Mord w ekspresie "Gryf"

Okładka książki Mord w ekspresie "Gryf" autora Anatol Ulman,
Okładka książki Mord w ekspresie "Gryf"
Anatol Ulman Wydawnictwo: Wydawnictwo Horyzont Seria: Elenka i Ronin kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Elenka i Ronin
1994-01-01
1994-01-01

Kup Mord w ekspresie "Gryf" w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mord w ekspresie "Gryf"

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mord w ekspresie "Gryf"

4 użytkowników ma tytuł Mord w ekspresie "Gryf" na półkach głównych

Tagi i tematy do książki Mord w ekspresie "Gryf"

Okładka książki 2008. Antologia współczesnych polskich opowiadań Marcin Bałczewski, Artur Becker, Krzysztof Ćwikliński, Darek Foks, Marek Gajdziński, Krzysztof Gedroyć, Waldemar Góźdź, Brygida Helbig, Inga Iwasiów, Lech M. Jakób, Dawid Kain, Artur Daniel Liskowacki, Karol Maliszewski, Miłka O. Malzahn, Dariusz Muszer, Krzysztof Niewrzęda, Michał Płaczek, Jerzy Pluta, Paweł Przywara, Janusz Rudnicki, Jerzy Sosnowski, Zygmunt Stamm, Łukasz Suskiewicz, Anatol Ulman, Adam Wiedemann, Grzegorz Wróblewski, Marta Zelwan
Anatol Ulman
Anatol Ulman
Anatol Ulman urodził się w Nancy (Francja) 12 kwietnia 1931 roku. Absolwent filologii polskiej Uniwersytetu Poznańskiego (1955). Pracował jako nauczyciel w szkołach średnich i wyższych. Prozaik, poeta, autor utworów scenicznych, dziennikarz, krytyk literacki. W latach 1995-99 felietonista pisma społeczno-literackiego „Sycyna”. W 1979 roku zadebiutował powieścią „Cigi de Montbazon”, książką, zgodnym chórem krytyków, uznaną za wybitną.

Cytaty z książki Mord w ekspresie "Gryf"

Dodaj cytat z książki Mord w ekspresie "Gryf"