Collide. Kolizja serc

Okładka książki Collide. Kolizja serc autora Bal Khabra, 9788383711539
Okładka książki Collide. Kolizja serc
Bal Khabra Wydawnictwo: Papierowe Serca Cykl: Off the Ice (tom 1) Seria: Książki z barwionymi brzegami - wydania kolekcjonerskie literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Off the Ice (tom 1)
Książki z barwionymi brzegami - wydania kolekcjonerskie
Collide

Kup Collide. Kolizja serc w ulubionej księgarnii

Oceny książki Collide. Kolizja serc

OPINIE i DYSKUSJE o książce Collide. Kolizja serc

🅜🅞🅙🅐 ​ 🅡🅔🅒🅔🅝🅩🅙🅐
▪️Sięgając po Collide byłam przekonana, że czeka mnie przyjemny, przewidywalny romans z hokeistą w roli głównej. Taki, który czyta się szybko i odkłada bez większych przemyśleń. Tymczasem ta historia okazała się czymś znacznie bardziej poruszającym. Zamiast schematów dostałam delikatność. Zamiast głośnych deklaracji otrzymałam ciszę pełną znaczeń.

▪️Największym odkryciem był dla mnie Aiden. Nie przypomina typowych bohaterów romansów sportowych. Nie musi dominować ani przyciągać uwagi za wszelką cenę. Jest opanowany, wyważony i uważny na drugą osobę. W jego sposobie bycia jest spokój, który daje poczucie bezpieczeństwa. To mężczyzna, który potrafi poczekać, wysłuchać i zrozumieć. Jego siłą nie są wielkie słowa, lecz konsekwentna obecność. I właśnie to sprawiło, że tak bardzo go polubiłam.

▪️Summer to zupełne przeciwieństwo tego spokoju. Jest żywiołowa, błyskotliwa i ostra w słowach. Jej sarkazm bywa tarczą, za którą chowa swoje wątpliwości i lęki. Z jednej strony wydaje się pewna siebie, z drugiej widać, jak bardzo boi się odsłonić. Nie jest idealna i nie próbuje taka być. Ma swoje trudne momenty, reaguje impulsywnie, czasem ucieka przed uczuciami. Dzięki temu jest prawdziwa. Łatwo dostrzec w niej człowieka z krwi i kości.

▪️Relacja między nimi rozwija się powoli i naturalnie. To historia budowana na drobnych gestach, spojrzeniach i rozmowach, które znaczą więcej niż wielkie deklaracje. Wszystko dzieje się spokojnie, bez przesadnych dramatów. Emocje dojrzewają, zamiast wybuchać. I w tej subtelności tkwi największa siła tej opowieści.

▪️Nie było tu łez wynikających z bólu. Było wzruszenie płynące z piękna i autentyczności. Ta książka nie roztrzaskuje serca, lecz je koi. Pozostawia po sobie ciepło i poczucie, że czasem najprostsze historie potrafią dotknąć najgłębiej.

▪️To opowieść dla tych, którzy szukają czegoś spokojnego, szczerego i pełnego emocji ukrytych między wierszami. Historia, która nie musi krzyczeć, by zostać w pamięci🩷🏒

🅜🅞🅙🅐 ​ 🅡🅔🅒🅔🅝🅩🅙🅐

Nie udało mi się złapać więzi z bohaterami, a bez tego trudno przeżywać historię razem z nimi. Wszystko było poprawne, ale zbyt zdystansowane, by wywołać silniejsze emocje.

Bez zaskoczeń, podobna do wszystkich innych w tym rodzaju.

Bez zaskoczeń, podobna do wszystkich innych w tym rodzaju.

Na półkach: , , , , , ,

Kolejna pozycja dorwana z półki współdzielonego Legimi. Taki średniaczek na raz i do zapomnienia.

Sięgając po tą książkę liczyłam na fajny romans akademicki z dobrym tłem sportowym i hokejowym klimatem, z dodatkiem slow burn i enemies to lovers - i właściwie to dostałam 🔥

Historia Summer i Aidena - dwóch totalnie różnych osób, które wrzucono we wspólny projekt, napisana z fajnym humorem i dobrą chemią pomiędzy bohaterami.

Podobał mi się klimat drużyny, lekkie przekomarzanki oraz to, że relacja rozwijała się dość spokojnie. Momentami może trochę za wolne, ale całość czyta się naprawdę przyjemnie. Nie ma wielkiego dramatu, jest raczej ciepło, emocjonalnie i otulający. Trafiamy tutaj też na ciekawe zwroty akcji, w niektórych momentach fabuła nabiera tempa i zaskakuje. Generalnie bardzo dobrze bawiłam się z tą książką ☺️

Podobał mi się klimat drużyny, lekkie...

Tytuł ten miał naprawdę niezwykły potencjał, chociażby ze względu na naszą główną bohaterkę, która z początku wydawała mi się interesująco dojrzała, po zakończeniu jednak tej historii niestety muszę stwierdzić, że czuję się nią dosyć rozczarowana...

Owszem,,,Collide" ma w sobie sporo atutów, ale na dłuższą metę, giną one pośród nic niewnoszących do fabuły wydarzeń, nie wspominając już, że przebijające między nami erotyczne zabarwienie z czasem staje się nazbyt nachalne i tym samym niezwykle irytujące.

Całkiem fajna historia, szybko się czyta.

Całkiem fajna historia, szybko się czyta.

Jak ja się świetnie na tej książce bawiłam! Świetna historia! Aiden Crowford, The Man You Are ❤️ bardzo polecam!

Collide to bardzo lekka i łatwa do czytania książka. Opowiada o Summer, przyszłej psycholożce sportowej, która pracuje nad jedną z najważniejszych prac w swojej karierze studenckiej. Aiden, ambitny kapitan drużyny hokejowej, w ramach kary musi jej pomagać.
To klasyczny motyw „od wrogów do kochanków”. Collide wyróżnia się dobrze napisanymi scenami erotycznymi i żywymi dialogami. Efekt? Rom-com, który czyta się szybko, z dobrym humorem i wciągającą fabułą.

Fajna, ale bez szału. Typowa hokejowka dla rozrywki ale czytało się dobrze.

Fajna, ale bez szału. Typowa hokejowka dla rozrywki ale czytało się dobrze.

1510 użytkowników ma tytuł Collide. Kolizja serc na półkach głównych
326 użytkowników ma tytuł Collide. Kolizja serc na półkach dodatkowych