Co jest w środku? Pojazdy

Okładka książki Co jest w środku? Pojazdy autora Artur Nowicki, 9788310136206
Okładka książki Co jest w środku? Pojazdy
Artur Nowicki Wydawnictwo: Nasza Księgarnia Seria: Co jest w środku literatura dziecięca
28 str. 28 min.
28 min.

Kup Co jest w środku? Pojazdy w ulubionej księgarnii

Oceny książki Co jest w środku? Pojazdy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Co jest w środku? Pojazdy

Czy Wasze dzieci są fanami jakiegoś konkretnego pojazdu/maszyny?

U nas, jak to z dziećmi bywa, często następują zmiany pomiędzy koparką, śmieciarką, a wyścigówkami, ale jeden pojazd pozostaje na niezmiennym poziomie zainteresowania - motocykl.

Książka z serii "Co jest w środku? Pojazdy" od @wydawnictwo_nasza_ksiegarnia jest idealnym rozwiązaniem dla dzieci ciekawych tego co je otacza.

Jest w niej wiele szczegółowych elementów pojazdów popularnych wśród dzieci takich jak ambulans, wóz strażacki, radiowóz czy samolot, ale i kilka dość nietypowych. Zaskoczył mnie wóz reporterski, food truck, helikopter pogotowia górskiego, ponton ratowniczy i book truck. Nie są to raczej maszyny, które interesują małe dzieci, ale w tej książce to nie stricte pojazdy są głównymi bohaterami. Głównymi elementami jest w końcu to, co znajdziemy w środku tych maszyn! A znajdziemy tu wieeeele ciekawych przedmiotów, więc jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się co dokładnie znajduje się w wozie strażackim czy ambulansie to z pewnością ta książka spełni Wasze oczekiwania.
Nie musimy też zgadywać nazw poszczególnych przedmiotów, gdyż każdy jest podpisany właściwą sobie nazwą.

Ulubionymi maszynami mojego dziecka w tej książce są niewątpliwie serwis domowy i pomoc drogowa. I to nie ze względu na same pojazdy, ale to co w nich znajdziemy. Są tu (chyba) wszystkie możliwe śrubki, klucze, sprzęty i narzędzia, które musi znać każdy entuzjasta majsterkowania i napraw wszelakich.

U nas sprawdza się zarówno do poznawania nowego, bardziej specjalistycznego nazewnictwa jak i jako świetna wyszukiwanka. Przez to, że jest tu naprawdę ogrom małych elementów doskonale ćwiczy spostrzegawczość dziecka, a w naszym wypadku także i cierpliwość w szukaniu.

W serii są też inne świetne tytuły, które również Wam polecamy już teraz!

Czy Wasze dzieci są fanami jakiegoś konkretnego pojazdu/maszyny?

Rewelacyjna książka dla wszystkich, którzy są ciekawi, co skrywają w sobie wnętrza takich pojazdów, jak wóz strażacki, ambulans, radiowóz, ale też helikopter ratownictwa górskiego, śmieciarka czy food truck.

Świetna pozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają szczegółowe ilustracje, szukanie elementów i kombinowanie, do czego mogą służyć.

Synek dostał w wieku 2 lat. Od początku bardzo go ciekawiła. Ja też bardzo ją lubię. Rysunki są czytelne, wyposażenie pojazdów przedstawione kompleksowo. Czytamy od roku i dalej się nie znudziła.
Jedyny minus to strona z book truckiem. Moim zdaniem pojazd mocno naciągany, w sumie nieciekawy. Gdyby zamiast niego był pociąg książka byłaby ideałem.

32 użytkowników ma tytuł Co jest w środku? Pojazdy na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Co jest w środku? Pojazdy na półkach dodatkowych

Okładka książki W co wierzyliście, Słowianie? Grażyna Bąkiewicz, Artur Nowicki
W co wierzyliście, Słowianie? Grażyna Bąkiewicz, Artur Nowicki
Okładka książki Maluch szuka przyjaciela Izabela Mikrut, Artur Nowicki
Maluch szuka przyjaciela Izabela Mikrut, Artur Nowicki
Okładka książki Jak Tadeusz Kościuszko chciał ratować Polskę Grażyna Bąkiewicz, Artur Nowicki
Jak Tadeusz Kościuszko chciał ratować Polskę Grażyna Bąkiewicz, Artur Nowicki
Okładka książki Maluch w przedszkolu Izabela Mikrut, Artur Nowicki
Maluch w przedszkolu Izabela Mikrut, Artur Nowicki
Okładka książki Skąd te krzywe usta, Bolesławie? Grażyna Bąkiewicz, Artur Nowicki
Skąd te krzywe usta, Bolesławie? Grażyna Bąkiewicz, Artur Nowicki
Okładka książki Ta śmieszna i straszna PRL Grażyna Bąkiewicz, Artur Nowicki
Ta śmieszna i straszna PRL Grażyna Bąkiewicz, Artur Nowicki
Artur Nowicki
Artur Nowicki
Jako chłopiec marzył, żeby zostać pilotem, dlatego najczęściej rysował samoloty. Później chciał być czołgistą i zaczął rysować same bitwy pod Studziankami. Myślał też o karierze krawca, ale nic z tego nie wyszło. Tata łamał sobie głowę, co z niego wyrośnie, a mama często mówiła, że chyba ksiądz, lecz nieznane są źródła tego pomysłu. Ostatecznie ukończył szkołę średnią jako mechanizator rolnictwa. Nie zdążył jednak popracować w zawodzie, bo zrozumiał, że to, co lubi najbardziej, to malowanie. Dlatego zdecydował się na studia na Wydziale Wychowania Artystycznego WSP w Częstochowie (obecnie Akademia Jana Długosza). W 1993 roku otrzymał dyplom z wyróżnieniem w pracowni prof. Jerzego Filipa Sztuki. Od ponad dwudziestu lat tworzy ilustracje do czasopism i książek dla dzieci. Organizuje i prowadzi spotkania oraz warsztaty twórcze dla dzieci i młodzieży. Mieszka z rodziną na wsi. Spędza dużo czasu w pracowni, gdzie wymyśla i rysuje bohaterów kolejnych książek.

Cytaty z książki Co jest w środku? Pojazdy

Dodaj cytat z książki Co jest w środku? Pojazdy