Miłość na własność

Okładka książki Miłość na własność autora Sandra Robins, 9788382197419
Okładka książki Miłość na własność
Sandra Robins Wydawnictwo: Amare Cykl: Miłość na sprzedaż (tom 3) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Miłość na sprzedaż (tom 3)
2022-02-25
2022-02-25
9788382197419

Kup Miłość na własność w ulubionej księgarnii

Miłość na własność

Oceny książki Miłość na własność

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miłość na własność

Na półkach: , , , , , , , ,

Za tą ostatnią książkę z tej serii nie mogłam się długo zabrać. Nie powiem po pierwszym tomie miałam na nią duży apetyt, ciekawiła mnie historia Sue i George. A to czego dowiadujemy się w tej książce…szok, szkoda, że nie pamiętam dokładnie pierwszego tomu tak dokładnie. A to co dzieje się między Alexem, a Borysem w tej części przybliża tego pierwszego do cioci…. Ksaweryn w tej książce to książe na białym koniu ❤️. A końcówka tej książki Sue w nowym domu i ten pies ❤️❤️. Sue nie miała łatwo, a końcówka szczerość i pojednanie z rodziną i do tego spokój w ramionach…. Wydaje mi się, że ta książka z całej serii jest najlepsza.

Dzień dobry serdeczne! Dziś przyszła pora napisać kilka słów o ostatnim tomie cyklu "Miłość na sprzedaż" i podsumowanie całej trylogii.
Trzeci tom cyklu to tak jak w dwóch poprzednich przypadkach zupełnie oddzielna historia. W tym przypadku poznajemy historię Sue- menadżerkę luksusowego domu uciech, w którym pracowały bohaterki poprzednich tomów- Sarah i Amy. Z biegiem czasu, poznając tajemniczą, choć burzliwą przeszłość bohaterki dowiadujemy się, dlaczego Sue jest tak bardzo wycofana i podchodzi do innych z taką dozą nieufności, sprawiając wrażenie kobiety wyniosłej i niedostępnej. Co takiego stało się w życiu Sue, ze ni dopuszcza do siebie innych? Czy jest jeszcze dla niej szansa na stworzenie trwałego i szczęśliwego związku? Tego już nie zdradzę, bo wszystkiego dowiecie się, sięgając po tę historię...

Ponownie muszę napisać, że jestem pozytywnie zaskoczona tą historią. Jest to ciekawe zwieńczenie całej trylogii, bo choć dwie poprzednie historie są teoretycznie zamknięte w swoich ramach, to "Miłość na własność" na niektóre wydarzenia mające tam swoje miejsce, rzuca całkiem nowe światło i czytelnik zastanawia się w pewnym momencie, które spojrzenie na daną sytuację jest mu bliższe.
Historia, choć została przedstawiona na przestrzeni kilkunastu lat, intryguje i pokazuje, że każdy z nas niesie swój własny bagaż doświadczeń i jeśli sam o nim nie opowie, to zostajemy tylko w strefie domysłów, a ocenianie go przez pryzmat szczątkowych informacji, może być niezwykle krzywdzące.
Autorka we wszystkich trzech częściach udowadnia, że życie składa się z niespodzianek, sytuacji, na które nie mamy żadnego wpływu, zaskakujących wydarzeń i zwrotów akcji, że nie zawsze można się przygotować na to co niesie nam los, ale trzeba przyjąć to co nam daje z podniesioną głową.
Wszystkie trzy części, choć tak różne, to wszystkie niosą w sobie przesłanie, że nie można się poddać, trzeba iść do przodu, walczyć o siebie i swoje marzenia.

Wszystkie trzy książki czyta się bardzo dobrze. Napisane są przyjemnym językiem, są poprowadzone z sensem i logiką, są dopracowane.
Postacie we wszystkich częściach są mniej lub bardziej wyraziste, ale żadna nich nie jest zbędna, każda wiele wnosi do danej historii. Akcje wszystkich trzech tomów nie gonią na złamanie karku, choć ten ostatni jest chyba najbardziej zaskakujący z nich wszystkich. Odkrywanie przeszłości Sue i jej tajemnice, nie raz mnie zaskoczyły, czasami wzruszyły, ale i pozwoliły zrozumieć jej postępowanie i motywy, którymi kierowała się w życiu.
Co dla mnie ważne, cała seria pozwoliła mi przy sobie odpocząć i naładować wewnętrzne akumulatory.
Polubiłam tę serię i cieszę się, że mogłam ją poznać.

