Lista Niegrzecznych Prezentów

Okładka książki Lista Niegrzecznych Prezentów autora Ewelina Dobosz, Anna Langner, Monika Magoska-Suchar, Katarzyna Mak, Ada Nowak, Alicja Sinicka, Monika Skabara, Ludka Skrzydlewska, Agata Sobczak, Emilia Szelest,
Okładka książki Lista Niegrzecznych Prezentów
Monika Magoska-SucharAlicja Sinicka Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece, Niegrzeczne książki literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
2021-10-13
2021-10-13

Kup Lista Niegrzecznych Prezentów w ulubionej księgarnii

Lista Niegrzecznych Prezentów

Oceny książki Lista Niegrzecznych Prezentów

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lista Niegrzecznych Prezentów

„Lista niegrzecznych prezentów”
Te prezenty, które mają wpływ na całe życie, przychodzą przed świętami! Są niespodziewane a czasem inne niż oczekujemy 😉
🎁 „Świąteczna kolizja serc”
Ludka Skrzydlewska
Stłuczka samochodowa w dzień przed wigilią. Co z tego wyniknie? 🌶️
🎁 „Lazur”
Alicja Sinicka
Czy o północy zwierzęta przemówią?
🎁 „Mój (nie) święty”
Anna Langner
Nie święty Mikołaj który namiesza w święta. 🌶️
🎁 „Niezbyt cicha noc”
Monika Skabara
Czy życzenia rzucone z dachu się spełnią? 🌶️
🎁 „Uważaj, o czym marzysz”
Ewelina Dobosz
Młodzieńcza miłość która ma dostaje drugą szansę! 🌶️
🎁 „Wyjątkowe święta”
Agata Sobczak
On spotkany przed światami odmienia jej życie i ratuje Wigilię. 🌶️
🎁 „Lodowata pułapka”
Ada Nowak
Kiedy lawina śnieżna sprawia że dwie osoby stają się sobie bliższe. 🌶️
🎁 „Najdroższy przyjacielu…”
Emilia Szelest
Dwie przeznaczone osoby w końcu się odnalazły!
🎁 „Uważaj bo się spełni”
Katarzyna Mak
Druga szansa na szczęście i spełnienie świątecznego życzenia.
🎁 „Świąteczny rewanż”
Monika Magoska-Suchar
Wyjazd integracyjny który zmieni wszystko.

„Lista niegrzecznych prezentów”
🎁 „Świąteczna kolizja serc”
Ludka Skrzydlewska
Stłuczka samochodowa w dzień przed wigilią. Co z tego wyniknie? 🌶️
🎁 „Lazur”
Alicja Sinicka
Czy o północy zwierzęta przemówią?
🎁 „Mój (nie) święty”
Anna Langner
Nie święty...

To ostatnia książka przeczytana w tym roku. Powiem tak trzy opowiadania "Najdroższy przyjacielu", "Lazur", "Świąteczny rewanż" były na prawdę bardzo fajne. Dwa opowiadania były niesmaczne. Reszta była ok. Bardzo rzadko sięgam po takie opowiadania nawet nie wiem skąd miałam. Jednak fajnie było sięgnąć po całkiem inny gatunek książki. Jedyne moje zastrzeżenie nie ma nigdzie napisane 18+. Dla mnie osobiście to, że są to niegrzeczne książki chyba nie odstrasza ... to tylko moje zdanie ...

Krótkie formy do mnie nie przemawiają. Opowiadania są mdłe i nie mają większej głębi. Nie poczułam tej świątecznej atmosfery.

552 użytkowników ma tytuł Lista Niegrzecznych Prezentów na półkach głównych
129 użytkowników ma tytuł Lista Niegrzecznych Prezentów na półkach dodatkowych

Monika Magoska-Suchar
rocznik 1983, urodzona w Krakowie, ukończyła prawo na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego. Prywatnie mama bliźniąt i małego okruszka. Hoduje storczyki, wakacje najchętniej spędza w ukochanej Grecji, jest zakupoholiczką. Lubi mroczne lub otwarte zakończenia, które pozostawią zaintrygowanego czytelnika w niedosycie (finałową scenę z „Przeminęło z wiatrem” uważa za mistrzostwo).

