Zbyt bezczelny

- literatura obyczajowa, romans
- 2022-09-14
- 2022-09-14
- 9788383200248
Romans z gorącym wątkiem dużej różnicy wieku! Dla fanów Birthday Girl!
Russel D’etorre to pewny siebie, bezczelny i arogancki specjalista do spraw wizerunku. Bo jak inaczej można określić kogoś, kto sypia z osiemnastoletnią córką klienta, mając trzydzieści lat? I do tego chce zachować z dziewczyną bardzo niezobowiązującą relację.
Po jakimś czasie Russel spotyka ją ponownie. Tiana Bennett na pogrzebie swojego ojca stara się nie zwracać uwagi na byłego kochanka.
Na uroczystości pogrzebowej brakuje jej typowej otoczki – żalu po zmarłym. To przecież niecodzienne, gdy więcej osób się uśmiecha, niż płacze. Natomiast Russel nie dba o podtrzymywanie uprzejmych konwersacji, bo jedyne, co naprawdę go obchodzi, to Tiana.
Mężczyzna wciąż ma do niej słabość i dobrze pamięta, że dziewczyna kiedyś odeszła bez słowa. Więc w zasadzie powinien ją sobie odpuścić, ale czy będzie umiał?
Kup Zbyt bezczelny w ulubionej księgarni
Oceny książki Zbyt bezczelny
523 użytkowników ma tytuł Zbyt bezczelny na półkach głównych- Przeczytane 391
- 2022 25
- Legimi 13
- 2023 11
- Różnica wieku 6
- Romans 5

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zbyt bezczelny
" Milczenie jest złotem a cisza mówi więcej niż tysiące słów" Powieść Autorstwa Dominiki Fal Jest odzwierciedleniem prawdziwej miłości i bezgranicznej tęsknoty .Przeplatana skrajnym pożądaniem. Losy Russela i Tiany są odbiciem ich własnych słabości oboje chcieli związku bez zobowiązań a teraz nie mogą bez siebie żyć .Czas rozłąki nie stanowił dla nich przeszkody .Jedna z nielicznych Książek wyjątkowo przepełniona poczuciem humoru scen jak i również naznaczona chwilami smutku sekretami i dramatem rodzinnym .Wyzwoli w czytelniku Emocje wprowadzi w stan Melancholii i rozbudzi rzekę osobistych wspomnień .Treść zarówno jak i bohaterowie są niesamowici .
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to2,9/5
Trochę naciągana ocena, ale chyba pasuje.
Po pierwsze musiałam zrobić sobię przerwę w czytaniu, b szczerze męczyły mnie rozdziały aktualne i z przeszłości. Chyba wolałabym, żeby na początku w całości przedstawiono co było i potem ruszono te 5 lat później. Ostateczne jednak przez to przebrnęłam, choć nie zaskoczyła mnie ta historia zbyt pozytywnie.
Nie jest zła, to zwykły romans. Trochę zbyt długi, zbyt naciągany, ale do przejścia.
Nic specjalnego, zbyt denerwowała mnie główna bohaterka i nie dorozwinięcie postaci Russela, Na prawdę mogło wyjść z tego coś dobrego, a wyszła przeciętna książka o której szybko zapomnę.
2,9/5
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrochę naciągana ocena, ale chyba pasuje.
Nie jest zła, to zwykły...
👍
👍
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie tego się spodziewałam. Dość dziwna fabuła, właściwie od początku dostajemy jakąś chorą relację opartą na wspomnieniach z przed pięciu lat. Ta dwójka właściwie się nie zna a zachowuje jakby ich "związek" był na dość rozwiniętym etapie. Co do gł. postaci to dziwiło mnie Jej zachowanie i takie lekkie podejście do tego jak zachowuje się jej ukochany. To jak ją traktował powinno ją trochę ocucić a nie pobudzać do przebaczania mu tych wrednych zachowań.
A On? Młodociany byczek szarpany zmiennymi emocjami (prawie jak rozdwojenie jaźni) w ciele dojrzałego faceta.
