Książka detektywistyczna dla młodszych dzieci. Składa się na nią kilkanaście zagadek "kryminalnych", które dzieci mogą samodzielnie rozwiązywać, podążając tropem detektywa Pozytywki. Wątki "kryminalne" dotyczą różnych zjawisk, z którymi mali czytelnicy spotykają się na co dzień, jak np. roztrzaskanie na balkonie wazonu z wodą przez mróz. Próby ich wyjaśnienia uczą logicznego myślenia i wyciągania wniosków. Na końcu książki zamieszczone są rozwiązania zagadek.
Porównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
siążka ,, Niezwykłe przygody detektywa Pozytywki" autorstwa Grzegorza Kasdepke. To bardzo humorystyczna opowieść dla dzieci wydana w kilku dość krótkich częściach, a co najfajniejsze dostępna także w różnych formach : książki, e-booku, czy audiobooku. Nie zależnie od wybranej formy przekazu jest to opowieść o przygodach bardzo sympatycznego ,choć nie co osobliwego detektywie Pozytywka . Jest on jednak bardzo skutecznym detektywem w rozwiązywaniu spraw swoich klientów. Ma dużo cierpliwości i potrafi wyjaśnić bardzo wiele w bardzo przystępny sposób. Ta książka udowadnia, że nie liczy się to ile kto ma, ale to co się potrafi i do czego się dąży. Dlatego polecam ją każdemu nawet dorosłemu , bo każdy z niej może czegoś się dowiedzieć. Takie książki są warte uwagi: rodziców, nauczycieli ,a zwłaszcza bardzo lubiane przez dzieci. Gdy ją odsłuchałam, z początku bardzo się dziwiłam prostocie spraw , ale później dostrzegłam , że pod tą prostotą języka i różnorodnych sytuacji . Często bardzo zabawnych . Kryje się edukacja i nauka , a to bardzo cenne aby przekazać dzieciom ważne informacje w sposób nie szablonowych regułek i definicji , a wesołej zabawy i ciekawych opowieści. Dlatego polecam tą książkę jak i pozostałe jej części .
Bardzo polecam dzieciom te książkę. Spodobały mi się zagadki pobudzają wyobraźnię dzieci nie są trudne ale bardzo ciekawe. Detektyw Pozytywka wyjaśnia najtrudniejsze zagadnienia ale wraz z córką udało się nam rozwiązać wszystkie. To była świetna zabawa!
Świetna pozycja dla klas 1-3. Czytałyśmy z córą w drugiej klasie, ponieważ była to jej lektura szkolna. Duży plus za konstrukcję opowieść + zagadka po każdym rozdziale. Jako osoba dorosła wciągnęłam się w te historie, więc co dopiero dzieciaki. Super! Sięgniemy po kolejne części.
Lekka, zabawna, choć momentami nieco repetytwna, a także zmuszająca dzieci do myślenia. Z czystą przyjemnością i fascynacją pochłaniałam ją w szkolnej bibliotece, żałując, że muszę zatrzymywać się, by robić notatki (zapisywać jakie pytania będę zadawać o znajomość konkretnych rozdziałów),bo tak bardzo chciałam czytać dalej.
Dosłownie jedyne "zarzuty" jakie przychodzą mi do głowy to to, że zaskoczyło mnie wspomnienie, że detektyw Martwiak pił piwo, oraz to, że kiedy wyżej wymieniony wylał sobie wrzątek / strasznie gorącą wodę na twarz, do inni się śmieli.
Nie mogę się doczekać, żeby kiedyś przeczytać to z moim dzieckiem, jak również żeby przekonać się, czy następne części przygód detektywa Pozytywki są równie fantastyczne.
Opowieści biblijne Anna Gensler, Grzegorz Gortat, Grzegorz Kasdepke, Maria Ewa Letki, Jarosław Mikołajewski, Joanna Papuzińska, Eliza Piotrowska, Wojciech Widłak, Marcin Wroński
Bajki mają moc. Wspierające opowiadania dla dzieci i rodziców Sylwia Chutnik, Marta Iwanowska-Polkowska, Joanna Jagiełło, Grzegorz Kasdepke, Barbara Kosmowska, Aneta Krasińska, Urszula Młodnicka, Ewa Nowak, Joanna Olech, Ewa Świerżewska, Joanna Szulc, Jarosław Żyliński
OPINIE i DYSKUSJE o książce Detektyw Pozytywka
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper lektura. Zachęca do rozwiązywania ciekawych i śmiesznych spraw razem z detektywem Pozytywką.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo polecam dzieciom te książkę. Spodobały mi się zagadki pobudzają wyobraźnię dzieci nie są trudne ale bardzo ciekawe. Detektyw Pozytywka wyjaśnia najtrudniejsze zagadnienia ale wraz z córką udało się nam rozwiązać wszystkie.
To była świetna zabawa!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo była świetna zabawa!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna pozycja dla dzieci. Rozwija wyobraźnię i umiejętność logicznego myślenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę czytałam z dziećmi nim zorientowałam się ze jest na liście lektur. Nie porwała mnie. Dzieci również. Z zagadkami radził sobie 4latek
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZa moich czasów "Detektyw Pozytywka" nie był lekturą szkolną, więc po raz pierwszy miałam styczność z tą książką, przygotowując się do jej omówienia na lekcję z klasą - i nie byłam specjalnie pozytywnie na to nastawiona. "Karolcia", "Plastusiowy pamiętnik" oraz "Brzydkie kaczątko" sprawiły, że szczerze zwątpiłam w to, czy pozycje wpychane na nasze dzieci mogą być jakkolwiek ciekawe... A jednak.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajne zagadki
Fajne zagadki
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo lubię detektywa pozytywkę i wogulę kooooocham zagatki naaaaaaprawdę poleeeeeeeeecaaaaaammmm
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzecudna, zabawna, ciepła, daje młodemu czytelnikow do myślenia. Czekamy z synem na dalsze przygody!