Zasypani zakochani Agnieszka Lingas-Łoniewska
Zasypani zakochani
Agnieszka Lingas-Łoniewska
Przychodzę do Was z lekką komedią romantyczną z fabułą w zimowym i świątecznym klimacie. Główną bohaterką jest Anastazja Klops, która po odejściu z pracy, postanawia pomóc babci w prowadzeniu pensjonatu w sercu polskich gór. Do pensjonatu od kilku lat w grudniu przyjeżdża stały gość, bardzo specyficzny i wymagający - Hubert Zapałka. Między Anastazją a Hubertem od pierwszego spotkania iskrzy… ale zdecydowanie nie są to romantyczne iskry... Jednak wszystko powoli zaczyna się odmieniać, gdy nadciąga gwałtowna śnieżyca w odcina ich od świata, zmuszając do spędzenia wspólnych dni bez prądu i zasięgu. Obiecuję Wam, że w tej książce znajdziecie błyskotliwe, zaskakujące, pełne humoru dialogi, które sprawiały, że momentami naprawdę śmiałam się w głos (a to bardzo rzadkie zjawisko!). A riposty bohaterów zasługują na najwyższe nagrody i wyróżnienia! Autorka pisze w sposób lekki, przystępny i zabawny, co powoduje, że książkę czyta się bardzo szybko i lrzyjemnie. Jej język jest klarowny, a narracja rytmiczna. Na plus jest też cudowna sceneria górskiego pensjonatu w zimowej aurze, co tworzy przytulny i niepowtarzalny klimat świąt. Kończąc moje wywody obiecuję Wam, że dostanie od tu lekka, przyjemną, zabawną, zimowo-świąteczną opowieść idealna na długie grudniowe wieczory. Do tej pory poznałam jedynie serię "Zakręty losu" Agnieszki Lingas-Łoniewskiej i niesamowicie miło było mi poznać całkiem odmienny gatunek. Była to świetna przygoda, aż żałuję, że tak długo czekała na mnie na półce 🫢😉
zakochanawksiazkach - awatar zakochanawksiazkach
Bad boy pod choinkę K. C. Hiddenstorm
Bad boy pod choinkę
K. C. Hiddenstorm
[ współpraca reklamowa ] Studia pokrzyżowały moje plany i za świąteczne historie wzięłam się dopiero w styczniu, a sobie obiecałam, że tym razem będzie z nimi inaczej, ale życie jak zwykle zweryfikowało moje plany. Chociaż muszę przyznać, iż "Bad Boya pod choinkę" można czytać w każdą porę roku, ponieważ momentami nawet zapominałam, że jest to pozycja świąteczna. Gdzieś tam w tle jest ta zima, temat świąt, ale jakoś kompletnie ich nie czułam. Czy widzę coś w tym złego? Nie, ponieważ była to dla mnie miła odskocznia od innych świątecznych pozycji oraz tak jak już wspomniałam, dzięki temu nada się do czytania w każdą porę roku, co prawda nie ma zakazu czytania takich pozycji w lato, ale niekiedy wtedy już nie czuje się ducha takiej historii, nie ma odpowiedniej do tego atmosfery. Mówi to wam osoba, która potrafi czytać takie książki o każdej porze nocy i dnia oraz kiedy tylko jej dusza tego zapragnie. No dobra, ale może wróćmy do naszej pozycji. Przyznam się bez bicia, że "Bad Boy pod choinkę" podobał mi się trochę mniej niż pozostałe książki tej autorki, ale jednak jak zwykle wyciągał idealnie z zastoju czytelniczego i wciągał. Przyrzekam, że gdyby nie studia to pochłonęłabym ją w ciągu jednego dnia. Owszem miała swoje lepsze oraz słabsze momenty, ale to jak prawie każda historia, ponieważ wszędzie gdzieś można znaleźć jakieś wady. Jednak wciąż wciągnęłam się od pierwszych stron, polubiłam się z bohaterami, a pozycja zaskoczyła mnie zwrotem akcji, ponieważ czegoś takiego się nie spodziewałam. Momenty, w którym zastanawiałam się, co się dzieje i o co chodzi także zostały wyjaśnione. Powiem wam, że pomysł niby brzmiący znajomo, ale jednak podczas czytania nie odczuwałam tego specjalnie. Myślę, że tak jak pozostałe pozycje od tej pani, mogę wam ją polecić, zwłaszcza, jeśli, tak jak ja, potrzebujecie pozycji, przy której będziecie mogli odpocząć po stresującym dniu!