Więcej tu patologii rodziny i emocji związanych z przykrymi przeżyciami niż samej rodzącej się na nowo relacji dwójki gł. bohaterów.
Na koniec dostaje słodko-pierdzącą relację zakochanej pary i całej pozostałej rodzinki jak to w bajkach bywa... większego happy endu nie dało się już napisać.
Mimo tylu zawirowań nie poczułam tu żadnych emocji (poza irytacją). Nie doświadczyła wzlotów i upadków, nie ma tu żadnego punku kulminacyjnego i skłonienia do refleksji. Ot zwykła, trochę sztuczna historyjka młodej dziewczyna, która na koniec wszystko, wszystkim wybaczyła i wiedzie życie usłane różami.
Nie tego się spodziewałam. Dość dziwna fabuła, właściwie od początku dostajemy jakąś chorą relację opartą na wspomnieniach z przed pięciu lat. Ta dwójka właściwie się nie zna a zachowuje jakby ich "związek" był na dość rozwiniętym etapie. Co do gł. postaci to dziwiło mnie Jej zachowanie i takie lekkie podejście do tego jak zachowuje się jej ukochany. To jak ją traktował...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWidać, że to jedna z pierwszych książek napisana przez autorkę, kilka rzeczy się nie klei, mam wrażenie, że chciała połączyć kilka historii i trochę to wyszło kulawo. Przeczytałam ja bez emocji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie porwała mnie. Zapowiadało się fajnie, ale coś nie wyszło.
Nie porwała mnie. Zapowiadało się fajnie, ale coś nie wyszło.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🌑 Coś tutaj chyba poszło nie tak 🥲 Bardzo zaskoczył mnie fakt że już na samym początku książki główni bohaterowie robią wielki COME BACK 💥
Natomiast główny bohater przez pół książki próbuje wyznać jej miłość, i wkońcu robi to, podczas stosunku płciowego, jak to przeczytałam to dostałam głupawki seriooo 🍿
🌑 Sama fabuła romansu jest słaba, książka ma ok.280 stron, zawiera wiele podobnych opisów i powtarzanych myśli przez bohaterów. Książkę ,,zbyt bezczelny,, uratował wątek rodzinny, który jako jedyny był ciekawy i rozbudowany biorąc pod uwagę długość dzieła
🌑 Do przeczytania tej książki zachęcił mnie motyw różnicy wieku (mężczyzna 12 lat starszy od kobiety),ale nie było to aż tak wyczuwalne, jak w innych romansach.
⭐ Ocenka 3.8/5 słabiutko, nie polecam, jest duzoooo lepszych książek z tego gatunku 🙏
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🌑 Główna bohaterka jest bardzo irytująca i rozkapryszona, zachowuje się czasami jak małe dziecko, nie potrafiące rozmawiać z innymi .. ☠️
Książka poprawna, ale bez emocji. Głowna bohaterka zachowuje się czasem jak robot. Brakowało mi tutaj iskry, uczuć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzybko się czyta przez to, że nie jest duża objętościowo. Występuję motyw różnicy wieku i spotkania po latach. Jest taka poprawna, ale mnie nie powaliła.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka mnie oczarowała. Nie ma tu jakiejś większej akcji, a wszystko przebiega miarowo w swoim tempie. Po ciężkim tygodniu właśnie takich książek potrzebuję. Mamy tu prawdziwe problemy. Ludzi doświadczonych i złamanych przez przeszłość. Miłość, która mimo różnicy wieku, przeciwności losu i przede wszystkim zawistnych ludzi jest ponad wszystko. Gorąco polecam 😊 Moim zdaniem warto przeczytać 😊
Książka mnie oczarowała. Nie ma tu jakiejś większej akcji, a wszystko przebiega miarowo w swoim tempie. Po ciężkim tygodniu właśnie takich książek potrzebuję. Mamy tu prawdziwe problemy. Ludzi doświadczonych i złamanych przez przeszłość. Miłość, która mimo różnicy wieku, przeciwności losu i przede wszystkim zawistnych ludzi jest ponad wszystko. Gorąco polecam 😊 Moim zdaniem...