Lunch z ludźmi sukcesu. 52 spotkania z tymi, którzy zmieniają świat

- reportaż
- 2022-10-31
- 2022-10-31
- Grzegorz Łuczkiewicz
Z kim spośród wszystkich ludzi na świecie najbardziej chciałbyś pójść na lunch?
Spotkaj się z największymi osobistościami ze świata sztuki, biznesu, mody, polityki i sportu.
To niepowtarzalna okazja, żeby dowiedzieć się, na czym polega tajemnica ich sukcesu.
• Dlaczego Jeff Bezos pracuje przy zwykłym tanim biurku?
• Jak wygląda lunch z Michaelem O’Learym w „standardzie Ryanaira”?
• Jak to możliwe, że szef największego towarzystwa ubezpieczeniowego uprawia jeden z najbardziej ekstremalnych sportów na świecie?
• Jak George Soros zarobił miliard funtów w ciągu jednego dnia?
• W jaki sposób prezydent USA Jimmy Carter „trzymał kraj z dala od wojny”?
• Co wspólnego ma Steve Wozniak z gwiazdą rocka?
• Dlaczego Dolce i Gabbana nie sprzedają ubrań za gotówkę, a założycielka marki Jimmy Choo osobiście farbuje buty celebrytom?
„Financial Times” zaprasza na Lunch z ludźmi sukcesu – gość wybiera restaurację, a wydawca reguluje rachunek. Rozmówcy rozluźniają się przy obiedzie i butelce wina, pozwalając sobie na otwartość, autentyczność, a nawet niedyskrecję.
Jakie sekrety zdradzili? Którą restaurację wybrali? Co zamówili? Wszystko jest jawne. Poznaj wielkie nazwiska od bardziej osobistej strony i zainspiruj się ich szczerością.
Kup Lunch z ludźmi sukcesu. 52 spotkania z tymi, którzy zmieniają świat w ulubionej księgarni
Oceny książki Lunch z ludźmi sukcesu. 52 spotkania z tymi, którzy zmieniają świat
232 użytkowników ma tytuł Lunch z ludźmi sukcesu. 52 spotkania z tymi, którzy zmieniają świat na półkach głównych- Chcę przeczytać 169
- 2024 3
- Literatura faktu 2
- Biznes i przedsiębiorczość 1
- 2025 1
- Reportaże, wywiady, felietony 1
Tagi i tematy do książki Lunch z ludźmi sukcesu. 52 spotkania z tymi, którzy zmieniają świat
Cytaty z książki Lunch z ludźmi sukcesu. 52 spotkania z tymi, którzy zmieniają świat
Dodaj cytat z książki Lunch z ludźmi sukcesu. 52 spotkania z tymi, którzy zmieniają świat
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lunch z ludźmi sukcesu. 52 spotkania z tymi, którzy zmieniają świat
Ogromne nadzieje - ciekawi bohaterowie!
Natomiast opis samych nawyków (nawet lunchowych) bardzo mi się podobał - wtedy czuć, że lektura przybliża nas do osób z pierwszych okładek gazet.
Ogromne nadzieje - ciekawi bohaterowie!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoże przez różnorodność dziennikarzy prowadzących rozmowy - nie każda z nich mnie zaciekawiła. O wielu z nich nie dowiedziałam się niczego.
🔴 Potwierdzam bardzo dobra książka.
🔴Moją pełną jej recenzję można znaleźć tutaj:
🔴 Potwierdzam bardzo dobra książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🔴Moją pełną jej recenzję można znaleźć tutaj:
Ciekawa forma. Niektóre wywiady wydają się za krótko streszczone. Warto przeczytać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPomysł na książkę świetny, ale wykonanie nieciekawe i rozczarowujące. Z tych rozmów nic nie wynika, nie przybliżają postaci. Więcej w niej opisów tego, kto jaką herbatę wypił, niż rzeczywistej treści.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra, choć ogromnie nierówna książka. Niektóre z wywiadów są niezwykle inspirujące oraz pokazują nam znane osoby z zupełnie innej perspektywy. Inne jednak mówią właściwie o niczym, a czytelnikowi ciężko zrozumieć, co tak naprawdę rózmówca chce przekazać. Specyficzny jest także klucz osób pokazanych w zbiorze. Angelina Jolie, Angela Merkel, ale nawet wnuczka japońskiego zbroniarza wojennego. Zaskakujące spotkania mogą być dla niektórych plusem, ale innych odstraszą od lektury.
Dobra, choć ogromnie nierówna książka. Niektóre z wywiadów są niezwykle inspirujące oraz pokazują nam znane osoby z zupełnie innej perspektywy. Inne jednak mówią właściwie o niczym, a czytelnikowi ciężko zrozumieć, co tak naprawdę rózmówca chce przekazać. Specyficzny jest także klucz osób pokazanych w zbiorze. Angelina Jolie, Angela Merkel, ale nawet wnuczka japońskiego...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRozmowy krótkie - w zasadzie o niczym. Pieniądze lepiej przeznaczyć na inną książkę (chyba, że tę jako ozdobę).
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpodziewałem się po tej książce czegoś innego. Zakładając że są to spotkania z ludźmi którzy odnieśli sukces to powinny być to inspirujące artykuły i faktycznie kilka takich było ale większość (szczególnie spotkania z politykami) to nierozumiały bełkot. Każdy artykuł pisała inna osoba więc różnorodność styli trochę zbijała z tropu. Trzeba też zwrócić uwagę jakim językiem posługiwali się autorzy, często był to jakiś niezrozumiały nowojorski slang.
Spodziewałem się po tej książce czegoś innego. Zakładając że są to spotkania z ludźmi którzy odnieśli sukces to powinny być to inspirujące artykuły i faktycznie kilka takich było ale większość (szczególnie spotkania z politykami) to nierozumiały bełkot. Każdy artykuł pisała inna osoba więc różnorodność styli trochę zbijała z tropu. Trzeba też zwrócić uwagę jakim językiem...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka przereklamowana. Rozmowy z końca wieku lub początku. Na palcach u jednej ręki można policzyć te wartościowe. Nie wszystkie z 52 rozmów można nazwać rozmowami, gdyż czasami jest to tylko kilka zdań. Parę rozmów może ponadczasowych, reszta nieaktualna i nudna. Jak dla mnie, szkoda czasu i pieniędzy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFinancial Times zaprosił nas na ,Lunch z ludźmi sukcesu’. Czy warto przeczytać tę książkę? Tak. Czy dowiemy się z niej wielu rzeczy o wielkich tego świata? Nie. Ale jak to na lunchu będą smaczki , ciekawostki i ploteczki. Moim zdaniem jest to zdecydowany plus tej książki, ponieważ nie jest ani długo, ani nudno. W przypadku osób, o których życiu informację śledziłam, dałam się ponieść atmosferze książki i czułam się, jakbym w takim właśnie miłym i niezobowiązującym spotkaniu na luzie uczestniczyła. Albo mogła mu się przypatrywać. Naprawdę miłe uczucie.
Financial Times zaprosił nas na ,Lunch z ludźmi sukcesu’. Czy warto przeczytać tę książkę? Tak. Czy dowiemy się z niej wielu rzeczy o wielkich tego świata? Nie. Ale jak to na lunchu będą smaczki , ciekawostki i ploteczki. Moim zdaniem jest to zdecydowany plus tej książki, ponieważ nie jest ani długo, ani nudno. W przypadku osób, o których życiu informację śledziłam, dałam...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDawno żadna książka nie sprawiła mi tyle przyjemności. Świetny prezent świąteczny. Obdaruję nim przynajmniej dwie osoby.