Sarcastic Books - awatar Sarcastic Books
Przeznaczeni Emilia Szelest
Przeznaczeni
Emilia Szelest
I znowu przyszedł czas na jedną książkę z listy wstydu. Tym razem swoje pięć minut miała książka Emilii Szelest “Przeznaczeni”. Adriana po latach nieobecności i stracie rodziców postanawia wrócić w rodzinne strony, aby wraz z dwoma starszymi siostrami prowadzić rodzinną farmę. Z chwilą powrotu zaczynają nawiedzać ją niepokojące sny, w których ona i pewien mężczyzna imieniem “David” grają główne role. Raz są to przyjemne sny, raz to koszmary, które powodują, że Adriana budzi się z krzykiem na ustach. Podczas jednego z turnusów turystą odwiedzającym farmę okazuje się mężczyzna z jej snów, co więcej mający na imię David. On sam również dręczony snami z udziałem pięknej nieznajomej imieniem Adriana, przeżywa szok, kiedy dowiaduje się, że jego senna miłość istnieje naprawdę i wygląda dokładnie tak jak w jego snach. Dlaczego oboje nie znając się, śnią o sobie i czy to jest przypadek, czy jednak ma to głębsze znaczenie? Zacytuję klasyk: “Nic dwa razy się nie zdarza”. Otóż w przypadku tej książki tytułowe przeznaczenie ma ogromną moc. Potrafi połączyć losy osób z różnych krańców świata, zetknąć ich w jednym mieście, aby dopełniła się historia. Czy z happy endem? Okazuje się, że w poprzednim wcieleniu nie każdy był obdarowany tym szczęściem. A jak będzie tym razem? Czytelnik lawiruje między przeszłością, którą poznaje w postaci snów oraz teraźniejszością, kiedy to Adriana próbuje zrozumieć znaczenie i wartość snów. I muszę w tym miejscu przyznać, że autorka dała czytelnikowi nie lada zadanie. Rozwój zdarzeń, stopniowo budowane napięcia oraz ujawnianie kolejnych faktów z życia przodków, powodowało, że nie mogłam oderwać się od książki. Okazało się, że książka, która leżała na półce ponad rok, została przeczytana w dwa wieczory. Tak mocno trzymała mnie w swoich silnych ramionach, że nie mogłam tak po prostu odłożyć jej na półkę i znowu dać jej czekać. Z ogromną ciekawością czytałam kolejne strony, podczas których razem z Adrianą rozwiązywałam zagadkę przeszłości. Niestety, a może jednak bardzo dobrze, nie udało mi się do końca przewidzieć zakończenia, jakie przygotowała autorka, za co składam ogromne gratulacje. Po krótkiej rozmowie z Emilią Szelest wiem, że książka ma grono wielbicieli, co mnie wcale nie dziwi. Wyjątkowość tej historii powoduje, że chce się do niej wracać. Moc Przeznaczenia” jest bardzo silna i przyciąga jak magnes. Dlatego poddajcie się tej sile i dajcie się porwać w magiczną podróż pomiędzy jawą a snem. Wierzcie mi, nie pożałujecie. https://papierowybluszcz.wordpress.com/2026/03/20/przeznaczeni-emilia-szelest/
Adrianna - awatar Adrianna
oceniła na1022 dni temu
Bezczelny prezes Meg Adams
Bezczelny prezes
Meg Adams