Czy polecam?
Polecam całą serię. "Miłość na własność" można czytać, nie znając poprzednich dwóch tomów, ale warto zacząć od jedynki, by na końcu mieć bardziej wyraźny obraz wszystkich wydarzeń, które miały miejsce na przestrzeni wszystkich trzech tomów.

Książka jest jednà wielką zagadką-pełna takemnic i najmniej oczywistych faktów z życia bohaterki.Rozdziały z różnych przedziałów czasowych-zarówno teraźniejszości jak i przeszłości daje nam pełny obraz przeżyć i upadku Sue.Poznanie wszystkich niechcianych momentów z jej życia pozwala lepiej zrozumieć bohaterkę i jej chłodne podejście do życia,zwłaszcza mężczyzn.Nie potrafi pokochać,ponieważ nie zamknęła rozdziały pt.przeszłość.Odrzucenie najbliższych jej osób niesie ze sobą ogrom cierpienia i samotności.Razem z nią przeżywałam ból istnienia i niepewność w podjęciu ważnych dla niej decyzji.
Warto czasem odpuścić i zapomnieć dotknięte krzywdy,ponieważ przyszłość jest ważniejsza niż urazy skrywane głęboko w sercu.
Ciekawa postacią był Seweryn,który potrafił cierpliwie czekać i zrozumieć problemy Sue.

Ta historia jest przepełniona samotnością i krzywdą ciągnąca się przez lata.Jedna zła decyzja niesie ze sobą wiele złych wspomnień.

Trzymałam kciuki za bohaterkę i jej przemiane,by popatrzyła na osoby,którym zależy na niej.Dostrzegła w nich miłość i ją odwzajemniła.Czy Sue to jej udało?Tego dowiecie się sięgając po tą książkę.
Polecam,bo emocji nie brakuje do samego końca powieści.

219 użytkowników ma tytuł Miłość na własność na półkach głównych
55 użytkowników ma tytuł Miłość na własność na półkach dodatkowych

Okładka książki Niebezpieczni mężczyźni Nana Bekher, Camille Gale, Karolina Jurga, K. C. Hiddenstorm, E. Raj, Sandra Robins, Monika Skabara, Ludka Skrzydlewska, Agata Sobczak, Paulina Zalecka
Sandra Robins
Sandra Robins
Sandra Robins zadebiutowała serią „Miłość na sprzedaż”, którą przetłumaczono na język angielski. Pisze romanse oraz historie z wątkiem paranormalnym – czyli to, co sama najbardziej lubi czytać w wolnych chwilach. Prywatnie żona i matka, miłośniczka czworonogów, kawy i domowego ciasta.

