Szkoła rysowania. Rozwiń swój artystyczny talent

Okładka książki Szkoła rysowania. Rozwiń swój artystyczny talent autora Natalia Berlik, 9788328094017
Okładka książki Szkoła rysowania. Rozwiń swój artystyczny talent
Natalia Berlik Wydawnictwo: Wilga poradniki
poradniki
2022-09-28
2022-09-28

Kup Szkoła rysowania. Rozwiń swój artystyczny talent w ulubionej księgarnii

Oceny książki Szkoła rysowania. Rozwiń swój artystyczny talent

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szkoła rysowania. Rozwiń swój artystyczny talent

Lubicie malować? A może chcielibyście zacząć, ale nie wiecie, od czego zacząć?

Jeśli na któreś pytanie odpowiedziałeś/aś tak to książka „Szkoła rysowania” będzie idealną pozycją.

Znajdziesz w niej nie tylko same podstawy, ale i rozwinięcie.

Na wstępie mamy omówione podstawy. Jaki wybrać ołówek, jaki jego nr odpowiada temu co chcemy zrobić. Mamy też omówione inne możliwości. Np. marker, cienkopisy, pastele itp. Mamy też sporo ćwiczeń, od jakich możemy zacząć. Wiadomo, jak wszędzie trzeba ćwiczyć, by były jakieś efekty. Tak samo i w rysowaniu, trzeba ćwiczyć rękę, by coraz lepiej rysowała.

Kiedy już stwierdzisz, że chcesz iść dalej, uczysz się o kształtach i cieniowaniach. Wbrew pozorom wcale nie jest to takie łatwe.

Kolejnym etapem już są konkretne ćwiczenia. I tak możemy sami wybrać, co nas najbardziej interesuje lub iść po kolei i próbować swoich sił. Zaczynamy od martwej natury, ale mamy szeroki wybór. Od bardziej podstawowych do wymagających już jakichś umiejętności. Zwierzęta, rośliny, budowle, ruch, ludzie to tylko parę przykładów co w tej książce znajdziemy.

Dawno sama nie rysowałam, ale mam zamiar z tą książką przypomnieć lub nauczyć się jak się rysuje. Czeka mnie fajna zabawa.

Polecam jeśli czego takiego szukacie lub może na prezent dla kogoś, kto chciałby zacząć, ale sam nie wie jak. Jest to bardzo ciekawa pozycja.

Lubicie malować? A może chcielibyście zacząć, ale nie wiecie, od czego zacząć?

Znajdziesz w niej nie tylko same podstawy, ale i rozwinięcie.

Lubicie kolorować? Macie mnóstwo ciekawych kolorowanek do wypełnienia, a może już dawno są wszystkie pokolorowane 😏 Wydajecie na nie dużo pieniędzy?
Może alternatywą będzie nauczenie się rysować??

Z książką z "Szkoła rysowania: rozwiń swój artystyczny talent" z Wyd. Wilga można spróbować swych sił w rysowaniu ludzi, zwierząt, czy też kwiatów, pejzaży czy owoców.
Jest też trochę teorii... np. zasady dotyczące cieniowania, czy informacje o potrzebnych przyborach.
Jednak najbardziej podobało mi się pokazanie krok po kroku jak narysować daną rzecz. Dużo miejsca poświęcono ludziom, w tym elementom ich twarzy oraz rysunkowi ludzi w ruchu, co bardzo mnie ucieszyło ☺️

Polecam więc gorąco tę książkę 🤩📖

Może alternatywą będzie nauczenie się rysować??

Jest też...

Jako człowiek, który do nauki rysowania zabierał się już 42978 razy w życiu, mówię Wam - to jest naprawdę warta posiadania książka

Teoria jest ale nie zabiera połowy książki i nie nudzi. Konkret, same przydatne rzeczy. Jak coś będzie ciekawić Cię bardziej, to doczytasz. Tutaj jest czas na niezbędne podstawy i lecimy z ćwiczeniem ręki

Rozdziały (martwa natura, rośliny i kwiaty, zwierzęta, przyroda i pejzaże i ludzie) z kilkunastoma przykładami w każdym. Etapy opisane dokładnie, po kolei. Prosto, ale za każdym razem też trochę wymagająco. Więc ze strony na stronę uczysz się jakiejś nowej rzeczy czy metody na narysowanie czy pokazanie czegoś innego

Podoba mi się. Technicznie też jest fajnie, bo książka ma twardą oprawę i duży format

Rozdziały (martwa natura, rośliny i...

57 użytkowników ma tytuł Szkoła rysowania. Rozwiń swój artystyczny talent na półkach głównych
24 użytkowników ma tytuł Szkoła rysowania. Rozwiń swój artystyczny talent na półkach dodatkowych

Okładka książki Franek czeka na święta Natalia Berlik, Kasia Keller
Franek czeka na święta Natalia Berlik, Kasia Keller
Okładka książki Wanda Panda. Zimowe zabawy Natalia Berlik, Julia Leksan
Wanda Panda. Zimowe zabawy Natalia Berlik, Julia Leksan
Okładka książki Wanda Panda i bliźniaki. Poznają ciało Natalia Berlik, Iga Czarzasty-Wachnik, Agata Garlińska
Okładka książki Wanda Panda i bliźniaki. W podróży Natalia Berlik, Iga Czarzasty-Wachnik, Agata Garlińska
Okładka książki Franek i przyjaciele. Okulary Natalia Berlik, Kasia Keller
Franek i przyjaciele. Okulary Natalia Berlik, Kasia Keller