Okładka książki Save the Cat!® pisze seriale. Wszystko, czego potrzebujesz, aby pisać wciągające seriale autora Nash Jamie, 9788382381092
Nash Jamie Wydawnictwo: Wydawnictwo Akademickie Dialog Seria: Biblioteka Warszawskiej Szkoły Filmowej film, kino, telewizja
film, kino, telewizja
Biblioteka Warszawskiej Szkoły Filmowej
Save the Cat!® Writes for TV. The Last Book on Creating Binge-Worthy Content You’ll Ever Need
2023-04-03
2023-04-03
Agnieszka Kruk

Kup Save the Cat!® pisze seriale. Wszystko, czego potrzebujesz, aby pisać wciągające seriale w ulubionej księgarnii

Oceny książki Save the Cat!® pisze seriale. Wszystko, czego potrzebujesz, aby pisać wciągające seriale

OPINIE i DYSKUSJE o książce Save the Cat!® pisze seriale. Wszystko, czego potrzebujesz, aby pisać wciągające seriale

Bardzo słaba książka na tle innych autorów piszących o scenopisarstwie serialowym (jak Oberg, Harris czy Douglas). To tylko powtarzanie tych samych frazesów, które są wałkowane w każdym podręczniku: że bohater musi czegoś bardzo chcieć i mieć mnóstwo komplikacji... A co z polskimi serialami? Co z tysiącami produkcji, które nie trzymają się opisanych tu zasad, a są doskonałe? Ogólnie książka dla osób, które o scenopisarstwie nie wiedzą kompletnie nic. Do tego ta forma – albo autorka poczuła się nazbyt wyluzowana, albo tłumacz się nie przyłożył. Tego nie da się czytać

Fantastyczna dla początkujących adeptów pisania nie tylko seriali, ale dowolnej serializowanej formy. Prowadzi przez wszystkie kroki aż do szczegółowego rozplanowania szkieletu fabuły pilota, ale nie uczy jak pisać sam scenariusz.

38 użytkowników ma tytuł Save the Cat!® pisze seriale. Wszystko, czego potrzebujesz, aby pisać wciągające seriale na półkach głównych
7 użytkowników ma tytuł Save the Cat!® pisze seriale. Wszystko, czego potrzebujesz, aby pisać wciągające seriale na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Save the Cat!® pisze seriale. Wszystko, czego potrzebujesz, aby pisać wciągające seriale

Cytaty z książki Save the Cat!® pisze seriale. Wszystko, czego potrzebujesz, aby pisać wciągające seriale