Cymelium. Tom 1. Opowieści na świąteczną chwilę

Okładka książki Cymelium. Tom 1. Opowieści na świąteczną chwilę autora Grzegorz Bryszewski, Natalia Dępczyk, Paweł Homma, Anna Kaczor, Dominik Kasicki, Zuzanna Marciniak, Agata Pieniążek, Agata Radziszewska, Grzegorz Reiwer, Monika Sarzyńska-Białek, Mateusz Szuba, Aleksander Żelski, Dorota Żuromska, 9788396671608
Okładka książki Cymelium. Tom 1. Opowieści na świąteczną chwilę
Zuzanna MarciniakGrzegorz Reiwer Wydawnictwo: Mafia Literacka Cykl: Cymelium (tom 1) literatura piękna
Cymelium (tom 1)
2022-01-01
2022-01-01

Kup Cymelium. Tom 1. Opowieści na świąteczną chwilę w ulubionej księgarnii

Oceny książki Cymelium. Tom 1. Opowieści na świąteczną chwilę

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cymelium. Tom 1. Opowieści na świąteczną chwilę

Witajcie Kochani. Jako że okres świąteczny jeszcze trwa, to dziś przychodzę do Was z opinią o książce z tego właśnie gatunku. Jest to pozycja wyjątkowa, bo praktycznie niedostępna już na rynku wydawniczym. Cenna dla mnie tym bardziej, że zasiliła moją kolekcję książek świątecznych, a otrzymałam ją od jednego z Autorów publikacji - pana Mateusz Szuba. A dowiedziałam się o jej istnieniu przez całkowity przypadek od Malgorzata Jedrzejewska. Za co Autorom ogromnie DZIĘKUJĘ ♥️🎄📖 Zapraszam Was zatem do zapoznania się z moimi wrażeniami.

Jest to zbiór opowiadań. Znajdziemy tutaj 13 historii i 13 Autorów. Opowieści są całkowicie różne a łączy je czynnik, jakim jest Boże Narodzenie. Część z nich jest dość krótka, inne zaś są długie.

Każde jest na swój sposób wyjątkowe i niezwykłe. Są jednak i takie, które wybitnie przypadły mi do gustu. To między innymi "Prezenty" pana Mateusza Szuby, "Wizyta" pana Pawła Homma czy "Szyba" Pani Zuzanny Marciniak. Nie ukrywam, że z ogromną przyjemnością przeczytałabym dalszy ciąg tych historii ale nie tylko tych wymienionych. Tak jak wspomniałam wyżej, każda z tych opowieści ma swój urok. Należy też wspomnieć, że są one napisane w różnorodnym klimacie. To również miało swój urok. Bo nie ma tu oczywistości i klasycznego happy endu. Jest różnorodnie, zaskakująco i nostalgicznie. I to mi się również bardzo podobało. Kolejnym, interesującym elementem, który zasługuje na uwagę, jest fakt, że każde z opowiadań jest opatrzone ilustracją autorstwa Pani Agaty Radziszewskiej. Idealnie wpasowują się one w tematykę opowiadania, które w konkretnym momencie czytamy. Co do samych historii... Mamy tu przykład tego jak różnorodny może być pisarski warsztat. Mamy tutaj całkowicie odmienne style, jednak opatrzone ogromną kreatywnością, co finalnie tworzy wyjątkową całość. Myślę, że każdy z czytelników, znajdzie tutaj coś dla siebie. Bo choć opowieści są nietuzinkowe, to jednak zaskakujące i podczas ich czytania, rośnie apetyt na więcej.

Bardzo Wam polecam zapoznać się z tą publikacją. Jeśli będziecie mieli możliwość i gdzieś uda Wam się znaleźć tę pozycję, to sięgnijcie po nią. Naprawdę warto. Ja bardzo raz jeszcze dziękuję Panu Mateuszowi Szubie za to, że mogę mieć tę pozycję w swojej kolekcji a Małgosi za to, że pokazała mi tę książkę, bo o jej istnieniu nie miałam pojęcia. Zachęcam Was do lektury a moja ocena to 8⭐️/10 📖😃

10 użytkowników ma tytuł Cymelium. Tom 1. Opowieści na świąteczną chwilę na półkach głównych

Okładka książki Cymelium. Tom 3. Z innej bajki Grzegorz Bryszewski, Natalia Dępczyk, Paweł Homma, Anna Kaczor, Zuzanna Marciniak, Agata Pieniążek, Mateusz Szuba, Aleksandra Tarnowska, Aleksandra Woźniak-Marchewka, Dorota Żuromska
Okładka książki Cymelium. Tom 2. Za czym podążamy wędrując w nieznane Natalia Dępczyk, Paweł Homma, Anna Kaczor, Dominik Kasicki, Zuzanna Marciniak, Agata Pieniążek, Monika Sarzyńska-Białek, Mateusz Szuba, Dorota Żuromska

Cytaty z książki Cymelium. Tom 1. Opowieści na świąteczną chwilę

Dodaj cytat z książki Cymelium. Tom 1. Opowieści na świąteczną chwilę