Niepokorna Monika Cieluch
Niepokorna
Monika Cieluch
Wow! To była naprawdę dobra książka! Spodziewałam się lekkiego romansu biurowego z erotycznym tłem (budowanie napięcia erotycznego oceniam na 5+ 🌶️, ale erotyka nie zdominowała fabuły),a dostałam skomplikowaną wielowątkową historię, która wycisnęła ze mnie sporo emocji... Po przeczytaniu opisu nie byłam przygotowana na taką lekturę 🙃 30 letnia Ivy pragnie zostać matką, marzy o rodzinie, niestety jej długoletni partner, a zarazem kandydat na stanowisko ojca porzucił ją, a ona mimo wszystko decyduje się na zajście w ciążę. Z kim i jak? Nie chce korzystać z banku spermy, chce, aby dziecko zostało poczęte naturalnie, więc decyduje się na "znalezienie" spermy premium w eksluzywnym klubie dla swingersów 😉 Tak, wiem, że brzmi jak dobra komedia, ale to tylko pozory... I są też oni - dwóch nowych mężczyzn w jej życiu - McCain, niezwykle gburowaty i nieprzystępny szef, oraz Ryan, seksowny lekarz, którego poznaje w klubie, i który rozpala ją do czerwoności... Co może się skomplikować i czy w tym trójkącie jest możliwe szczęśliwe zakończenie? Niech Was nie zwiedzie też okładka. Książkę czyta się szybko, na początku miałam takie "ale to już było", ale czytałam dalej, z każdym rozdziałem coraz ciężej było mi ją odłożyć i czekałam z wypiekami na twarzy, aż sprawa się rypnie i powiem Wam, że takiej reakcji się nie spodziewałam 😟 Książka poruszy każdą matkę, gwarantuję Wam! Sama wiele razy zastanawiałam się jak ja bym postąpiła na miejscu Ivy i powiem Wam, że nadal nie wiem... Końcowe rozdziały czytałam już we łzach 😭 Polecam każdemu, kto tak lubi się śmiać, płakać i przeżywać rozterki wspólnie z bohaterami.
Jola - awatar Jola
oceniła na83 miesiące temu
Gentleman Mańka Smolarczyk
Gentleman
Mańka Smolarczyk
“Gentleman” autorstwa Mańki Smolarczyk to wciągająca powieść, która przenosi czytelnika w świat korporacyjnych intryg, skomplikowanych relacji i nieoczekiwanych zwrotów akcji. Główna bohaterka, 27-letnia Mary-Ann Cooper, to dziennikarka pracująca w dużej korporacji, gdzie jej szefem jest przystojny, ale chłodny i wymagający Bennett. Ich relacja zawodowa jest napięta, a Mary-Ann czuje się niedoceniana i sfrustrowana swoją pracą. Autorka z dużą wprawą kreśli postacie, nadając im głębię i autentyczność. Mary-Ann to kobieta zmagająca się z brakiem asertywności, próbująca sprostać oczekiwaniom otoczenia, podczas gdy Bennett skrywa tajemnice z przeszłości, które kształtują jego surowy charakter. Ich dynamiczna relacja ewoluuje w miarę rozwoju fabuły, ukazując przemiany zachodzące w obu postaciach. Fabuła nabiera tempa, gdy przyjaciółka Mary-Ann, Bonnie, organizuje wspólny wyjazd do Francji, mający na celu zeswatanie jej z przyjacielem narzeczonego. Niespodziewanie okazuje się, że tym przyjacielem jest nie kto inny, jak Bennett. Sytuacja ta prowadzi do serii zabawnych i emocjonujących wydarzeń, które zmuszają bohaterów do konfrontacji z własnymi uczuciami i uprzedzeniami. “Gentleman” to nie tylko romans biurowy, ale także opowieść o osobistym rozwoju, pokonywaniu własnych słabości i odkrywaniu prawdziwego siebie. Mańka Smolarczyk zgrabnie balansuje między humorem a poważniejszymi tematami, tworząc historię, która bawi, wzrusza i skłania do refleksji. Styl pisania autorki jest lekki i przystępny, co sprawia, że książkę czyta się z przyjemnością. Dla miłośników literatury obyczajowej i romansów z dobrze zarysowanymi postaciami oraz interesującą fabułą, “Gentleman” będzie doskonałym wyborem. To historia, która pokazuje, że prawdziwe uczucia mogą kryć się tam, gdzie najmniej się ich spodziewamy. Gorąco polecam!
bookduud - awatar bookduud
