Nie w jego typie

- literatura obyczajowa, romans
- Trudne rozgrywki (tom 1)
- Only work, No Play
- 2022-08-25
- 2022-08-25
- 2019-02-12
- 9788383200149
Powieść z motywem sportowym niesamowitej autorki serii „Złączeni”!
Evie, po dwóch latach zajmowania się ojcem, nareszcie może wrócić do swoich spraw. Jej tata poznał nową kobietę i wygląda na to, że po śmierci żony w końcu będzie mógł odbudować swoje życie.
Evie zgadza się na propozycję siostry, opuszcza USA i udaje się do Australii. Tam będzie pracowała jako osobista asystentka wielkiej sportowej gwiazdy – Xaviera Stevensa – Bestii. To stanowisko wydaje się odskocznią, jakiej kobieta potrzebuje.
Jednak wszystko się zmienia, gdy kobieta poznaje Xaviera osobiście. Okazuje się, że praca dla niego bardziej przypomina niańczenie rozkapryszonego dziecka niż zajmowanie się sprawami dorosłego faceta. Do tego Bestia ewidentnie ma problem z nadmiarem kobiet w swoim życiu. Przez jego łóżko przetaczają się tłumy modelek, a on nawet nie chce znać ich imion.
Dobrze, że Evie nie jest w jego typie, bo patrzenie na niego, kiedy jest bez koszulki, niestety nie jest łatwe. Kobieta nie może zaprzeczyć, że ten facet jest bardzo atrakcyjny, ale wie również, że Xavier od razu złamałby jej serce.
Kup Nie w jego typie w ulubionej księgarni
Oceny książki Nie w jego typie
1916 użytkowników ma tytuł Nie w jego typie na półkach głównych- Przeczytane 1 573
- 2022 109
- 2023 46
- Legimi 40
- Romans 20
- 2024 19
- E-book 18

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nie w jego typie
Płytka histotoria, bez wiekszego dreszczyku emocji. Głowny bohater troche przsadzał ze zmiana partnerek...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZbyt szybko tutaj wszystko się dzieje, wiec historia wydaje się mało realna. Natomiast spodobał mi się motyw plus size, bo to na pewno powiew świeżości. Historia na jeden wieczór i w sumie szybko można zapomnieć o czym była.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChociaż, ta historia była bardzo przewidywalna , to i tak bardzo mnie wciągnęła.
Na pierwszy rzut oka Xavier i Evie byli swoimi całkowitymi przeciwieństwami , ale gdy się w to bardziej zagłębiałam, to tak naprawdę oni się doskonale uzupełniali. Evie była szczerą dziewczyną, która była bardzo zakompleksiona na punkcie swojej zaokrąglonej figury. Zaś Xavier przed wszystkimi udawał złego chłopca/playboya , ale tak naprawdę, Xavier, tak jak Evie, był oddany swojej rodzinie, lojalny wobec przyjaciół i niedoświadczony w miłości. Ich historia miłosna nie była ani planowana, ani oczekiwana, ale była wszystkim, czego oboje potrzebowali.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa pierwszy rzut oka Xavier i Evie byli swoimi całkowitymi przeciwieństwami , ale gdy się w to bardziej zagłębiałam, to tak naprawdę oni się doskonale uzupełniali. Evie była szczerą dziewczyną, która była bardzo zakompleksiona na punkcie swojej zaokrąglonej figury. Zaś Xavier przed wszystkimi...
To było moje pierwsze spotkanie z twórczością Cory.
Mamy tu dwa światy: Futbolistów i zwykłych ludzi.
Było niesamowicie, nieoczekiwanie i bardzo romantycznie.
Sięgnęłam już po kolejny tom :)
To było moje pierwsze spotkanie z twórczością Cory.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMamy tu dwa światy: Futbolistów i zwykłych ludzi.
Było niesamowicie, nieoczekiwanie i bardzo romantycznie.
Sięgnęłam już po kolejny tom :)
Ona - zakompleksiona, zaokrąglona, zabawna, złośliwa, czasem denerwująco niewierzaca w siebie. On - świetny zawodnik rugby, przystojny, pewny siebie, niestały, denerwujący, o dobrym sercu.
Ona zostaje jego asystentką, a reszta przebiega tak jak można się domyślić.
Wątki przewidywalne, bez zaskoczeń + happy end. Mimo wszystko, czyta się przyjemnie i szybko, co jest też dużą zasługą tłumaczki. Polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOna zostaje jego asystentką, a reszta przebiega tak jak można się domyślić.
Nie ma czegoś takiego jak romans idealny, ale temu niewiele brakuje.
Zacznę od minusów: pierwszy, to oczywiście wieczne podkreślanie przez główną bohaterkę niedoskonałości swojej figury i notoryczne porównywanie się ze szczupłą fit siostrą i innymi laskami wokół. No ale bądźcie dziewczyny szczere - gdybyście same miały nadwagę, a dookoła widziały same szczupłe seksowne osoby, czy nie robiłybyście wciąż takich porównań jak Evie? Dla mnie to oczywiste.
Drugi minus - to trochę słabe zarysowanie postaci głównej bohaterki... dopiero mniej więcej w 1/3 książki jej postać staje się bardziej "wyraźniejsza", zarówno pod względem charakteru, jak i wyglądu.
Po trzecie - dzieją się tu rzeczy niespotykane w realnym życiu, jak szybciutka przemiana niesamowicie atrakcyjnego sportowca który co noc jest z inną piękną i zgrabną kobietą, w monogamistę bardzo zakochanego w jednej przeciętnej dziewczynie z nadwagą, w dodatku dziewicy.
Natomiast wady tej książki nie przesłaniają faktu że książkę czyta się łatwo (ja zarwałam całą noc dla niej!) a historia w niej opisana jest jak spełnienie marzeń wszystkich kobiet, a zwłaszcza tych z kompleksami. :) Bardzo polecam!
Nie ma czegoś takiego jak romans idealny, ale temu niewiele brakuje.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZacznę od minusów: pierwszy, to oczywiście wieczne podkreślanie przez główną bohaterkę niedoskonałości swojej figury i notoryczne porównywanie się ze szczupłą fit siostrą i innymi laskami wokół. No ale bądźcie dziewczyny szczere - gdybyście same miały nadwagę, a dookoła widziały same szczupłe seksowne...
Przesadne podkreślanie niedoskonałości i nadmiernej wagi głównej bohaterki. Na serio. Rozumiem jej kompleksy, ale rozmiar L to nie nadwaga. Mogliby wszyscy o tym ciągle nie przypominać. Jak kobiety mają normalnie postrzegać siebie, skoro krągłości i odrobina tłuszczyku to od razu taaaaki problem, że trzeba to tak podkreślać na niemal każdej stronie. Dodatkowo jeszcze mega irytująca siostra bliźniaczka - influencerka w rozmiarze XS (rozumiem troskę, ale i tak chętnie bym ją zdzieliła) i płytka końcówka. Brakowało tylko zdania " i żyli długo"... Można było wyciągnąć więcej z tej historii bo miała potencjał.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMega fajna i urocza książka. Xaviera nie da się nie pokochać. Jest zabawny, Seksowne, Pewny siebie, trochę egocentyczny, a jednocześnie Wrażliwy I kochający.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodobało mi się że Evie nie jest chodzącym ideałem I można się z nim utożsamić. Choć jest opowieść, zwątkiem sportowym, To one nie przytłacza.
Książka przeciętna w porównaniu do pozostałych książek Autorki dlatego nie przeżywam zachwytu, bardziej czuję niedosyt. Fabuła przewidywalna bardzo...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna książka polecam
Świetna książka polecam