The Songs You've Never Heard

Okładka książki The Songs You've Never Heard autora Becky Jerams, Ellie Wyatt, 9788327687609
Okładka książki The Songs You've Never Heard
Anna Klingofer-Szostakowska

Kup The Songs You've Never Heard w ulubionej księgarnii

Oceny książki The Songs You've Never Heard

OPINIE i DYSKUSJE o książce The Songs You've Never Heard

Spodziewałem się książki o przyjaźni i mimo , że ten wątek występuję to jednak bardziej bym powiedział , że jest to historia dla fanów muzyki. A największym jak dla mnie minusem był wątek brata bohaterki

Książka całkiem fajna, zdecydowanie skierowana do nastolatków, ale i starszym osobom powinna się spodobać. Dwie główne bohaterki były świetne, niby z zupełnie różnych światów, a jednak się idealnie uzupełniały. Caspar jak dla mnie był okropnym bohaterem, którego nie dało się lubić. Jego tłumaczenie dlaczego zachowywał się cham i prostak, były naprawdę słabe, a fakt, że główna bohaterka w nie uwierzyła, pokazuje tylko jak naiwna była. Rozumiem, że relacje rodzeństwa nie zawsze są super, ale żadna nie wygląda aż tak źle. Szczególnie nie podobało mi się, że Caspar nie poniósł żadnych konsekwencji. A na koniec zaszła w nim duża zmiana, która średnio ma sens, bo nie obserwujemy jego zmiany na przestrzeni czasu, tylko dosłownie z dnia na dzień. Książka ogólnie jest fajna, ale ma drobne elementy która tak mnie irytowały podczas czytania, że to była momentami droga przez mękę.

Wybrałam ją, żeby sprawdzić czy nadaje się dla mojej nastolatki.
I zatonęłam w historii. Naprawdę jest dobra nie tylko dla nastolatków. Bardzo przyjemnie mnie zaskoczyła.
Czyta się przyjemnie, porusza ważne tematy, pokazuje jak nastolatka próbuje poradzić sobie z mega trudnymi tematami (bo jest z nimi tak naprawdę sama i nie ma się do kogo zwrócić o pomoc).

Wybrałam ją, żeby sprawdzić czy nadaje się dla mojej nastolatki.

108 użytkowników ma tytuł The Songs You've Never Heard na półkach głównych
19 użytkowników ma tytuł The Songs You've Never Heard na półkach dodatkowych