Czerwone krzesło

Okładka książki Czerwone krzesło autora Andrzej Maleszka, 9788324011650
Okładka książki Czerwone krzesło
Andrzej Maleszka Wydawnictwo: Znak Cykl: Magiczne drzewo (tom 1) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Magiczne drzewo (tom 1)
2009-08-31
2009-08-31

Posłuchaj fragmentu
00:00 /00:00

Kup Czerwone krzesło w ulubionej księgarnii

Oceny książki Czerwone krzesło

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czerwone krzesło

Ta książka jest tragiczna. Zachwyt nad tą pozycją można tłumaczyć jedynie upadkiem intelektualnym społeczeństwa.

Wciągająca. Idealna dla dzieciaków 9-10, które rozpoczynają przygodę z dłuższym czytaniem.

Początek 14-tomowej serii "Magiczne drzewo" - moim zdaniem jedna z najlepszych serii przygodowych dla dzieci na rynku. Jak macie lepsze - wyślijcie mi koniecznie polecajkę:)
W pierwszym tomie poznajemy trójkę rodzeństwa. Kuki, najmłodszy, odnajduje tytułowe krzesło w rzece. Dzieci na początku nie wiedzą, że jest to magiczny przedmiot. Dopiero po chwili orientują się, że marzenie się spełni, jeśli się je wypowie siedząc na nim. Korzystają z niego, aż do czasu kiedy bardzo niemiła ciotka wyśle rodziców trójki w daleki rejs i sprawi, że kompletnie zapomną oni o swoich pociechach. Tu zaczyna się wielka przygoda. Warto wspomnieć, że powstał polski film na podstawie tej książki pt "Magiczne drzewo" (6/10). Polecam!

4283 użytkowników ma tytuł Czerwone krzesło na półkach głównych
1116 użytkowników ma tytuł Czerwone krzesło na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Czerwone krzesło

Cytaty z książki Czerwone krzesło