Kajtek, Koko i inni

- komiksy
- Kajtek i Koko (Klasyka Polskiego Komiksu) (tom 3)
- Klasyka Polskiego Komiksu
- 2004-01-01
- 2004-01-01
Kajtek, Koko i inni to trzeci tom Janusza Christy ukazujący się w kolekcji Klasyka Polskiego Komiksu. W przekrojowy sposób prezentuje całą jego twórczość, której siłą jest błyskotliwy dowcip, świetny rysunek, celna obserwacja obyczajowa. Występuje tu plejada niezwykłych bohaterów, których Janusz Christa stworzył dla wielu pism: Kajtek i Koko, Kuku i Ryku, Gucek i Roch, Pan Paparura, Palacze i wielu innych. Większość z tych komiksów od lat jest praktycznie niedostępna dla miłośników twórczości Janusza Christy. Tom zawiera również biografię i bibliografię artysty.
Komiksy zawarte w Kajtku, Koku i innych powstawały na przestrzeni czterdziestu lat. Od roku 1957, gdy Janusz Christa zadebiutował jednostronicowymi historyjkami Kuku-Ryku, aż po rok 1993, kiedy stworzył Opowieści Koka i Polbidę. Te dwie ostatnie historie nigdy wcześniej nie były publikowane - w tym tomie mają swoją premierę.
Kup Kajtek, Koko i inni w ulubionej księgarni
Oceny książki Kajtek, Koko i inni
72 użytkowników ma tytuł Kajtek, Koko i inni na półkach głównych- Przeczytane 53
- Komiksy 10
- Komiks 6
- Chcę kupić 2
- Komiksy / Powieści graficzne 1
- Chcę przeczytać: Komiksy 1
- Polskie 1
- 🍱 Komiksy 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kajtek, Koko i inni
Jest to wyjątkowa pozycja a to ze względu na pokazanie nam czytelnikom, że Christa to nie tylko "Kajtek i Koko" czy "Kajko i Kokosz" ale też inne historię, które tworzył w tzw. międzyczasie.
Są proste i krótkie historyjki obrazkowe z początku kariery czyli "Kuku-Ryku". Są dwie historie kryminalno-sensacyjno-przygodowe czyli "Gucek i Roch". Znajdą się też żarty o brodach, palaczach czy dżdżownicach. Album zawiera też inne komiksy. "Opowieść Koka" to skrócona i przerobiona wersja "Przemytniczego szlaku" z tomu "Opowieści Koka".
Najlepsze według mnie są "Bajki dla dorosłych".
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSą proste i krótkie historyjki obrazkowe z początku kariery czyli "Kuku-Ryku". Są dwie historie kryminalno-sensacyjno-przygodowe czyli "Gucek i Roch". Znajdą się też żarty o brodach,...
Zestaw nierówny. Mamy tu genialne "Bajki dla dorosłych" i równie dobre "Opowieści Koka", jest też czarno-biała edycja praktycznie wszystkich przygód "Gucka i Rocha", ale są także takie pomyłki jak programy teatralne "Bajki", reszta zaś pozostaje w sumie nijaka. Dodajmy do tego fatalną decyzję, aby najdawniejsze opowieści - jeszcze z lat 1957-1974 wydrukować w pomniejszeniu tak, by ostatnia strona gazety w formacie A3 zmieściła się w albumie niewiele większym od zeszytu A5, co fatalnie wpływa na czytelność... A i tak w sumie warto sięgnąć po ten album ze względu na wspomniane na początku trzy cykle. Kolejny dowód na to, że Janusza Christy nikt nie był w tamtych czasach pokonać!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLegendarny komiks.
Pełna ciepła i humoru. Polecam.
Legendarny komiks.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOpowieść o przygodach dwóch wojów Kajka i Kokosza w świecie rycerzy, smoków, czarownic i magii.
Pełna ciepła i humoru. Polecam.
Dla wszystkich fanów Fistaszków zapraszam http://lubimyczytac.pl/grupa/2148/fanklub-charlesa-m-schulz