Shades of Revenge

Okładka książki Shades of Revenge autora Magdalena Jachnik, Ewelina Kwiatek, 9788383201696
Okładka książki Shades of Revenge
Magdalena JachnikEwelina Kwiatek Wydawnictwo: NieZwykłe Cykl: Cleveland MC (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Cleveland MC (tom 1)
2022-11-23
2022-11-23
9788383201696

Kup Shades of Revenge w ulubionej księgarnii

Oceny książki Shades of Revenge

OPINIE i DYSKUSJE o książce Shades of Revenge

Idealnie na pewno nie jest. Spodziewałam się trochę więcej akcji, "ostrości" w fabule. Jednak znowu w książce o tej tematyce jest trochę za waniliowo. Ostatecznie jednak nie jest to taka zła rozrywka i jakoś idzie dobrnąć do końca. Przyznam, że miałam momenty zwątpienia, ale obecnie jestem zaciekawiona i gotowa na kolejną część.

Recenzja

''Shades of revenge'' Magdalena Jachnik, Ewelina Kwiatek
Seria: Cleveland MC (tom 1)
Ilość stron: 244
Książka przeczytana w ramach abonamentu legimi.pl

✩ Ostatnio miałam szczęście do udanych duetów. Tak mogę powiedzieć o tym, o którym chce Wam dzisiaj przypomnieć. Czytałam bardzo dużo recenzji o książce, która rozpoczyna tę serię, więc sama postanowiłam wczytać się w tę historię. Nie żałuje, bo dziewczyny pracując, w duecie dały z siebie wszystko.

Mam też dla Was zabawną ciekawostkę związaną z tym duetem otóż jakiś czas po tym, jak przeczytałam początek tego duetu. Zdecydowałam się na udział w konkursie, którego organizatorką była @martita_czyta
Byłam przekonana, że nie mam żadnych szans natomiast, gdy zostały, ogłoszone wyniki z wrażenia nie wiedziałam, co powiedzieć. Wygrałam nie tylko ten duet, ale również inne powieści, które widziałam w waszych book mediach. Teraz kiedy rozwijam, na nowo profil jest szansa, że recenzję tych pozycji pojawią się u mnie prędzej czy później.

''Shades of revenge'' Przeczytałam, pod koniec stycznia. Mówiąc, szczerze cieszę się z czasu, który poświęciłam, aby poznać tę opowieść. Od samego początku czytelnicy zostają wciągnięci w historię, w której nie brakuje emocji.

Poznajemy, Chloe to ona pokaże nam ze swojej perspektywy całą historię, która poświęcona jest głównie tej dziewczynie. Pojawi się również Theo i możecie, mi wierzyć ta dwójka razem tworzy istną mieszankę wybuchową. Momentami miałam wrażenie, że to oni ustalają zasady dla ich wspólnej historii.

Zacznę może od małego minusa, który dotyczy relacji bohaterów. Odniosłam wrażenie, że uczucie, które między nimi zaczęło, kiełkować rozwijało, się zbyt szybko fajnie byłoby gdyby dreszczyk grozy równoważył się pomiędzy uczuciem i planem, który Chloe ma do zrealizowania.

W całej powieści plusem jest pomysł na stworzenie fabuły. Przede wszystkim nie ciągnie się, jest od początku naszpikowana konkretami, co mi się bardzo podobało. Oprócz tego dostaniemy kilka brutalnych wątków, co według mnie podsyci tylko ciekawość czytelników. Serdecznie polecam.

✩ Całą opowieść autorki przedstawiły w narracji pierwszoosobowej, która toczy się między bohaterami pierwszoplanowymi oraz drugoplanowymi.

Oprawa typowa dla powieści z gatunku MC. Patrząc, na nią raz jeszcze pomyślałam, o Theo to była pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy.

✩ Przeleciało mi przed oczami, kilka literówek, ale można, na nie przymknąć oko nie, przeszkadzają. Poza tym ja jestem wnikliwa i nic na to nie poradzę.

