko" czy "Kajko i Kokosz" ale też inne historię, które tworzył w tzw. międzyczasie.

Są proste i krótkie historyjki obrazkowe z początku kariery czyli "Kuku-Ryku". Są dwie historie kryminalno-sensacyjno-przygodowe czyli "Gucek i Roch". Znajdą się też żarty o brodach, palaczach czy dżdżownicach. Album zawiera też inne komiksy. "Opowieść Koka" to skrócona i przerobiona wersja "Przemytniczego szlaku" z tomu "Opowieści Koka".

Najlepsze według mnie są "Bajki dla dorosłych".

Zestaw nierówny. Mamy tu genialne "Bajki dla dorosłych" i równie dobre "Opowieści Koka", jest też czarno-biała edycja praktycznie wszystkich przygód "Gucka i Rocha", ale są także takie pomyłki jak programy teatralne "Bajki", reszta zaś pozostaje w sumie nijaka. Dodajmy do tego fatalną decyzję, aby najdawniejsze opowieści - jeszcze z lat 1957-1974 wydrukować w pomniejszeniu tak, by ostatnia strona gazety w formacie A3 zmieściła się w albumie niewiele większym od zeszytu A5, co fatalnie wpływa na czytelność... A i tak w sumie warto sięgnąć po ten album ze względu na wspomniane na początku trzy cykle. Kolejny dowód na to, że Janusza Christy nikt nie był w tamtych czasach pokonać!

Legendarny komiks.
Opowieść o przygodach dwóch wojów Kajka i Kokosza w świecie rycerzy, smoków, czarownic i magii.
Pełna ciepła i humoru. Polecam.

Legendarny komiks.
Pełna ciepła i humoru. Polecam.

Dla wszystkich fanów Fistaszków zapraszam http://lubimyczytac.pl/grupa/2148/fanklub-charlesa-m-schulz

72 użytkowników ma tytuł Kajtek, Koko i inni na półkach głównych
39 użytkowników ma tytuł Kajtek, Koko i inni na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kajtek, Koko i inni

Okładka książki Opowieści z Mirmiłowa. Obłęd Hegemona Piotr Bednarczyk, Krzysztof Janicz, Sławomir Kiełbus, Maciej Kur, Norbert Rybarczyk, Tomasz Samojlik
Okładka książki Tajemniczy rejs Janusz Christa, Adam Kołodziejczyk
Tajemniczy rejs Janusz Christa, Adam Kołodziejczyk
Okładka książki Hernán Cortés i podbój Meksyku. Stefan Weinfeld, Jerzy Wróblewski
Hernán Cortés i podbój Meksyku. Stefan Weinfeld, Jerzy Wróblewski
Okładka książki Czarna róża Stefan Weinfeld, Jerzy Wróblewski