Vigo Mroczne serce Tom 1 Iwona Feldmann
Vigo Mroczne serce Tom 1
Iwona Feldmann
Jakiś czas temu przyjaciółka poleciła do przeczytania właśnie tą serię. Trochę minęło czasu, gdy zabrałam się za czytanie, ale teraz po przeczytaniu pierwszej części nie żałuję. Zastanawiam się tylko czy wam przypadnie do gustu? Vigo wraz z bratem Felixem prowadzą wspólnie interesy. W mafijnym świecie rządzą tylko jedne reguły - nie zdradza się nigdy. Bracia to wiedzą i ich współpracownicy a za nieposłuszeństwo grozi śmierć. Zara to młoda dziewczyna, która dopiero, co wkracza w dorosły świat. Uważa, że rodzice ją nadmiernie kontrolują i postanawia przeżyć swoje życie po swojemu. Wraz z koleżankami wybiera się na imprezę gdzie poznaje przystojnego Milana. Pierwsze zauroczenie powoduje, że Zara wpada w kłopoty, z których już nie ma wyjścia. Tak właśnie wpada w ręce Viga. Felix jest bossem mafii, co za tym idzie też pewne obowiązki. Pewna osoba prosi go o ochronę dla swojej córki. Mężczyźnie nie podoba się ten pomysł a zwłaszcza to, że ona ma zostać jego żoną. Wraz z Gretą zaczną się kłopoty, lecz czy wszyscy wyjdą z tego bez szwanku? Co zrobi Vigo z Zarą? Czy dziewczynie uda się wyjść cało i bez szwanku? Jak zakończy się ta historia? Książkę czyta się lekko i przyjemnie. Po przeczytaniu tej książki potrzebowałam chwili, aby pozbierać się po tym, co zaserwowała autorka. Język i styl jest przyjemny w odbiorze a postacie i fabuła jest tak niesamowita, że nie sposób odłożyć lektury dopóki nie skończy się czytać do ostatniej kropki. Zakończenie powieści jest tak niesamowite, którego tak naprawdę się nie spodziewałam.
Mamuśka Książką - awatar Mamuśka Książką
Kiedy cię ujrzałem Kamila Mikołajczyk
Kiedy cię ujrzałem
Kamila Mikołajczyk
Przyznam szczerze. Chyba nie wzięłabym się za tę książkę gdybym wiedziała że nie jest jednotomówką. Już poprzednia historia w tej formie mnie zmęczyła, wiec w momencie w którym zrozumiałam że tu się wszystko nie wyjaśni czułam rozczarowanie. Mimo wszystko jednak czuje się w obowiązku przyznać że ta książka na pewno jest ciekawa. Nie ma się co oszukiwać to zasługa głównej bohaterki i jej niepełnosprawności wynikającej z utraty wzroku. I taki może nie do końca komfortowym jest mówienie że to niewidomość głównej bohaterki robi tą historię ciekawą ale dokładnie tak jest. Można zobaczyć innej perspektywy z jak wieloma problemami musi się mierzyć, a przy tym jak bardzo normalnie próbuje żyć. Ta książka bez wątpienia jest poruszająca. Romans tak naprawdę gra tutaj drugie skrzypce, bo najważniejsza jest sama Amy i jej życie. Poruszonych zostało tutaj naprawdę wiele tematów – bo nie mówimy tylko o niepełnosprawności, ale o radzeniu sobie z traumą, ze śmiercią bliskich, utratą marzeń i sensu życia. To wszystko przedstawione jest tutaj w pogodny, ale mimo wszystko nie łatwy sposób. To opowieść która ma poruszać wzbudzać emocje i dokładnie taka jest. Do tego napisana jest lekkim i przyjemnym językiem. Akcja też jest dynamiczna, więc książka praktycznie czyta się sama. Jestem ciekawa rozwinięcia i zakończenia tej historii więc bez wątpienia sięgnę zaraz po kolejny tom. 7,5/10
Ariana26 - awatar Ariana26
Dom pachnący tobą Iza Maciejewska
Dom pachnący tobą
Iza Maciejewska