„Bezczelny prezes” Meg Adams to książka, przy której od razu wiesz, że czeka Cię świetna zabawa. Bohaterowie są pewni siebie, czasem bezczelni, często zabawni, ale zawsze autentyczni – aż chce się z nimi spędzać czas i obserwować, co wymyślą. Już po kilku stronach poczułam, że historia żyje własnym rytmem, pełnym humoru, iskry i lekko prowokujących momentów, które sprawiają, że trudno się oderwać od czytania. Styl Adams jest lekki, dynamiczny i nowoczesny. Dialogi błyskawicznie wpadają w ucho – są błyskotliwe, pełne sarkazmu i humoru, a przy tym naturalne i przyjemne. Momentami książka rozbawia do łez, innym razem wzrusza subtelnością emocji lub ciepłem, które pozostaje w sercu. To nie jest książka, którą się tylko „przeczyta” – to książka, którą się przeżywa, razem z bohaterami. Największą siłą „Bezczelnego prezesa” są relacje między postaciami. Ich chemia, zabawne spięcia, drobne prowokacje i momenty intymności sprawiają, że wszystko wydaje się realne i żywe. Nawet bez wnikania w fabułę, książka zostaje w pamięci dzięki humorowi, emocjom i charakterom bohaterów. Podsumowując, „Bezczelny prezes” to lekka, zabawna i pełna energii lektura. Świetnie balansuje między humorem, iskierką romantyzmu i autentycznymi emocjami. To książka, którą czyta się sercem, śmiejąc się i wzruszając jednocześnie, i którą po prostu chce się przeżyć, a nie tylko przewrócić kilka stron.
ZaczytanaBestia - awatar ZaczytanaBestia
oceniła na61 miesiąc temu
Speedlove J. Dean
Speedlove
J. Dean Julita Dziekańska
Alex całe życie spędzała na torach wyścigowych ponieważ jej ojciec był zawodnikiem w wyścigach motocyklowych we Włoszech. Niestety w ich historii wydarzył się wypadek który przykuwa jej ojca do łóżka w śpiączce. W międzyczasie przenoszą się do Polski gdzie cały świat dziewczyny się zawala. Musi zostawić ukochanego przyjaciela z którym dzieła wszystko również pasję do motoryzacji i wyścigów i musi zacząć wszystko od nowa. Po kilku latach pojawia się wujek, który proponuje jej powrót do dawnego życia i ukochanego miejsca. Jednak na miejscu okazuje się, że Tito przyjaciel z którym nie rozmawiała już kilka lat jest przeciwny. Pojawiają się również rywale, którzy nie są specjalnie zadowoleni z rywalki w postaci kobiety szczególnie gdy jest ona dość dobra. Nie do końca zdaje sobie sprawę w co się pakuje i jakie tajemnice kryją się na każdym kroku. Okazuje się, że ci najbliżsi dla niej ludzie ukrywają przed zbyt wiele. Czy uda jej się poukładać to wszystko i przetrwać w świecie mężczyzn? Mimo iż zbytnio nie interesuje mnie świat motoryzacji i wyścigów to ta historia mnie wciągnęła. Jest tutaj ogrom emocji, które powodują śmiech ale również i łzy. Takiego zakończenia to się zupełnie nie spodziewałam i to mnie rozwaliło. Nie zdawałam sobie sprawy, że ta pozycja może mnie tak pochłonąć. Jako, że ostatnio odkryłam audiobooki i dość mi się ta wersja spodobała, dość szybko zapoznałam się z całą książka. Podobała mi się ta adrenalina, którą możemy wyczuć. Zapoznajemy się z różnymi zasadami wyścigów oraz z atmosferą jaka towarzyszy zawodnikom przed i po wyścigu. Okładka nawiązuje do tematu książki jednak nie do końca bez opisu wiedziałabym, że chodzi o wyścigi. Bardziej bym pomyślała o jakimś gangu motoryzacyjnym czy czymś takim. Autorka pisze lekko i przyjemnie. Myślę, że każdy punkt został dokładnie przemyślany. Bohaterowie są fajnie wykreowani i można ich polubić, nie koniecznie wszystkich od razu ale z czasem na pewno wszystkich.
