Nasza prywatna gra

Magdalena Zimniak Wydawnictwo: Skarpa Warszawska kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
2023-02-08
2023-02-08

Kup Nasza prywatna gra w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nasza prywatna gra

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nasza prywatna gra

Przeczytana, choć momentami można się pogubić w wydarzeniach. Raczej nie będzie to pozycja o której będę dłuższy czas pamiętać i do której kiedyś wrócę. Mimo wszystko historia mnie wciągnęła i byłam ciekawa zakończenia stąd 6 punktów

„Naszą prywatną grę” przesłuchałam w audiobooku. Zaintrygowana opisem postanowiłam zapoznać się z tą historią. I choć z początku wydawało mi się, że trafiłam na coś naprawdę super, tak końcowo książka wypada tylko dobrze – bez fajerwerków i zachwytów.
Bohaterką książki jest Bianka, która pewnego dnia odwiedza swój rodzinny Nasielsk. Rozmawia ze starymi znajomymi, odwiedza grób matki, wieczorem prowadzi zajęcia w szkole językowej i… Nagle znika. Kobieta budzi się w piwnicy, a jej porywacz skryty jest za maską. Ojciec i mąż Bianki zawiadamiają policję. Próbują też działać na własną rękę. Od tej pory skrywane tajemnice powoli zaczynają wychodzić na wierzch.
Historia rozkręca się powoli, aby później nabrać całkiem fajnego tempa. Mimo to jednak momentami wieje nudą. Natłok różnych bohaterów, niektórych tak podobnych do siebie, sprawiają, że postacie te niemalże się ze sobą zlewają. Nie ma też nikogo, kto by mocniej mnie w tej książce zainteresował. Nawet główna bohaterka nie wywołuje zbyt wielu emocji, a co za tym idzie, jej los był mi nieco obojętny. Autorce udało się stworzyć dość fajny klimat i jest on całkiem nieźle utrzymywany aż do finału. Plusem też jest sam pomysł na historię. Porwanie i rodzinna tajemnica to są schematy, które lubię. Momentami do fabuły wdziera się chaos. Jest też dość przewidywalnie.
„Nasza prywatna gra” jest dla mnie książką po prostu dobrą, jednak nie taką, która zostanie w mojej pamięci na dłużej. Nie wyróżnia się niczym szczególnym na tle innych, podobnych do niej historii.

Dwie gwiazdki daję sobie, że dotrwałam do końca, chociaż miałam ogromną ochotę darować sobie czytanie. Dziwię się entuzjastycznym opiniom. Totalny bałagan w powieści nie pomaga, historia zupełnie bez sensu, pełna wynaturzeń, które być może miały podkręcić atmosferę, główna bohaterka, mocno denerwująca. Co to miało być? Zapomnieć. Natychmiast.

577 użytkowników ma tytuł Nasza prywatna gra na półkach głównych
99 użytkowników ma tytuł Nasza prywatna gra na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Nasza prywatna gra

Dodaj cytat z książki Nasza prywatna gra