Kiedy zakończyłam historię Karoliny i Daniela ,od razu zabrałam się za drugi tom. Prokuratora Pawła i Annę poznajemy w pierwszym tomie i jeszcze wtedy nie wiedziałam, że ta historia będzie o nich. Paweł był dzieckiem ,który został porzucony przez rodzinę swojej matki jako noworodek. A przynajmniej z takim przeświadczeniem żył. Jego życie jest napiętnowane przez to długi czas bo Paweł wierzy ,że nie może nikogo pokochać...W jego życiu pojawia się Anna ,ale niestety to owoc zakazany... Tak jest do czasu kiedy odkrywa ,że od dwóch lat jest ojcem ..... Anna to kobieta , która od pierwszego spotkania cholernie go pociąga. Ale Paweł wie, że nie mogą ze sobą być. Jednak życie mocno rozwala nasze plany I zazwyczaj rzuca nam kłody pod nogi... W życiu Anny bowiem dojdzie do momentu kiedy podejmowane decyzje nie będą już tak roztropne, a oni staną przed trudnymi wyborami .... Autorka kolejny raz swoją historią pokazała mi ,że życie potrafi być nieprzewidywalne. Historia Pawła i Anny jest nieszablonowa,ale realna. Prawdziwa,smutna,cholernie niesprawiedliwa ,ale tak bardzo dająca nadzieję. Nadzieję na to, że w całym naszym życiu zawsze coś dzieje się w jakimś celu. Czy to śmierć kogoś bliskiego ,czy nieoczekiwana miłość, która przychodzi nieproszona ....I w której na końcu drogi przeznaczenia czeka na nas coś wspaniałego. Historia prokuratora Wawro rozszarpała moje serce na kawałki. I mimo ,że jak zwykle postać Bożenki zadziałała i płakałam ze śmiechu, to poleciały też łzy wzruszenia I smutku.Na cholerną niesprawiedliwość losu ,na błędnie podjęte decyzje i na cierpienie z jakim mierzyli się bohaterowie... Ogromnie polecam tą książkę bo to historia, którą trzeba poznać... Życie weryfikuje różne decyzje i postanowienia. Jednak przeszłość w dużej mierze potrafi zakłócić nasze życie. Ta historia pokazuje nam oblicze miłości, która nie miała prawa się zdarzyć a zmieniła wszystko .... Czytajcie,ja polecam.
Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem - awatar Kawkazmlekiem Kawkazmlekiem
ocenił na107 dni temu
Kontrakt na miłość Katarzyna Mak
Kontrakt na miłość
Katarzyna Mak
💵Ile jesteśmy w stanie zrobić dla pieniędzy, żeby nasze dzieci miały wszystko zapewnione? Wiele. Książka przedstawia brutalne zderzenie z rzeczywistością, które może się przytrafić każdemu z nas. Utrata pracy, chore dziecko, dążenie do samodzielności. Byłam zaciekawiona od początku jak daleko posunie się główna bohaterka, żeby zapewnić swojemu synkowi dobre warunki. Książka lekka, płynie się przez strony przez ciekawą fabułę. Nie ma chwili, w której można by było się znudzić. Nie jest to typowy erotyk a raczej smutna historia samotnej kobiety, w której są nieodkryte pragnienia. Mamy tutaj dwa punkty widzenia, ze strony kobiety i mężczyzny. Czy jest przewidywalna ? Trochę tak, jednak nie we wszystkim. Czy warta jest przeczytania ? Owszem ❤️. 💵Natasza po zajściu w ciążę, zostaje porzucona przez ojca dziecka. Gdy po porodzie okazuje się, że chłopiec jest ciężko chory, wyjeżdża z Polski by móc podjąć leczenie. Kobieta pracuje dzień i noc, zapewniając dostateczne warunki sobie i synkowi. Po utracie jednej z prac, nie wystarcza jej na czynsz, co grozi wyrzuceniem z mieszkania. Natasza dostaje propozycje od koleżanki, która zmieni jej życie na zawsze - sponsoring. 💵Collin - bogaty, przystojny, człowiek sukcesów. Zdaję się, że prowadzi idealne życie, jednak to tylko pozory, pod którymi kryje się bolesna tajemnica. 💵Gdy Collin przypadkowo spotyka Natasze myśląc, że jest "panią do towarzystwa", proponuję jej układ. Mężczyzna chce ją na kilka dni na wyłączność, do pełnej dyspozycji w zamian za hojne wynagrodzenie. Nie jest jednak świadomy, że relacja zacznie się rozwijać zbyt intensywnie i wpadnie po uszy.
Madamebooklove Wasilak - awatar Madamebooklove Wasilak
W twoim blasku Eliana Lascaris
W twoim blasku
Eliana Lascaris
