Krwawy obowiązek. Anton

Okładka książki Krwawy obowiązek. Anton autora Amelia Sowińska, 9788383200897
Okładka książki Krwawy obowiązek. Anton
Amelia Sowińska Wydawnictwo: NieZwykłe Cykl: Krwawy obowiązek (tom 3) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Krwawy obowiązek (tom 3)
2022-10-12
2022-10-12
9788383200897

Kup Krwawy obowiązek. Anton w ulubionej księgarnii

Oceny książki Krwawy obowiązek. Anton

OPINIE i DYSKUSJE o książce Krwawy obowiązek. Anton

Autorka podobnie jak w poprzednich częściach funduje nam masę emocji, z całą pewnością jest seria inna od podobnych tematycznie książek. Pełna niespodziewanych zwrotów akcji i nieprawdopodobnych doświadczeń głównych bohaterów.
Tutaj moje odczucia idą ewidentnie w stronę ZA DUŻO.
Relacja głównych bohaterów oparta o tragedię i nawet jeśli Anton bezpośrednio się do tego nie przyczynił to jednak brał w niej udział. Relacja powstała głównie na lawinie kłamstw i matactw, które miały miejsce latami zupełnie do mnie nie przemawia. Bo jak to się ma do budowania dobrej relacji, związku opartego na zaufaniu i miłości? Dla mnie jedno przeczy drugiemu i zupełnie to do mnie nie przemawia. Już pomijałam to uzależnienie od alkoholu i narkotyków. Ja mysle, ze autorka „przedobrzyła”.

Tutaj moje odczucia idą ewidentnie w stronę ZA DUŻO.

Super opowieść. Mocno wciągająca i intrygująca. Za każdym razem jak tylko siadałam czytać, to nie mogłam się oderwać. Polecam!

❤️Opinia❤️

Tytuł: Krwawy obowiązek. Anton
Seria: Krwawy obowiązek
Autor: @ameliaa_sowinskaa
Wydawnictwo: @wydawnictwoniezwykle

❤️Moja ocena❤️
⭐️9/10

Molly Billie Brown jest przyjaciółka Sophi i Poliny.
W sercu tej stroniącej od mężczyzn dziewczyny tli się uczucie do Gustavo, brata Sophi. Po umówionym spotkaniu do którego jednak nie dochodzi udaje się ona do baru, gdzie postanawia zapić swoje smutki. To właśnie tam spotyka Antonio.
Z każdym kolejnym dniem uświadamia sobie ona, iż do Gustava żywi czysto przyjacielskie uczucia, za to jej myśli zajmuje nie kto inny jak Anton.
Jaki wpływ na życie Molly będzie miała tragedia sprzed lat, której była ona świadkiem?

Anton Durov to brat Siergieja i Poliny. To przystojny, władczy i niebezpieczny mężczyzna. Gdy natrafia w barze na Molly, która jest pijana i bezbronna w pierwszej chwili chce zaciągnąć ją do łóżka i odejść po nocy spędzonej na przygodnym seksie, ale coś mu na to nie pozwala.
Jakie tajemnice z przeszłości skrywa ten mężczyzna, który mówi sam o sobie iż jest potworem przywdziewającym różne maski?

„Krwawy obowiązek. Anton” to trzeci tom serii Krwawy obowiązek autorstwa Amelia Sowińska. Tym razem śledzimy losy Molly, młodej właścicielki małej redakcji oraz Antona, Pakhana Nowojorskiego oddziału Rosyjskiej Bratvy.
Tych dwoje nie powinni się spotkać, ich drogi nigdy nie powinny się przeciąć.
Molly z jednej strony wygadana i pyskata, ale z drugiej na co dzień dość nieśmiała, młoda kobieta staje twarzą w twarz ze swoim przeciwieństwem, Antonem, który jako Pakhan nie przyjmuje odmowy i nie wybacza błędów, a dzięki manipulacji jest w stanie zdobyć wszystko czego chce, oprócz jednego - Molly Billie Brown.
Pewnego dnia Anton znika na pewien czas, a po powrocie jest innym człowiekiem. Ten złamany fizycznie i psychicznie mężczyzna postanawia dokonać zemsty na wszystkich, w tym także na Molly.
Historia tych dwoje to istny rollercoaster. Nie tylko emocjonalny, ale również pod względem zmian zachodzących w postaciach.
Ich relacja należy do tych z kategorii toksycznych i niełatwych.
Anton swoimi manipulacjami wyniszcza Molly, która miota się między kłamstwem a prawdą.
Wszystko to co się działo mamy możliwość obserwować z perspektywu obydwojga bohaterów, dzięki czemu możemy lepiej ich poznać ale i dowiedzieć się co siedzi w ich głowach. I w tym miejscu muszę nadmienić, iż to na rozdziały opowiadane z perspektywy Antona czekałam najbardziej. Na każde wejście do jego głowy i obserwowanie tej walki jaką toczył on sam ze sobą.
Nie zapomnijmy również o pożądaniu i namiętności, które jest wyczuwalne między tą dwójką, ale Molly stara się temu opierać za to Anton tego nie ukrywa, jasno daje jej do zrozumienia, że chce właśnie jej.
Fabuła i lekkie pióro autorki pozwalają na szybkie wchłonięcie tej historii, na zatracenie się w niej i niecierpliwe wyczekiwanie tego co nastąpi. I choć nieraz miałam ochotę strzelić Antona w twarz to jednak historii jego i Molly wyczekiwałam najbardziej i moim zdaniem jest ona jak dotąd najlepsza ze wszystkich przeczytanych przeze mnie trzech tomów.
Skrywane tajemnice mogą przekreślić wszystko i zmienić życie człowieka. A jaki wpływ będą miały na tą młodą, niezależną kobietę, która będzie potrzebować pomocy innej osoby, a której przeszłość postanowi o sobie przypomnieć oraz na mężczyznę, który należy do tych niebezpiecznych, a który w dzieciństwie starał się o uzyskanie aprobaty ojca, lecz bezskutecznie?
Mrok, tajemnice, pożądanie i namiętność - te słowa najlepiej opisują, to co się tutaj dzieje. Więc jeśli tak samo jak ja jesteście zaintrygowani słysząc właśnie te słowa w kontekście książki, musicie sięgnąć po tę serię.

#krwawyobowiązekanton #krwawyobowiązek #ameliasowińska #wydawnictwoniezwykłe #romansmafijny #book #instabook #instagramczyta #bookstagram #polskiebookstagramy #ksiazka_i_dobre_wino #romansowelove #mojaopinia

❤️Opinia❤️

Tytuł: Krwawy obowiązek. Anton
Seria: Krwawy obowiązek
Autor: @ameliaa_sowinskaa
Wydawnictwo: @wydawnictwoniezwykle

❤️Moja ocena❤️
⭐️9/10

Molly Billie Brown jest przyjaciółka Sophi i Poliny.

566 użytkowników ma tytuł Krwawy obowiązek. Anton na półkach głównych
96 użytkowników ma tytuł Krwawy obowiązek. Anton na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Krwawy obowiązek. Anton

Okładka książki Opowiem Ci bajkę... Paulina Ampulska, J. Harrow, Jacek Jaworski, Karolina Jurga, Norbert Grzegorz Kościesza, Paulina Nowaczyk, Katarzyna Pietruszyńska, Patrycja Różańska, Agnieszka Siepielska, Amelia Sowińska, Anna Wychowska

Okładka książki Ven Ker Dukey, K. Webster
Ven Ker Dukey, K. Webster