Zaczytanaola90 - awatar Zaczytanaola90
Klub pani M. Maya Frost
Klub pani M.
Maya Frost
Dziś książka bardzo niegrzeczna i dość kontrowersyjna. Swoją fabułą napewno nie jedną fankę gorących erotyków przyprawi o szybsze bicie serca. Tym mniej zagorzałym wielbicielką tego gatunku może jednak nieco się nie spodobać, a nawet zniesmaczyć. Nie ma co ukrywać #klubpanim, autorstwa @mayafrost_autorka od @lipstickbooks to bardzo pikantna historia. Książka ta jest kontynuacją powieści #klubpanag, która na mnie osobiście wywarła mieszane uczucia. Chyba nawet dla mnie było tam zbyt gorąco. Tak też jest i tym razem. Dzieje się naprawdę dużo. Milena, która w poprzedniej części za sprawą Gabriela z szarej myszki przeistoczyła się w seksowną diablicę rozpoczyna nowe życie. Rozwód i spektakularne rozstanie z kochankiem mocno ją zmieniły. Jest teraz pewną siebie i energiczną kobietą. Mimo, że początku nie były łatwe, to teraz cieszy się z życia. Za namową przyjaciółki wchodzi w pewnien interes. A mianowicie zostaje menadżerką ekskluzywnego klubu dla swingersów, który przede wszystkim ma za zadanie spełniać najśmielsze fantazje kobiet. Milena świetnie odnajduje się w nowej roli i za jej sprawą Klub Pani M staje się najpopularniejszym tego typu miejscem. Kiedy Milena w końcu staje stabilnie na własnych nogach na horyzoncie ponownie pojawia się Gabriel. Mężczyzna przez którego nasza bohaterka wylała morze łez chce odzyskać Milenę. Czy kobieta pozwoli mu na nowo wejść do swojego życia? A może pojawi się ktoś, kto zupełnie odmieni jej życie. Tajemniczy autor coraz częściej będzie budził w niej sprzeczne uczucia. Co takiego tym razem wydarzy się w życiu Mlieny? Czy dojrzała już tak naprawdę kobieta ma jeszcze szanse na miłość? #klubpanim to naprawdę bardzo pikantna historia. Autorka nie owija w bawełnę i z pełnym zaangażowaniem oddaje się tej powieści, która ukazuje ludzkie fantazje. Jednak jest tu chyba tego za dużo. Jedynym znaczącym aspektem tu ukazanym są warsztaty z seksualności i kobiecości dedykowane kobietą. Ten argument do mnie przemawia, gdyż chyba właśnie o tym mówi się dość mało i kobiety przede wszystkim te młode nie do końca są uświadomione w tej kwestii. A cała reszta to po prostu mocny erotyk...
Z_ksiazka_w_domu Stawirej - awatar Z_ksiazka_w_domu Stawirej
Święta w Port Moody Małgorzata Falkowska
Święta w Port Moody
Małgorzata Falkowska Ewelina Nawara
[ współpraca reklamowa ] Muszę przyznać, że ten duet jest niezawodny, jeśli chodzi o lekkie historie na jeden raz. "Święta w Port Moody" posiadały swoje minusy, a początkowo było mi trochę trudno połapać się w postaciach, ale jednocześnie była to dobra historia na te zimowe wieczoru. Miejscami odczuwałam lekkie zażenowania i przewracałam oczami albo robiłam face palma, ale to jedynie czasem. Najważniejszy dla mnie był fakt, że się wciągnęłam, dzięki czemu książka minęła mi niezwykle szybko. Każda postać miała w sobie coś wyjątkowo, co ją wyróżniało, sprawiało, że różniła się od pozostałych, a do zdarza się rzadko, przynajmniej w pozycjach, po które sięgałam w ostatnim czasie. Na pewno na plus wyszła tej historii choroba dziadka głównej bohaterki. Nie spotkałam się jeszcze w żadnej pozycji z nią, zwłaszcza w romansach, a to wielka