Czereśnie zawsze muszą być dwie

Okładka książki Czereśnie zawsze muszą być dwie
Magdalena Witkiewicz Wydawnictwo: Wydawnictwo FLOW literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2024-01-24
2017-05-10
Inne

Kup Czereśnie zawsze muszą być dwie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Czereśnie zawsze muszą być dwie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czereśnie zawsze muszą być dwie

„Czereśnie zawsze muszą być dwie” to piękna opowieść o ponoszeniu konsekwencji za podejmowane decyzje, o ich wpływie na przyszłe życie. Na przykładzie Zosi widać jak działa ten mechanizm. Zosia nawiązuje szczególnie bliską relację ze starszą Panią. Otrzymuje w spadku bardzo urokliwy, ale zniszczony dom w Rudzie Pabianickiej, który otoczony jest czereśniowym sadem. Stary dom skrywa wiele tajemnic z przeszłości. Odkrycie tajemnic z przeszłości pokazuje nam, co tak naprawdę w życiu najważniejsze. Czasem przypadkowo poznani ludzie mogą mieć znaczący wpływ na nasze życie.

Piękna książka ❤️

Piękna książka ❤️

super powieść

super powieść

9846 użytkowników ma tytuł Czereśnie zawsze muszą być dwie na półkach głównych
1811 użytkowników ma tytuł Czereśnie zawsze muszą być dwie na półkach dodatkowych

Okładka książki Awaria małżeńska Natasza Socha, Magdalena Witkiewicz
Awaria małżeńska Natasza Socha, Magdalena Witkiewicz
Okładka książki Cymanowski Młyn Stefan Darda, Magdalena Witkiewicz
Cymanowski Młyn Stefan Darda, Magdalena Witkiewicz
Okładka książki Winda do miłości Alek Rogoziński, Magdalena Witkiewicz
Winda do miłości Alek Rogoziński, Magdalena Witkiewicz
Magdalena Witkiewicz
Magdalena Witkiewicz
Polska pisarka, autorka kilkunastu powieści mniej i bardziej poważnych dla dzieci i dorosłych. „I „tylko dla dorosłych” również” – dodaje na swojej stronie internetowej, a jej „Szkoła żon” jest na to dowodem. Urodziła się w 1976 r. Jest absolwentką Uniwersytetu Gdańskiego, Gdańskiego Studium Bankowości oraz Gdańskiej Fundacji Kształcenia Menadżerów. Miała własną firmę marketingową, przez pewien czas jednocześnie prowadziła ją i pisała powieści. Dziś jej życie zawodowe to książki i spotkania autorskie, a właściwie całe trasy promocyjne. Lubi spotykać się z czytelnikami i robi to bardzo często, a od wiosny 2016 r. uczestniczy także w spotkaniach autorskich online na swoim profilu na Facebooku. Mieszka w Gdańsku z mężem, dwójką dzieci i kotem Puszysławem. Matka Polka Pisarka, jak samą siebie określiła, zaczęła pisać pierwszą powieść podczas urlopu macierzyńskiego. Zachęcona pozytywnymi opiniami na forum internetowym, wysłała tekst do wydawnictwa Moniki Szwai i po dwóch godzinach otrzymała odpowiedź, że popularna pisarka z powodu ataków śmiechu odpowie konstruktywnie dopiero po zakończeniu lektury. Tak rozpoczęła się kariera „Milaczka”, a także samej autorki, którą pokochały tysiące czytelniczek. Jej książki ukazały się w Wietnamie, na Litwie oraz w Stanach Zjednoczonych. Książka Magdaleny Witkiewicz "Pierwsza na liście" została nominowana w Plebiscycie Książka Roku 2015 lubimyczytać.pl w kategorii Literatura obyczajowa i romans. W kolejnym roku taką nominację uzyskała powieść "Cześć, co słychać"

Cytaty z książki Czereśnie zawsze muszą być dwie