Pióro T-rexa

- literatura dziecięca
- Magiczne drzewo (tom 11)
- Znak emotikon
- 2019-11-11
- 2019-11-11
- magiczne drzewo dla dzieci
- Inne
Bohaterowie przenoszą się do świata dinozaurów. Tylko tam mogą zdobyć lek, który uratuje chorego przyjaciela. Walczą z drapieżnymi jaszczurami i olbrzymim krokodylem. Ich pojazd zostaje zniszczony i dzieci muszą same odnaleźć drogę do swoje¬go czasu. Ściga ich potężny T-rex. Magiczny przedmiot sprawia, że tyranozaur zmienia się w istotę jeszcze groźniejszą...
Opowieści Magicznego Drzewa są podstawą znanego na świecie cyklu filmowego, nagrodzonego Emmy – telewizyjnym Oscarem – za wyobraźnię, mądrość i humor.
Andrzej Maleszka, reżyser filmowy, autor powieści i scenariuszy. Jest zdobywcą wielu nagród na międzynarodowych festiwalach. Jego filmy i powieści są pełne fantastycznych przygód. A jednocześnie opowiadają o ważnych sprawach.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Przyjaciele wybierają się do świata dinozaurów, aby znaleźć składniki leku dla śmiertelnie chorego Kukiego. Razem z Julką, Alikiem i Budyniem w podróż w czasie wybiera się również Kajetan. Chłopiec o olbrzymiej wiedzy na temat prehistorii.
Przygód ogrom, spotkanie z triceratopsami, zauchem - gigantycznym krokodylem, świszczący śpiew, latający tyranozaur, puszka ze śmierdzącym wabikiem to tylko odrobina tego co czeka dzieci. Są emocje i trzymanie kciuków za powodzenie i znalezienie bramy czasu. Dla mnie naciągana, dzieciom podobała się bardzo.
więcej Pokaż mimo toPrzygód ogrom, spotkanie z triceratopsami, zauchem - gigantycznym krokodylem, świszczący śpiew, latający tyranozaur, puszka ze...
całkiem fajna polecam
całkiem fajna polecam
Pokaż mimo toPrzeczytałam w jeden dzień. Bardzo wciągająca
Przeczytałam w jeden dzień. Bardzo wciągająca
Pokaż mimo toJak zawsze w serii o magicznym drzewie wszystko super. Ale z jednym autor przesadzil, a konkretnie z nadużywaniem swojego ulubionego słowa. Jesli czytaliscie, to zapewne NIEPEWNIE sie domyślacie.
Pokaż mimo toPolecam dla osób które lubią dinozaury i przygodę.
Polecam dla osób które lubią dinozaury i przygodę.
Pokaż mimo toTę serię zaczęłam czytać, gdy byłam w 1 klasie podstawówki, i jakoś tak nadal do tego wracam, gdy wyjdzie nowa książka.
Pokaż mimo toprzeciekawa i jednocześnie przerażająca
przeciekawa i jednocześnie przerażająca
Pokaż mimo toPrzygoda w której trojga dzieci przenosi się do czasów dinozaurów by zdobyć lek dla chorego przyjaciela po drodze walczą z wielkim T-REXEM i wielkim krokodylem .
Polecam.
Pokaż mimo toNiezwykły świat magii oczaruje swą wspaniałością wszystkich, którzy ją przeczytają.