Mord

- Liza Langer i Orest Rembert (tom 3)
- Mroczna strona
- 2021-09-29
- 2021-09-29
- 9788381956482
Koniec świata jest już blisko. Bądź przygotowany.
Takie przesłanie powtarza w swoich mediach Profet, samozwańczy prorok. Z dnia na dzień jego hasła zyskują coraz więcej odbiorców.
Tymczasem na obrzeżach Gdańska dochodzi do włamania do domku kempingowego. W jego trakcie ginie mężczyzna, a kobieta w ciąży zostaje poddana okrutnej torturze i cudem uchodzi z życiem.
Na miejscu przestępstwa śledczy odnajdują starą zabawkę z upiorną wiadomością. Kim jest jej autor i co dokładnie chciał przekazać?
Śledztwo przejmuje komisarz Liza Langer, którą coraz mocniej dręczą demony nawracającej depresji. Z pomocą przychodzi jej Orest Rembert - psycholog policyjny oraz profiler.
Wkrótce psychopata obiera za cel kolejną kobietę. Rozpoczyna się potworny wyścig z czasem. Kto będzie zwycięzcą?
Nowy thriller z komisarz Lizą Langer i profilerem kryminalnym Orestem Rembertem.
Kup Mord w ulubionej księgarni
- 2023 19
- 2024 16
- Max Czornyj 15

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mord
„Mord” autorstwa Maxa Czornyja zrobił na mnie ogromne wrażenie i zdecydowanie należy do tych książek, które długo zostają w mojej pamięci. Sięgnęłam po nią z ciekawości, ponieważ lubię thrillery i kryminały, ale nie spodziewałam się, że historia aż tak mnie wciągnie.
Podczas czytania wielokrotnie czułam napięcie i niepokój. Autor w bardzo sugestywny sposób buduje mroczny klimat i sprawia, że jako czytelniczka zaczęłam zastanawiać się nad psychiką bohaterów oraz motywami ich działań. Momentami miałam wrażenie, że historia jest bardzo realistyczna, co tylko potęgowało emocje.
Najbardziej podobało mi się to, jak stopniowo odkrywane są kolejne elementy fabuły. Każdy rozdział budował napięcie i sprawiał, że chciałam czytać dalej. Jako czytelniczka często zmieniałam swoje przypuszczenia dotyczące tego, jak zakończy się cała historia.
„Mord” to książka mocna, momentami brutalna, ale jednocześnie bardzo wciągająca. Uważam, że jest to świetna propozycja dla osób, które lubią kryminały z mrocznym klimatem i zaskakującą fabułą.
Osobiście bardzo cieszę się, że sięgnęłam po tę książkę, ponieważ dostarczyła mi wielu emocji i sprawiła, że na pewno sięgnę po kolejne powieści tego autora.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodczas czytania wielokrotnie czułam napięcie i niepokój. Autor w bardzo sugestywny sposób buduje mroczny...
Liza langer i orest rembert to duet śledczy tym razem szukająmordercy kobiet w ciży włdającego do pluszowych zabawek ładunki wybuchowe
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak dobrze, że w tej serii jest postać Oresta. Gdyby nie on, to cała seria byłaby totalnym dnem. Już od pierwszej strony książka jest dla mnie szokująca i obrzydliwa... nie wiem co na celu ma szczegółowe opisywanie procesu aborcji w kryminale? Chyba że ja czegoś nie rozumiem. Książka jest po prostu niemoralna. Wolałabym być nieświadoma tego procesu, którego szczegóły będą do mnie wracać... w trakcie fabuły, gdy widziałam że wątek przenosi się do psychola, omijałam ten rozdział. Zakończenie trochę naiwne. Nagle pojawia się postać, o której nie było mowy przez całą książkę. Błędy to już rzecz naturalna w większości współczesnych książek, więc szkoda się odnosić.
Jak dobrze, że w tej serii jest postać Oresta. Gdyby nie on, to cała seria byłaby totalnym dnem. Już od pierwszej strony książka jest dla mnie szokująca i obrzydliwa... nie wiem co na celu ma szczegółowe opisywanie procesu aborcji w kryminale? Chyba że ja czegoś nie rozumiem. Książka jest po prostu niemoralna. Wolałabym być nieświadoma tego procesu, którego szczegóły będą...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiesamowita książka, ani sekundę się nie nudziłem czytając ją. Genialna!
Niesamowita książka, ani sekundę się nie nudziłem czytając ją. Genialna!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMocne - dla mnie zbyt makabryczne. Kilka razy miałam ochotę zrobić DNF.
Mocne - dla mnie zbyt makabryczne. Kilka razy miałam ochotę zrobić DNF.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrzeci tom niestety nie trzymał poziomu pierwszych dwóch. Pomysł naprawdę ciekawy ale brakło iskry i psychologicznych aspektów postaci. Podobnie z bohaterami, nie dowiedzieliśmy się z tej części za wiele na ich temat. Liczę że ostatni tom będzie lepszy, bo ta historia od początku miała fajny potencjał
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to3 tom przygód Komisarz Langer i Profilera Remberta za mną mega 3 tom kozak jeszcze zostaje mi 4 tom i wspólna sprawa z Komisarzem Deryło będzie nadrobiona polecam :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to4.5
4.5
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna czesc z Langer I Orestem , jednak musze pow , ze ta czesc byla jakby slabo napisana. Sorawa kryminalna jak zawsze mocna , szczegolnie ze ofiarami sa ciezarne kobiety I Nienarodzona dzieci . Cala reszta jak dla mnie za bardzo zakrecona, za bardzo wszystko chaotyczne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohttps://zeszytlektur.wordpress.com/2025/03/08/mord-max-czornyj/