Enola i niezwykłe zwierzęta - 3

Okładka książki Enola i niezwykłe zwierzęta - 3 autora Joris Chamblain, Lucile Thibaudier,
Okładka książki Enola i niezwykłe zwierzęta - 3
Joris ChamblainLucile Thibaudier Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Enola i niezwykłe zwierzęta (tom 3) komiksy
komiksy
Enola i niezwykłe zwierzęta (tom 3)
2022-09-07
2022-09-07

Kup Enola i niezwykłe zwierzęta - 3 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Enola i niezwykłe zwierzęta - 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Enola i niezwykłe zwierzęta - 3

Ta książka to po prostu arcydzieło serio mega ją polecam serio przeczytajcie ją tak samo sądzę o reszcie tomów polecam!!! Nie czytałam czwartego tomu

1998

To już trzeci tom przygód o tej niezwykłej dziewczynce i muszę przyznać, że z każdą częścią jest coraz lepiej. Enola i niezwykłe zwierzęta. Tom 3 kolejne dwie historie, które znowu zbyt szybko się kończą, bo mogłabym bez końca przebywać u boku Enoli oraz Manekiego.

Po raz trzeci spotykamy się z niezwykłą weterynarką Enolą. Wraz z nią spróbujemy pomóc gryfowi, wykorzystywanemu w cyrku, oraz młodemu wilkołakowi. I jaki sekret skrywa profesor Archibald?

Być wilkołakiem
Bycie nastolatkiem nie jest łatwe. Hormony, dorastanie, ekstremalne zmiany humoru… A jak jeszcze jesteś młodym wilkołakiem przy okazji, to o Panie! Wszystko jest wyolbrzymione i jeszcze dochodzą problemy z comiesięczną przemianą i brakiem samokontroli w tym czasie.
Jak dobrze, że w tym przypadku można liczyć na pomoc „starszego kolegi” po fachu, boo czasem może być to naprawdę trudne, wejść na nową drogę życia wręcz i to tak samemu. Potrzebny jest przewodnik, mentor. Pamiętajcie, nie bójcie się prosić o pomoc.

„Nie” dla wykorzystywania niezwykłych zwierząt!
Cyrk – kto z nas nie był w nim chociaż raz? Tresowane zwierzęta, klauni i inne atrakcje. Klasyka. Większość ludzi nie zdaje sobie niestety sprawy, co się dzieje „za zamkniętymi drzwiami”. Istne piekło dla każdego, kto ma choć trochę empatii – zmuszanie do pracy ponad siły, wymuszanie posłuszeństwa. Na szczęście, w dzisiejszych czasach odchodzi się od takich praktyk, ale też nie w każdym przypadku. I tu mamy właśnie taką sytuację. Gryf, wychowywany od pisklęcia do pracy w cyrku, nagle się kaleczy i nie może wystąpić. Enola zostaje wezwana, by uleczyć zwierzę. Dziewczyna zaleca mu odpoczynek, co nie podoba się jego właścicielowi. Okazuje się też, że skrywa on mroczny sekret, ale o nim przekonajcie się już sami…

Więcej na: CzasoStrefa

Być wilkołakiem

33 użytkowników ma tytuł Enola i niezwykłe zwierzęta - 3 na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Enola i niezwykłe zwierzęta - 3 na półkach dodatkowych

Okładka książki Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Okładka książki Enola i niezwykłe zwierzęta - 4 Joris Chamblain, Lucile Thibaudier
Enola i niezwykłe zwierzęta - 4 Joris Chamblain, Lucile Thibaudier
Okładka książki Enola i niezwykłe zwierzęta - 2 Joris Chamblain, Lucile Thibaudier
Enola i niezwykłe zwierzęta - 2 Joris Chamblain, Lucile Thibaudier
Okładka książki Pamiętniki Wisienki i Walentyna - 1 Joris Chamblain, Aurélie Neyret
Pamiętniki Wisienki i Walentyna - 1 Joris Chamblain, Aurélie Neyret
Okładka książki Pamiętniki Wisienki - 4 - Bogini bez oblicza Joris Chamblain, Aurélie Neyret
Pamiętniki Wisienki - 4 - Bogini bez oblicza Joris Chamblain, Aurélie Neyret

Okładka książki Detektyw Wróbel i złamane pióro Tomasz Samojlik, Adam Wajrak
Detektyw Wróbel i złamane pióro Tomasz Samojlik, Adam Wajrak
Okładka książki Pozytywka. Pióro łagodnego orła Benedicte Carboneill, Gijé
Pozytywka. Pióro łagodnego orła Benedicte Carboneill, Gijé
Okładka książki Kumpelki. I kto jest najlepszy? Tom 2 Christophe Cazenove, Philippe Fenech
Kumpelki. I kto jest najlepszy? Tom 2 Christophe Cazenove, Philippe Fenech
Okładka książki Czarodzieje i ich dzieje. Tom 2 Stefano Ambrosio, Francesco D’Ippolito, Vitale Mangiatordi, Marco Palazzi, Alessandro Pastrovicchio, Lorenzo Pastrovicchio, Alessandro Perina, Roberto Vian

Cytaty z książki Enola i niezwykłe zwierzęta - 3

Dodaj cytat z książki Enola i niezwykłe zwierzęta - 3