Takie tam pieprzenie 2021

Okładka książki Takie tam pieprzenie 2021 autora Anna Makowska, 9788396029416
Okładka książki Takie tam pieprzenie 2021
Anna Makowska Wydawnictwo: Doktor Ania Publishing Seria: takietampieprzenie poradniki
poradniki
takietampieprzenie
#takietampieprzenie2021
2021-01-01
2021-01-01

Kup Takie tam pieprzenie 2021 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Takie tam pieprzenie 2021

OPINIE i DYSKUSJE o książce Takie tam pieprzenie 2021

Dziś recenzja książki skierowanej raczej dla kobiet lub dla osób będących, planujących relacje z facetami.

Czy wiesz, że relacje, związek, rodzinę trzeba budować, dużo rozmawiać, robić trochę biznesplan, kontrakt, ustalać i negocjować warunki?
To jest ciężka praca.
Fajny związek nie spada jak gwiazdka z nieba. W co część z nas nadal wierzy.
A do tanga trzeba dwojga i jedna nawet najbardziej zajebista strona relacji nie pociągnie tego sama 🤷

ttp2021 zaczyna się o kończy dobrze.
Nie podoba mi się natomiast środek, gdzie Doktor Ania opisuje bardzo szczegółowo typy facetów, na które trzeba uważać. Tylko kurde dlaczego tak oceniająco i patologicznie?
Ja wiem, że mało jest ideałów, a właściwie to ich nie ma 🤷😅
Ale trochę można dojść po tej lekturze, że Ci normalni faceci to są już jak dziewice, smoki i yeti 😁

Po tej lekturze wiele kobiet może się obudzić z letargu i zawalczyć o lepsze jutro, o życie pełnią życia, o wyrwanie się z bylejakości.
Bo nie trzeba męczyć się z kimś do końca życia, bo tak wypada, bo ślub, bo dzieci, bo co ludzie powiedzą.
Każda (i każdy) z nas zasługuje na to, co najlepsze. Na szacunek, miłość, zrozumienie, poczucie bezpieczeństwa. A na to wszystko nie trzeba sobie zasłużyć.

Ja to wszystko wiedziałam już wcześniej, ale fajnie mieć taką książke na półce. Może podsunąć znajomej, siostrze, a nawet mamie.

To jest ciężka praca.
Fajny związek nie spada jak gwiazdka z nieba. W co część z nas nadal wierzy.
A do tanga trzeba dwojga i jedna...

Ja bym tego nie nazwała książką, zwykły nudnawy poradnik, napisany bardzo ubogim językiem, czyta się szybko, gdyż na jednej stronie znajduje się mniej więcej tyle znaków, co w gazetce biedronki, wytłuszczenia, marginesy- całkowicie bezcelowe, ale wiadomo, zajmują miejsce wiec dzięki temu, mamy książke na 200 stron, zamiast 60, każdy może napisać podobne "dzieło", nic odkrywczego tam nie znajdziesz.

Dająca do myślenia, żałuję, że nie powstała wcześniej. Wiele rad i uwag z książki oszczędziłoby mi trwania w związku bez przyszłości. Niemniej jednak nawet dziś uważam wskazówki za cenne, zachęcające do refleksji.

106 użytkowników ma tytuł Takie tam pieprzenie 2021 na półkach głównych
29 użytkowników ma tytuł Takie tam pieprzenie 2021 na półkach dodatkowych