Pamiętniki Wisienki - 5 - Od pierwszych śniegów do Perseidów

Okładka książki Pamiętniki Wisienki - 5 - Od pierwszych śniegów do Perseidów autora Joris Chamblain, Aurélie Neyret, 9788328197633
Okładka książki Pamiętniki Wisienki - 5 - Od pierwszych śniegów do Perseidów
Aurélie NeyretJoris Chamblain Wydawnictwo: Egmont Polska Cykl: Pamiętniki Wisienki (tom 5) komiksy
komiksy
Pamiętniki Wisienki (tom 5)
Les Carnets de Cerise: Des premières neiges aux perséides
2021-10-27
2021-10-27
2017-01-01
9788328197633
Marek Puszczewicz

Kup Pamiętniki Wisienki - 5 - Od pierwszych śniegów do Perseidów w ulubionej księgarnii

Oceny książki Pamiętniki Wisienki - 5 - Od pierwszych śniegów do Perseidów

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pamiętniki Wisienki - 5 - Od pierwszych śniegów do Perseidów

Kolejna, chyba najbardziej wzruszająca część "Pamiętników Wisienki", skupiająca się przede wszystkim na naszej głównej bohaterce i jej rodzinie. Przepracowywanie traumy po utracie taty jest bardzo trudne i wymagające, ale przynosi ukojenie i spokój. Bardzo wartościowy przekaz ♥

Fajny komiks. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam

Fajny komiks. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam

Ten tom ma zupełnie inny klimat niż poprzednie. Może dlatego, że jest podsumowaniem. Rozliczeniem się z wydarzeniami z poprzednich książek. A może nawet wyjaśnieniem. A może to taka forma terapii. Dla bohaterki i dla czytelnika przy okazji. Żeby się dowiedział jak należy albo nie należy radzić sobie z żałobą. I co się może stać, gdy sobie nie poradzi. Jakiś taki mocno cukierkowy ten komiks. I wszyscy są tacy cudowni. I wyrozumiali. Wydarzenia zmierzają do wspaniałego zakończenia, takiego bajkowego, czyli „i żyli długo i szczęśliwie”. Przeczytałam. Pokiwałam głową, trochę rozczarowana, a jednocześnie ciut zdziwiona, że można tak dziwacznie poprowadzić narrację. Polecać się nie ośmielę.

48 użytkowników ma tytuł Pamiętniki Wisienki - 5 - Od pierwszych śniegów do Perseidów na półkach głównych
21 użytkowników ma tytuł Pamiętniki Wisienki - 5 - Od pierwszych śniegów do Perseidów na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Pamiętniki Wisienki - 5 - Od pierwszych śniegów do Perseidów

Okładka książki Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Okładka książki Enola i niezwykłe zwierzęta - 4 Joris Chamblain, Lucile Thibaudier
Enola i niezwykłe zwierzęta - 4 Joris Chamblain, Lucile Thibaudier
Okładka książki Enola i niezwykłe zwierzęta - 3 Joris Chamblain, Lucile Thibaudier
Enola i niezwykłe zwierzęta - 3 Joris Chamblain, Lucile Thibaudier
Okładka książki Enola i niezwykłe zwierzęta - 2 Joris Chamblain, Lucile Thibaudier
Enola i niezwykłe zwierzęta - 2 Joris Chamblain, Lucile Thibaudier
Okładka książki Pamiętniki Wisienki i Walentyna - 1 Joris Chamblain, Aurélie Neyret
Pamiętniki Wisienki i Walentyna - 1 Joris Chamblain, Aurélie Neyret
Okładka książki Pamiętniki Wisienki - 4 - Bogini bez oblicza Joris Chamblain, Aurélie Neyret
Pamiętniki Wisienki - 4 - Bogini bez oblicza Joris Chamblain, Aurélie Neyret

Okładka książki Magiczna 7. Przeciwko wszystkim Giuseppe Quattrocchi, Kid Toussaint
Magiczna 7. Przeciwko wszystkim Giuseppe Quattrocchi, Kid Toussaint
Enola i niezwykłe zwierzęta - 2 Joris Chamblain, Lucile Thibaudier
Okładka książki Siostry Niezapominajki: 2. Miłości Kasjopei Alessandro Barbucci, Giovanni Di Gregorio
Okładka książki Delisie - 1 - Życie ma smak Magdalena Kania, Maciej Kur
Delisie - 1 - Życie ma smak Magdalena Kania, Maciej Kur
Okładka książki Giganci. Erin. Tom 1 Lorien Aureyre, James Christ, Paul Drouin, Lylian
Giganci. Erin. Tom 1 Lorien Aureyre, James Christ, Paul Drouin, Lylian
Okładka książki Pan Borsuk i Pani Lisica. Rozgardiasz Brigitte Luciani, Eve Tharlet
Pan Borsuk i Pani Lisica. Rozgardiasz Brigitte Luciani, Eve Tharlet

Cytaty z książki Pamiętniki Wisienki - 5 - Od pierwszych śniegów do Perseidów

Joris Chamblain Pamiętniki Wisienki - 5 - Od pierwszych śniegów do Perseidów Zobacz więcej