W życiu nic nie jest łatwe. Życie naszej bohaterki jej nie rozpieszcza. Zostaje zdradzona – podwójnie. Leanna, mimo że jej związek nie należy do idealnych dowiaduje się, że jej chłopak jął zdradza z… swoją przyjaciółką. Ta zachodzi w ciąże. Ona musi uciec, wie, że jeśli mu powie, że się domyśliła ten może zrobić jej krzywdę. Brian nie odpuszcza walczy o związek, ale w myślach Leanny jest już ktoś inny. Leonardo. Mężczyzna, który ma narzeczoną, ale jednak robi wszystko by jak najwięcej spotykać się z Leanna. No rozczarowałam się. Czytałam „Patrona” tej autorki i pamiętam, że bardzo mi się podobała, a tutaj. No nie wiem, wszystko szybko, chaotycznie. Książka podzielona na dwie części. Teraz oraz 3 lata później. Ta pierwsza część znudziła mnie bardzo, nie mogłam się wczuć. Zachowanie bohaterów mnie denerwowało. Nie mogłam tego wszystkiego jakoś posklejać w całość. Druga część, natomiast była lepsza i czytało mi się ją przyjemniej. Autorka pokazała jak wiele złego spotyka bohatera z Zespołem Stresu Pourazowego. Jak wiele się zmienia w głowie takiego człowieka i jak bardzo się to obija na życiu. I jego, i wszystkich dookoła. Bohaterowie całkowicie się zmienili od pierwszej części, i to chyba było fajne, bo było widać jak dojrzali i całkowicie inaczej patrzą na świat przy okazji o wiele lepiej się zachowując. Temat nie należał do łatwych. SWAT. Oficerowie, psycholog – to zawody bardzo trudne i jak wiemy niełatwe. Musicie sami wyrobić sobie swoje zdanie. Czuję, że zbyt długo ta książka nie zagości w mojej głowie.
uwielbiam_czytac - awatar uwielbiam_czytac
Annika Alicja Skirgajłło
Annika
Alicja Skirgajłło
“Annika” autorstwa Alicji Skirgajłło to porywająca powieść, która zabiera czytelnika w emocjonującą podróż pełną niespodziewanych zwrotów akcji, głębokich uczuć i dynamicznie rozwijających się wydarzeń. Autorka z mistrzowską precyzją kreśli losy głównej bohaterki, tworząc historię, która na długo pozostaje w pamięci. Fabuła i główna bohaterka Annika, wychowana w rodzinie prawniczej, od najmłodszych lat czuła presję ze strony ojca, który pragnął, aby poszła w jego ślady i studiowała prawo. Jednak jej prawdziwą pasją były samochody, co zaszczepił w niej dziadek, z którym spędzała wiele czasu w warsztacie. Z pomocą dziadków, Annika decyduje się na odważny krok – zamiast studiować prawo w Bostonie, wybiera mechanikę i tuning samochodowy w Miami, ukrywając ten fakt przed ojcem. Ta decyzja staje się punktem zwrotnym w jej życiu, prowadząc do serii wydarzeń, które całkowicie je odmienią. Rozwój postaci i relacje międzyludzkie Podczas studiów Annika poznaje Amelię, która staje się jej najlepszą przyjaciółką, oraz Marta, z którym nawiązuje burzliwy romans. Ich związek przechodzi przez liczne próby, a rozstanie z Martem głęboko rani Annikę. Dzięki wsparciu Amelii udaje jej się jednak stanąć na nogi i ukończyć studia z wyróżnieniem. Powrót do domu nie przynosi jednak spokoju – odkrywa, że ojciec jest zamieszany w nielegalne interesy, co zmusza ją do ucieczki i rozpoczęcia nowego życia na własną rękę. Styl i tematyka Alicja Skirgajłło zgrabnie łączy wątki romantyczne z elementami thrillera i dramatu rodzinnego. Jej styl pisania jest lekki, a jednocześnie pełen emocji, co sprawia, że książkę czyta się z zapartym tchem. Autorka porusza ważne tematy, takie jak dążenie do realizacji własnych marzeń wbrew oczekiwaniom rodziny, poszukiwanie własnej tożsamości oraz siła przyjaźni i miłości w obliczu przeciwności losu. Podsumowanie “Annika” to nie tylko opowieść o młodej kobiecie walczącej o swoje miejsce w świecie, ale także o odwadze, determinacji i sile charakteru. To historia, która inspiruje do podążania za własnymi marzeniami i pokazuje, że nawet w obliczu największych trudności warto być wiernym sobie. Gorąco polecam tę książkę wszystkim, którzy szukają emocjonującej i głęboko poruszającej lektury.
bookduud - awatar bookduud

Cytaty z książki Miłość na własność