• Shades of revenge • Cleveland MC • Recenzja • Przeczytane • Polecam •

Recenzja

''Shades of revenge'' Magdalena Jachnik, Ewelina Kwiatek
Seria: Cleveland MC (tom 1)
Ilość stron: 244
Książka przeczytana w ramach abonamentu legimi.pl

💙 🅁🄴🄲🄴🄽🅉🄹🄰 💙

Autor: Magdalena Jachnik, Ewelina Kwiatek
Tytuł: "Shades of revenge"
Wydawnictwo: NieZwykłe
Premiera: 23.11.2022

"Chciałabym się czuć kochana, mieć w nim wsparcie, ale nie zniosłabym uczucia stłamszenia. Nie jestem księżniczką, która pozwoliłaby zamknąć się w wysokiej wieży, nawet za cenę pozornego szczęścia".

Cloe Eaton oraz jej brat Michael długo nie wiedzieli czym tak naprawdę zajmuje się ich ojciec. W dniu 18tych urodzin Michaela dowiadują się prawdy. Michael musi wyjechać wraz z ojcem, który jak się okazało jest prezesem klubu motocyklowego. Michael musi się szkolić, żeby przejąć po ojcu stołek.
Gdy Cloe musiała sobie radzić sama, stała się twardą kobietą, uwielbiająca wyścigi samochodowe. W momencie gdy spadła na nią kolejna druzgocząca wiadomość - ojciec został zamordowany, a jej brat został prezesem klubu. Rodzeństwo planuje zemstę na mordercy, a żeby jej dokonać Cloe musi się zbliżyć do wrogiego klubu motocyklowego, w którym poznaje Theo Bersona, wiceprezesa klubu Dark Knights.
Czy rodzeństwo pozna prawdę o śmierci ojca?
Czy Theo pozna prawdę o Cloe?
Co wyniknie między Theo a Cloe?

"Shades of revenge" jest pierwszym tomem serii Cleveland MC. Dodatkowo jest napisana w duecie, a wiemy jak jest w duetach - albo się zgraja, albo nie. Tutaj autorki zgrały się rewelacyjnie. Książka napisana z perspektywy trójki bohaterów, co jest świetne, bo mamy większy wachlarz emocji, lepiej poznajemy każdego z nich. Akcja toczy się już od pierwszych stron i trzyma w napięciu do ostatniej. Zemsta, tajemnice I porachunki, ale również powoli budzącą się miłość. To tu znajdziecie. Ja osobiście po przeczytaniu czuje niedosyt. Cieszę się, że mam pod ręką tom drugi, więc lecę go czytać! A Was zachęcam do sięgnięcia po tą pozycję.

💙 🅁🄴🄲🄴🄽🅉🄹🄰 💙

Autor: Magdalena Jachnik, Ewelina Kwiatek
Tytuł: "Shades of revenge"
Wydawnictwo: NieZwykłe
Premiera: 23.11.2022

Cloe Eaton oraz jej brat Michael długo nie...

278 użytkowników ma tytuł Shades of Revenge na półkach głównych
54 użytkowników ma tytuł Shades of Revenge na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Shades of Revenge

Okładka książki Na szczycie władzy. Tom II. Namiętności Paula Ciulak, Magdalena Jachnik
Na szczycie władzy. Tom II. Namiętności Paula Ciulak, Magdalena Jachnik
Okładka książki Faces of Revenge Magdalena Jachnik, Ewelina Kwiatek
Faces of Revenge Magdalena Jachnik, Ewelina Kwiatek
Magdalena Jachnik
Magdalena Jachnik
Magdalena Jachnik (ur. 1989 r.)- Zodiakalny rak, szczęśliwa mężatka i właścicielka niesfornego psiaka. Pochodząca z niewielkiej, ale bardzo malowniczej Legnicy. Ukończyła studia na kierunku administracja w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej im. Witelona, po drodze kończąc dodatkowo inne szkoły policealne o przeróżnych kierunkach. Na co dzień zawodowo pracuje w Biurze Rachunkowym Zadebiutowałam książką „Kaprysy Pani Prezes”.

Cytaty z książki Shades of Revenge