szkoda. Dziękuję pani Ewelinie i Małgorzacie za to, że postanowiły o niej wspomnieć! Może i miejscami "Święta w Port Moody" były przewidywalne, coś szło za proste, ale w końcu to świąteczna historia, więc trzeba jej to wybaczyć, nawet jeśli właśnie atmosfery świąt trochę mi zabrakło. Tylko wiecie ja tej atmosfery nie czuję nawet w prawdziwym życiu, więc trudno byłoby mi ją poczuć w książce. Jeśli, więc szukacie świątecznego romansu z nutką pikanterii to myślę, że ta pozycja idealnie się nada.
Sarcastic Books - awatar Sarcastic Books
Dziewczyna feniksa Monika Skabara
Dziewczyna feniksa
Monika Skabara
No to lecimy z kolejną dylogią od Moniki Skabary. Seria mafijna, bardzo przypadła mi do gustu, „Hope” pokochałam. A jak w tym wszystkim odnajduje się „Dziewczyna Feniksa”? No powiem wam – jest bardzo dobrze! (wiernie pozostaję jednak #teamSkull) Dla tej książki zarwałam noc, ale uwierzcie mi, że odłożenie jej chociaż na chwilę, nie wchodziło w grę, a o skończeniu jej później nawet nie ma mowy. Dlatego uprzedzam, zarezerwujcie sobie chwilkę czasu, bo gwarantuję, że nie oderwiecie się od czytania. Bardzo dojrzała, emocjonująca, niesamowita opowieść, pełna namiętności, ze świetnym wątkiem sensacyjnym, fantastycznymi kreacjami bohaterów i przyprawiającą o rumieniec dawką erotyki. Ava marzyła tylko o jednym, chciała być szczęśliwa i przez chwilę naprawdę była. Niestety jak to w życiu bywa nieszczęścia chodzą parami. Została młodą wdową i samotną matką autystycznej dziewczynki. Nie mogła liczyć na pomoc rodziców, samotnie borykała się z chorobą córki, starała się być perfekcyjną matką i robiła wszystko, co tylko mogła, aby ułatwić córce dalsze życie z chorobą. Nie żaliła się na swój los i nawet współpracownicy nie zdawali sobie sprawy z jakimi problemami boryka się na co dzień. Zupełnie przez przypadek dostaje pracę recepcjonistki w studiu tatuażu ,,F&G Tattoo”. Wszystko zaczyna się układać do czasu kiedy do studia wraca drugi właściciel. Uwielbiam historie z wątkiem hate-love. Scena, ,,poznania” się Avy z Finnem należy do jednej z moich ulubionych, a ich potyczki słowne, cięte riposty, zdecydowanie wywołają u was salwy śmiechu. Główni bohaterowie Ava i Finn odrodzili się niczym Feniks z popiołów. Spalał ich wewnętrzny ból, wielka strata jakiej oboje doświadczyli. Dzięki małej iskierce, podnieśli się i stanęli na nogi. Widać wyraźnie ich przemianę, mają cel w życiu i zrobią wszystko, żeby nikt nie pokrzyżował ich planów. Czy im się to uda, kiedy przeszłość powraca? ZAKOŃCZENIE!!! Monika Skabara co to było? Czy ty chcesz żebyśmy zeszły na zawał?😱 Ogromnie polecam przeczytać ,,Dziewczynę Feniksa”. Z każdą stroną jest coraz ciekawiej, a nawet niebezpiecznie. Nie jest to jednak łatwa i lekka historia, bo porusza również problem choroby, żałoby, skorumpowanych urzędników. Mnie jako mamie zawsze ciężko czyta się historie, w których bohaterami są dzieci i nie mówię tutaj tylko o małej Aubrey. Ale to już musicie sami przeczytać. Niech Finn opowie wam swoją historię… Pamiętnik Bookoholiczki
Emilia Lewandowska - awatar Emilia Lewandowska
oceniła na85 miesięcy temu

Cytaty z książki Lista Niegrzecznych Prezentów

Ada Nowak Lista Niegrzecznych Prezentów Zobacz więcej
Ludka Skrzydlewska Lista Niegrzecznych Prezentów Zobacz więcej